Hantera faktureringskonton

På sidan Fakturering kan du hantera alla dina faktureringskonton för Google Workspace och Google Cloud. På den här sidan visas alla faktureringskonton som har konfigurerats i Partner Sales Console och tillhörande valuta.

Sortera faktureringskontona genom att klicka på Faktureringskonto, Valuta, Region för faktureringskonto eller Skapa datum.

Faktureringskonton kan ha följande status:

• Aktiv – faktureringskontot är klart att använda.
  • Väntar – faktureringskontot aktiveras inte förrän du godkänner produktavtal och användarvillkor.
  • Prövning – faktureringskontot har ett problem som behöver åtgärdas.
  • Avslutat – faktureringskontot har avslutats och kan inte användas för betalningar.

Begära ett nytt Google Workspace-faktureringskonto

Om du vill sälja Google Workspace-tjänster i en ny valuta kan du begära ett nytt faktureringskonto för återförsäljare för den valutan. Vi rekommenderar att du lägger till det nya Google Workspace-faktureringskontot i ditt befintliga Partner Sales Console. Läs mer om fördelarna med att använda en Partner Sales Console för flera valutor.

Innan du börjar: Du måste redan ha administrerat Partner Sales Console och ha konfigurerat minst ett faktureringskonto.

1. Logga in på Partner Sales Console.
  2. Öppna sidan Fakturering.
  3. Klicka på Nytt Google Workspace-faktureringskonto uppe till höger.

4. Fyll i formuläret och skicka in det.

När du har skickat din begäran får du ett bekräftelsemeddelande via e-post. Google kontaktar dig om vi behöver mer information för att skapa det nya Google Workspace-faktureringskontot.

När vi har skapat det nya faktureringskontot får du ett bekräftelsemeddelande och kontot visas på sidan Fakturering. Om valutan i det nya faktureringskontot inte redan omfattas av användarvillkoren visas statusen Vilande i faktureringskontot. Aktivera faktureringskontot genom att klicka på Signera under namnet på faktureringskontot för att godkänna produktavtal och användarvillkor.

Faktureringskontot skapas med ett standardnamn. Standardnamnet får följande format:

<billing_account_product>_<external_billing_account_id>_<currency_code>_<region_code>

Exempel: Google_Workspace_1-01234-56789_USD_US. Du kan ändra namnet på faktureringskontot.

Byta namn på ett faktureringskonto

Du kan anpassa namnet på ett faktureringskonto för att göra det lättare att identifiera. Du kan till exempel ha olika faktureringskonton för olika valutor. Du kan ändra standardnamnet på ett faktureringskonto för att göra det lättare att identifiera när du väljer ett faktureringskonto för köp, överföringar och andra transaktioner.

1. Logga in på Partner Sales Console.
  2. Öppna sidan Fakturering.
  3. Klicka på Mer Merföljt avRedigera namn på faktureringskonto bredvid faktureringskontot du vill ändra.

4. Ange det nya namnet på faktureringskontot följt av klicka på Spara ändringar.

Ställ in prisändring

Omfakturering är ett sätt att hantera faktureringsåtgärder för dina Google Cloud-kunder. Faktureringssystemet tilldelar Google Cloud-produktkostnader till en kund eller kanalpartner och tillämpar en priskonfiguration för att justera den slutliga kostnaden. Partner kan även exportera sin kunddata till ett BigQuery-dataset som de äger. Läs mer om hur prisändringar fungerar.

Ändra betalningsmetod

Om du betalar med månadsfaktura kan du byta till automatiska betalningar.

Godkänna avtal

Om det finns avtal som du behöver underteckna visar faktureringskontot statusen Väntande. Klicka på Signera om du vill godkänna produktavtal och användarvillkor.