Google Chat, de eenvoudige chatfunctionaliteit van Google Talk in Gmail, werd gelanceerd in 2005. In 2013 begonnen we Google Chat te vervangen door Hangouts, maar we boden gebruikers nog steeds de mogelijkheid om Google Chat te blijven gebruiken.

Hangouts biedt geavanceerde verbeteringen ten opzichte van Google Chat, zoals groepschats, Android- en iOS-apps, groepsvideogesprekken en integratie met andere Google-producten.

Google Chat wordt beëindigd op 26 juni 2017. Als je wilt blijven chatten en videogesprekken wilt voeren, kun je Hangouts proberen. Meer informatie over Hangouts