Växla till automatiska betalningar

För fakturering, kostnader, transaktioner och fakturor för Google Cloud går du till Google Cloud Console.

Ej tillämpligt för Essentials-utgåvan eller Google Voice.

Om du betalar med månadsfaktura kan du växla till automatiska betalningar med ditt kreditkort, bankkort eller bankkonto.

Det här bör du veta innan du byter

• Du kan ändra betalningsmetoden från fakturering till kredit- eller bankkort. Om du vill byta tillbaka till fakturering måste du kontakta supporten.
  • Om du ändrar betalningsmetod skapas ett nytt faktureringskonto och det befintliga stängs.
  • Alla prenumerationer som är kopplade till det befintliga faktureringskontot överförs till det nya faktureringskontot.
  • Betalningsplaner och förnyelsedatum påverkas inte.
  • Kontrollera att betalningsmetoden är tillräckligt stor för att kompensera för ökade avgifter över tid.

Ändra betalningsmetod till automatiska betalningar

1. Logga in på Partner Sales Console.
  2. Öppna sidan Fakturering.
  3. Klicka på Mer bredvid det faktureringskonto du vill ändraföljt avÄndra betalningföljt av Fortsätt.

4. Lägg till en ny betalningsmetod (kredit- eller betalkort eller bankkonto).
  5. Klicka på Skickaföljt avStäng.
  6. (Valfritt) Klicka på Redigera namn på faktureringskonto för att ändra namnet på faktureringskontot.

Efter bytet kan du fortfarande få åtkomst till ditt gamla faktureringskonto när du vill.

Vad händer om jag byter i mitten av månaden?

Transaktionshistoriken visar dina fakturabetalningar och nya betalningar som du gör med ditt kreditkort. Det visar till exempel om du:

• köper något den 5:e i månaden
  • byter till kreditkortsbetalningar den 10:e i samma månad
  • gör ett annat inköp den 15:e i samma månad.

Alla dessa transaktioner anges i transaktionshistoriken för ditt konto. I början av nästa månad får du en faktura för köpet du gjorde den 5:e. Vid nästa faktureringsperiod flyttas alla betalningar över till ditt kreditkort.

Alla inköp som görs när du har årsavgift (årliga betalningar) kräver betalning av hela köpesumman.

När du har bytt till automatiska betalningar måste du se till att betala alla fakturor du får.