Verifiera en kunds domän och aktivera Gmail

Den här artikeln är till för personer som hanterar Googles tjänster eller enheter för ett företag, en skola eller en grupp. Om du använder ett personligt konto (@gmail.com) besöker du hjälpcentret för Google-kontot.

Öppna kundens administratörskonsol

1. Öppna sidan Kunder i Partner Sales Console och klicka på kundens namn.
  2. Under Snabblänkar klickar du på Administratörskonsol.

The Admin console link is highlighted within the Quick links list.

3. Klicka på Verifiera domän i det övre vänstra hörnet.

The verify domain link is highlighted at the top of the Admin console.

Konfigurationsverktyget för Google Workspace öppnas och vägleder dig genom de återstående stegen.

Verifiera kundens domän och aktivera Gmail

1

Find your customer's DNS records

(a)
Logga in på kundens domänregistrar på en ny flik.
(b)
Öppna avsnittet där du kan uppdatera domänens DNS-poster. Det här avsnittet kallas vanligtvis:
  • DNS-inställningar
  • DNS-hantering
  • Avancerade inställningar

2

Add a TXT record to confirm domain ownership

(a)
Byt till webbläsarfliken där konfigurationsverktyget är öppet och kopiera verifieringskoden.
(b)
Skapa en ny TXT-post på registrarens webbplats.
  • Leta efter ett fält med namnet Namn, Värd eller Alias. Ange @. (Om @ orsakar ett fel lämnar du fältet tomt.)
  • Klistra in verifieringskoden som du kopierade i fältet Värde, Svar, Destination eller Server.
  • Ange 1 timme i fältet TTL eller lämna standardvärdet.

Lägga till en TXT-post på en underdomän

Om du lägger till en underdomän anger du underdomänen i fältet Namn/värd/alias
Om den nya underdomänen till exempel är support.ditt-företag.com lägger du till support i fältet Namn/värd/alias. Ange inte @ i det här fältet.

En abstrakt bild visar ett exempel på en TXT-post hos en generisk domänregistrar.

(c)
Återvänd till konfigurationsverktyget och klicka på Verifiera min domän

Lägg till Googles MX-poster

(a)
Granska kundens befintliga DNS-poster och radera MX-poster som inte kommer från Google.

Bilden visar en befintlig MX-post i exempelgränssnittet för en generisk domänregistrar.

(b)
Skapa en ny MX-post.

Bilden visar ett användargränssnitt för en generisk domänregistrar.

• Leta efter ett fält med namnet Namn, Värd eller Alias. Ange @. (Om @ orsakar ett fel lämnar du fältet tomt.)
  • Kopiera MX-posten från konfigurationsverktyget. Klistra in det i fältet Värde, Svar, Destination eller Server.
  • Ange 1 timme i fältet TTL eller lämna standardvärdet.
  • Ange 1 i fältet Prioritet

Obs! Om registraren avvisar en Google MX-post testar du att lägga till en punkt efter .COM.

(d)
Fortsätt att använda konfigurationsverktyget för att lägga till andra MX-poster som krävs för kundens domän.
(e)
Klicka på Aktivera Gmail  i konfigurationsverktyget för Workspace.

Konfigurera säkerhet i Gmail

Vi rekommenderar att du aktiverar e-postautentisering och säkerhetsmetoder för Gmail.

Metodtips för e-postautentisering

Vi rekommenderar att du alltid konfigurerar dessa metoder för e-postautentisering för din domän:

• SPF hjälper servrar att verifiera att meddelanden som verkar komma från en viss domän skickas från servrar som har auktoriserats av domänägaren.
  • DKIM lägger till en digital signatur i alla meddelanden. Då kan mottagande servrar verifiera att meddelanden inte är förfalskade och inte har ändrats under överföringen.
  • DMARC autentiserar meddelanden med SPF och DKIM och hanterar misstänkta inkommande meddelanden.
Utförliga anvisningar finns i Bidra till att förhindra identitetsförfalskning, nätfiske och skräppost.

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.