Överföra en kunds prenumerationer till Google

Om du inte längre vill hantera en kunds Google Workspace-, Cloud Identity- eller tilläggsprenumerationer kan du använda Partner Sales Console för att överföra kunden och alla eller vissa av hens prenumerationer till Google. Du kan till exempel överföra en kunds Google Voice- eller Chrome Enterprise Upgrade-prenumeration till Google, men fortsätta hantera kundens Google Workspace-prenumeration.

Vissa prenumerationer måste överföras tillsammans. Om du till exempel vill överföra Google Workspace måste du även överföra Google Voice.

På den här sidan

Detta kan du inte överföra med konsolen

• Kunder med Google Cloud-prenumerationer – det är enbart Google Workspace-, Cloud Identity- och tilläggsprenumerationer som kan överföras till Google. Du fortsätter att hantera Google Cloud-kunder och deras prenumerationer (aktiva, avstängda eller avslutade).
  • Kunder med en offlineprenumeration — om du vill överföra kunden till Google kontaktar du din Google-säljare.

Innan du påbörjar en överföring

• Konto för avancerad administratör – kundens konto måste ha en avancerad administratör. Mer information finns i Gör en användare till administratör.
  • G Suite-prenumerationer – G Suite Basic och G Suite Business finns inte längre till försäljning. Om kunden har en av dessa prenumerationer informerar du kunden om att hen måste konfigurera fakturering för en Google Workspace-prenumeration efter överföringen.
  • Fakturering – om kunden har årsavgift (månadsbetalning) eller flexibel avgift debiteras du fram till överföringens datum. Du får ingen återbetalning för en kund med årsavgift (årsbetalningar). Mer information finns i Faktureringsplaner för överförda kunder.

Överföra en prenumeration

Viktigt! Det går inte att ångra överföringar.

1. Logga in på Partner Sales Console.
  2. Klicka på kundens namn på sidan Kunder.
  3. Klicka på Överför prenumerationer till Google på sidan Prenumerationer.
  4. Granska och välj prenumerationerna som ska överföras. Prenumerationer som inte kan överföras, exempelvis Google Cloud, visas inte.

Om prenumerationerna måste överföras tillsammans väljs de automatiskt.

5. Välj ett alternativ:
    • Om du vill överföra alla prenumerationer till Google klickar du på Överför alla till Google.
    • Klicka på För över en del till Google.
  6. Granska överföringsinformationen.
  7. Klicka på Bekräfta överföring.
  8. (Valfritt) Om du vill göra ändringar i prenumerationerna klickar du på Hantera prenumerationer, gör ändringarna och klickar på Spara.

Efter en överföring

• När du har överfört en kunds prenumerationer får kundens avancerade administratör ett e-postmeddelande från Google om överföringen.
  • Google hanterar kundens överförda prenumerationer, men kundens kontouppgifter och beställningshistorik förblir tillgänglig i Partner Sales Console. Du kan välja att radera den här informationen.

Respitperiod efter en överföring

Efter att du har överfört en kund till Google hamnar kundens prenumerationer i en respitperiod. Under respitperioden faktureras inte kunden för aktiva prenumerationer. Respitperiodens längd beror på prenumerationens betalningsplan.

Betalningsplan Respitperiod
Flexibel avgift 7 dagar
Årsprenumeration (månadsbetalningar) 7 dagar
Årsprenumeration (årsbetalningar) 30 dagar
I kostnadsfri provperiod 7 dagar
Prenumerationen har stängts av Ingen respitperiod. Prenumerationen förblir avstängd. Betaltjänsten börjar när kunden har konfigurerat fakturering.