De abonnementen van een klant overzetten naar Google

Als u de Google Workspace-, Cloud Identity- of add-on-abonnementen van een klant niet meer wilt beheren, kunt u de Partner Sales Console gebruiken om de klant en alle of sommige abonnementen over te zetten naar Google. U kunt bijvoorbeeld het Google Voice- of Chrome Enterprise Upgrade-abonnement van een klant overzetten naar Google, maar het Google Workspace-abonnement blijven beheren.

Sommige abonnementen moeten gezamenlijk worden overgezet. Als u bijvoorbeeld Google Workspace wilt overzetten, moet u ook Google Voice overzetten.

Op deze pagina

Wat u niet kunt overzetten via de console

• Klanten met Google Cloud-abonnementen: Alleen Google Workspace-, Cloud Identity- en add-onabonnementen kunnen worden overgezet naar Google. U blijft Google Cloud-klanten en hun abonnementen (actief, opgeschort of opgezegd) beheren.
  • Klanten met een offline abonnement: Als u de klant wilt overzetten naar Google, neemt u contact op met uw Google-salesmedewerker.

Voordat u een overdracht start

• Hoofdbeheerdersaccount: Het account van uw klant moet een hoofdbeheerder hebben. Ga naar Een gebruiker beheerder maken voor meer informatie.
  • G Suite-abonnementen: G Suite Basic en G Suite Business kunnen niet meer worden gekocht. Als uw klant een van deze abonnementen heeft, laat u de klant weten dat deze na de overdracht de facturering moet instellen voor een Google Workspace-abonnement.
  • Facturering: Voor klanten met het jaarmodel (maandelijkse betalingen) of een flexibel model betaalt u tot de datum van de overdracht. U krijgt geen terugbetaling voor een klant met het jaarmodel (jaarlijkse betalingen). Ga naar Betalingsplannen voor overgezette klanten voor meer informatie.

Een abonnement overzetten

Belangrijk: Overdrachten kunnen niet ongedaan worden gemaakt.

1. Log in bij de Partner Sales Console.
  2. Klik op de pagina Klanten op de naam van de klant.
  3. Klik op de pagina Abonnementen op Abonnementen overzetten naar Google.
  4. Controleer en selecteer de abonnementen die u wilt overzetten. Abonnementen die niet in aanmerking komen voor overdracht, zoals Google Cloud, worden niet vermeld.

Als abonnementen samen moeten worden overgezet, worden ze automatisch geselecteerd.

5. Kies een optie:
    • Als u alle abonnementen wilt overzetten naar Google, klikt u op Alles overzetten naar Google.
    • Klik op Gedeeltelijk overzetten naar Google.
  6. Controleer de overdrachtsgegevens.
  7. Klik op Overdracht bevestigen.
  8. (Optioneel) Als u de wijzigingen wilt aanbrengen in de abonnementen, klikt u op Abonnementen beheren. Breng de wijzigingen aan en klik op Opslaan.

Na de overdracht

• Nadat u de abonnementen van een klant heeft overgezet, krijgt de hoofdbeheerder van de klant een e-mailmelding van Google over de overdracht.
  • Google beheert de overgezette abonnementen van de klant, maar de accountgegevens en bestelgeschiedenis van de klant blijven beschikbaar in uw Partner Sales Console. U kunt ervoor kiezen om deze gegevens te verwijderen.

Respijtperiode na een overdracht

Nadat u klanten heeft overgezet naar Google, gaat er een respijtperiode in voor hun abonnementen. Tijdens de respijtperiode betalen klanten niet voor actieve abonnementen. Hoelang de respijtperiode is, hangt af van het betalingsplan van het abonnement.

Betalingsplan Respijtperiode
Flexibel model 7 dagen
Jaarmodel (maandelijkse betaling) 7 dagen
Jaarmodel (jaarlijkse betaling) 30 dagen
Momenteel in kosteloze proefperiode 7 dagen
Abonnement opgeschort Geen respijtperiode. Abonnement blijft opgeschort. De betaalde service begint nadat de klant de facturering heeft ingesteld