Opprett og administrer gjøremål i Google Kalender

I Google Kalender kan du opprette, se og endre gjøremål.

Viktig: Det er bare du som kan se gjøremålene dine i Google Kalender.

Opprett gjøremål

1. Åpne Google Kalender-appen Kalender.
  2. Velg et alternativ:
    • Trykk på et tomt vindu i kalenderen og så Gjøremål.
    • Trykk på Legg til og så Gjøremål .
  3. Skriv inn en tittel og beskrivelse.
  4. Velg dato, klokkeslett og frekvens.
  5. Trykk på Lagre øverst til høyre.

Tips: Når du bytter kategorier fra «Gjøremål» til «Aktivitet» midt i opprettingsprosessen, beholder Kalender-appen så mye av dataene som mulig.

Se, endre eller slett gjøremål

Se gjøremålene dine

Gjøremål må ha en dato for å vises i Google Kalender. Slik slår du på Huskeliste:

1. Gå til Kalender-appen Kalender.
  2. Trykk på menyen Meny øverst til venstre.
  3. Sørg for at det er merket av for «Gjøremål».
  4. Alle gjøremål med datoer vises i kalenderen din.

Tips: En liste over alle utestående gjøremål fra de siste 365 dagene vises som «Utestående gjøremål», som du finner her.

Skjul alle gjøremål
  1. Åpne Google Kalender-appen Kalender.
  2. Øverst til venstre trykker du på menyen Meny.
  3. Fjern avmerkingen ved «Gjøremål».

Tips: Når du skjuler gjøremål, blir ikke varsler om gjøremål slått av. For å slå av varsler om gjøremål, gå til Kalender-innstillingene  og så Genereltog så Huskeliste-varsler.

Endre gjøremål
  1. ​Åpne Google Kalender-appen Kalender.
  2. Trykk på gjøremålet du vil oppdatere og så Endre gjøremålet Edit task.
  3. Oppdater detaljene for gjøremålet.
  4. Trykk på Lagre.
Merk gjøremål som fullført
  1. Åpne Google Kalender-appen Kalender.
  2. Trykk på gjøremålet du vil oppdatere og så Merk som fullført.

Fullførte gjøremål vises som standard i kalenderen din.

Skjul fullførte oppgaver
Du kan justere innstillingene for å skjule fullførte gjøremål som er strøket over i kalenderen din.

I innstillingene dine

1. Åpne Google Kalender-appen Kalender på iPhone eller iPad.
  2. Trykk på menyen Meny og så Innstillinger  og så Generelt.
  3. Slå av Vis fullførte gjøremål.
Rapporter tildelte gjøremål som nettsøppel
  1. Åpne Google Kalender-appen Kalender på enheten.
  2. Trykk på gjøremålet du vil rapportere, i kalenderrutenettet.
  3. Trykk på Alternativer Mer øverst til høyre.
  4. Trykk på Rapporter som nettsøppel og så Rapporter som nettsøppel.

Finn ut hvordan du rapporterer tildelte gjøremål som nettsøppel

Slett gjøremål

Når du sletter et gjøremål fra kalenderen din, fjernes det fullstendig.

1. Åpne Google Kalender-appen Kalender.
  2. Trykk på gjøremålet du vil slette og så Mer Mer og så Slett og så Slett gjøremålet.
Finn og endre utestående gjøremål

Slik sjekker du alle utestående gjøremål fra de siste 365 dagene:

1. Åpne Google Kalender-appen Kalender.
  2. Trykk på Utestående gjøremål mens du ser på tidsplanen for en dag.
  3. I forgrunnslisten velger du hvordan du vil oppdatere utestående gjøremål:
    • Hvis du vil endre et gjøremål, trykker du på gjøremålet og så på blyantikonet Endre. Utfør endringene og trykk på Ferdig.
    • Hvis du vil slette et gjøremål, trykker du på gjøremålet og så på Mer etterfulgt av Slett.
    • For å fullføre et gjøremål sveiper du til høyre.