Stänga av eller återaktivera tjänsten för en kund

Om en kund inte har betalat fakturan kan du stänga av kundens åtkomst till tjänsten. När du stänger av en kunds åtkomst kan kundens användare inte utnyttja tjänsten.

Fakturering för avstängda tjänster

Så här faktureras du för en avstängd prenumeration (t.ex. Google Workspace, Arkiverad användare, Hantering av Chrome-enheter) med flexibel avgift eller årsavgift:

• Flexibel avgift: Du faktureras inte.
  • Årsavgift – månadsvis: Du fortsätter att faktureras tills åtagandeperioden löper ut.
  • Årsavgift – årlig: Vi tillhandahåller inte tillgodohavanden eller återbetalningar och vi förlänger inte förnyelsedatumet.

Viktigt! Tilläggsprenumerationer, som Google Arkiv och Ytterligare lagring i Workspace, stängs inte av automatiskt. När du har stängt av Google Workspace måste du stänga av eller avsluta tilläggsprenumerationer för att undvika pågående fakturering.

Stänga av tjänsten för en kund

Stäng av var och en av kundens prenumerationer. Tillägg som Google Arkiv eller Ytterligare lagringsutrymme i Workspace stängs inte av automatiskt när du stänger av Google Workspace.

Du kan stänga av en kunds prenumeration i upp till 60 dagar.Efter en 60-dagars avstängning eller upprepade avstängningsperioder har Google möjlighet att överföra kunden från ditt konto.

1. Logga in på Partner Sales Console.
  2. Klicka på kundens namn på sidan Kunder.
  3. Klicka på tjänsten för att stänga av den.
  4. Klicka på tjänstens status i informationen om tjänsten.

Click Active button to change status
  5. Välj Stäng av och sedan Bekräfta. Prenumerationsstatusen ändras till Avstängd.
  6. Upprepa för var och en av kundens prenumerationer (till exempel Google Voice eller Ytterligare lagringsutrymme i Workspace).

Återaktivera en prenumeration som du har stängt av

Du kan återaktivera prenumerationer som du har valt att stänga av. Det går inte att återaktivera en prenumeration som stängts av automatiskt (kunden har till exempel inte godkänt användarvillkoren).

Innan du återaktiverar en tjänst kan du kontrollera eventuella inställningar för automatisk licensiering.

1. Logga in på Partner Sales Console.
  2. Klicka på kundens namn på sidan Kunder.
  3. Klicka på den prenumeration som du vill återaktivera.
  4. Klicka på statusen Avstängd i prenumerationsuppgifterna.
  5. Välj Aktiv och sedan Bekräfta.

Obs! När du har gått igenom de här stegen kan det ta upp till 24 timmar innan tjänsten återaktiveras.