Taken maken en beheren in Google Agenda

In Google Agenda kun je taken maken, bekijken en wijzigen.

Belangrijk: Alleen jij kunt je taken bekijken in Google Agenda.

Een taak maken

1. Open de Google Agenda-app Agenda.
  2. Kies een optie:
    • Tik op een leeg tijdblok in je agenda en dan Taak.
    • Tik op Toevoegen  en dan Taak.
  3. Vul een titel en beschrijving in.
  4. Kies een datum, tijd en frequentie.
  5. Tik rechtsboven op Opslaan.

Tip: Als je tijdens het maken de categorie wijzigt van Taak naar Afspraak, bewaart de Agenda-app zo veel mogelijk van de gegevens.

Taken bekijken, bewerken of verwijderen

Je taken bekijken

Je krijgt taken alleen te zien in Google Agenda als ze een datum bevatten. Zo zet je Tasks aan:

1. Ga naar de Agenda-app Agenda.
  2. Tik linksboven op Menu Menu.
  3. Zorg ervoor dat het selectievakje Tasks is aangevinkt.
  4. Taken met datums komen in je agenda te staan.

Tip: Op de huidige dag staat een lijst met alle niet-afgeronde taken van de afgelopen 365 dagen. Deze wordt getoond als Taken in behandeling.

Alle taken verbergen
  1. Open de Google Agenda-app Agenda.
  2. Tik linksboven op Menu Menu.
  3. Vink het selectievakje naast Tasks uit.

Tip: Als je taken verbergt, worden meldingen voor taken niet uitgezet. Als je meldingen voor taken wilt uitzetten, ga je naar Agenda-instellingen  en dan Algemeenen dan Meldingen voor taken.

Een taak bewerken
  1. Open de Google Agenda-app Agenda.
  2. Tik op een taak die je wilt updaten en dan Taak bewerken Edit task.
  3. Update de taakgegevens.
  4. Tik op Opslaan.
Een taak als voltooid markeren
  1. Open de Google Agenda-app Agenda.
  2. Tik op een taak die je wilt updaten en dan Markeren als voltooid.

Afgeronde taken worden standaard getoond in je agenda.

Voltooide taken verbergen
Als je afgeronde taken die zijn doorgestreept in je agenda wilt verbergen, kun je je instellingen aanpassen:

In je instellingen

1. Open de Google Agenda-app Agenda op je iPhone of iPad.
  2. Tik op Menu Menu en dan Instellingen  en dan Algemeen.
  3. Zet Voltooide taken tonen uit.
Een toegewezen taak melden als spam
  1. Open de Google Agenda-app Agenda op je apparaat.
  2. Tik in het agendaraster op de taak die je wilt melden.
  3. Tik rechtsboven op Opties Meer.
  4. Tik op Melden als spamen danMelden als spam.

Meer informatie over hoe je toegewezen taken meldt als spam

Een taak verwijderen

Als je een taak uit je agenda verwijdert, wordt de taak volledig verwijderd.

1. Open de Google Agenda-app Agenda.
  2. Tik op de taak die je wilt verwijderen en dan Meer Meer en dan Verwijderen en dan Taak verwijderen.
Taken in behandeling zoeken en bewerken

Zo check je alle taken van de afgelopen 365 dagen die je nog niet hebt afgerond:

1. Open de Google Agenda-app Agenda.
  2. Tik op Taken in behandeling terwijl je de planning voor een dag bekijkt.
  3. Kies in de pop-uplijst hoe je taken die in behandeling zijn, wilt updaten:
    • Als je een taak wilt bewerken, tik je op de taak en het potloodje Bewerken, breng je de wijzigingen aan en tik je op Klaar.
    • Als je een taak wilt verwijderen, tik je op de taak en op Meer en daarna op Verwijderen.
    • Swipe naar rechts om een taak af te ronden.