Hantera prenumerationer med privata erbjudanden och privata erbjudanden

I Partner Sales Console kan du hantera prenumerationer med privata erbjudanden från partner för Google Cloud Marketplace-appar. Med en prenumeration med privat erbjudande erbjuder en byggpartner en rabatt som incitament till partners som säljer vidare sina produkter. Sedan kan du skapa ett privat erbjudande åt kunden för att ge rabatt på byggpartnerns produkter.

Granska och godkänn prenumeration med privat erbjudande från byggpartner

När en byggpartner skapar en prenumeration med privat erbjudande får du ett meddelande i Partner Sales Console.

Kräver att du har rollen som återförsäljaradministratör för Google Cloud.

1. Logga in på Partner Sales Console.
  2. Klicka på Prenumerationer med privat erbjudande.

Tips! Om du vill se väntande erbjudanden kan du även klicka på Varning .

3. För Väntar på godkännande klickar du på en prenumeration med privat erbjudande för att granska informationen.

Mer information finns i Information i prenumeration med privat erbjudande (längre ned på den här sidan).

4. Välj ett alternativ:
    • Godkänn planen genom att klicka på Godkännföljt avBekräfta godkännande högst upp.
    • Om du vill avvisa planen klickar du på Avvisa högst upp, väljer en orsak till avvisningen och klickar på Bekräfta avvisning.

Information i prenumeration med privat erbjudande

Prenumeration med privat erbjudande Beskrivning
Utvecklingspartner Namn på byggpartner
Skapa kontaktnamn för partner
Skapa e-postadress för partnerkontakt
Partnerns namn och e-postadress för att skapa en partner
Prenumerationsnamn Namn på byggpartnerns prenumeration
Prenumerations-id Unikt id för plan
Status Planens status:
  • Väntar på godkännande
  • Färdig att använda
  • Kan användas i framtiden
  • Använda
  • Utgått
  • Avbröts av partner för bygge
  • Avvisad
  • Slutfört
Sista datum för godkännande Datumplanen måste godkännas
Omfattning och varaktighet Beskrivning
Omfattning Använd med en eller flera kunder
Startdatum
Slutdatum
Planerat start- och slutdatum
Faktureringskonto
Underkonto
Faktureringskonto (för prenumerationer med flera användningar) eller underkonto (för engångsprenumerationer)
Kund Kundens namn
Kommentarer till återförsäljaren Anteckningar från byggpartnern om planen
Produkt och pris Beskrivning
Produkt Produktens namn
Produktplan Information om produkten
Funktionslista Lista över produktfunktioner
Betalningsbelopp Uppgifter om betalningsbelopp och varaktighet
Erbjudandets varaktighet Hur lång prenumeration är tillgänglig

Skapa privat erbjudande för kunden

När du har granskat prenumerationen med privat erbjudande från byggpartnern kan du skapa ett privat erbjudande för kunden.

Kräver att du har rollen Google Cloud Reseller Admin.

1. Klicka på Kunder i Partner Sales Console.
  2. Klicka på den kund som du vill skapa erbjudandet för.
  3. Klicka på Ny tjänstföljt avSkapa ett privat erbjudande.
  4. Klicka på Visa alternativ eller Välj bredvid den produkt du vill välja.
  5. Klicka på Använd denna plan bredvid planen du vill använda.

Tips! Om du vill veta mer om en prenumeration klickar du på Visa prenumeration.

6. Ange följande information:
    • Kund
    • Återförsäljare
    • Produktkonfiguration och prissättning
  7. Klicka på Fortsätt.
  8. Granska erbjudandet och klicka på Skapa privat erbjudande.
  9. Kopiera webbadressen för erbjudandet, skicka den till kunden via e-post och klicka på Visa erbjudande.

Statusen för det privata erbjudandet i Partner Sales Console ändras till Väntar på godkännande. Kunderna kan granska erbjudandet via webbadressen.

Granska status för privat erbjudande

Du får en avisering i Partner Sales Console när en kund tackar ja till ett privat erbjudande. Klicka på Varning om du vill granska dem.

Så här granskar du statusen för ett privat erbjudande:

1. I Partner Sales Console klickar du på Kunderföljt avPrivata erbjudanden.
  2. Granska statusen. Ett erbjudande kan vara:
    • Publicerat – du har publicerat erbjudandet men kunden har inte accepterat.
    • Godkänt – erbjudandet har accepterats men har inte börjat.
    • Aktivt – erbjudandet har startat.
    • Utlöpt – det angivna slutdatumet för godkännande har passerat utan att kunden godkänt erbjudandet.
    • Avslutat – erbjudandet godkändes, blev aktivt och slutdatum har passerat.

Relaterade ämnen