Skapa och hantera uppgifter i Google Kalender

I Google Kalender kan du skapa, visa och ändra uppgifter.

Viktigt! Endast du kan se dina uppgifter i Google Kalender.

Skapa en uppgift

1. Öppna appen Google Kalender Kalender.
  2. Tryck på Lägg till följt av Uppgift .
  3. Ange en titel och beskrivning.
  4. Välj datum, tid och frekvens.
  5. Tryck på Spara.

Visa, redigera eller ta bort uppgifter

Visa dina aktiviteter

Uppgifter måste ha ett datum för att visas i Google Kalender. Så här aktiverar du Tasks:

1. Öppna Kalender-appen Kalender.
  2. Tryck på menyn Meny uppe till vänster.
  3. Kontrollera att rutan Tasks är markerad.
  4. Alla uppgifter med datum visas i kalendern.

Tips: En lista med alla ej slutförda uppgifter under de senaste 365 dagarna visas som Väntande uppgifter och finns under aktuell dag.

Dölj alla uppgifter
  1. Öppna appen Google Kalender Kalender.
  2. Tryck på meny Meny längst uppe till vänster.
  3. Avmarkera rutan bredvid Uppgifter.
Redigera en uppgift
  1. Öppna appen Google Kalender Kalender.
  2. Tryck på en uppgift för att uppdatera följt av Redigera uppgift Edit task.
  3. Uppdatera uppgiftsinformation.
  4. Tryck på Spara.
Markera en uppgift som slutförd
  1. Öppna appen Google Kalender Kalender.
  2. Tryck på en uppgift för att uppdatera följt av Markera som slutförd.

Slutförda uppgifter visas i din kalender som standard.

Dölj slutförda uppgifter

Anpassa inställningarna om du vill dölja slutförda uppgifter som är överkryssade i kalendern:

I inställningarna

1. Öppna appen Google Kalender på en iPhone eller iPad Kalender.
  2. Tryck på menyn Meny följt av Inställningar  följt av Allmänt.
  3. Inaktivera Visa slutförda uppgifter.
Rapportera en tilldelad uppgift som spam
  1. Öppna appen Google Kalender Kalender på enheten.
  2. Tryck på uppgiften som du vill anmäla i kalenderrutnätet.
  3. Tryck på Alternativ Mer uppe till höger.
  4. Tryck på Anmäl som skräppostföljt av Anmäl som skräppost.

Läs om att anmäla tilldelade uppgifter som skräppost

Radera en uppgift

När du raderar en uppgift från din kalender tas den bort helt och hållet.

1. Öppna appen Google Kalender Kalender.
  2. Tryck på uppgiften som ska raderas följt av Mer Mer följt av  Raderaföljt av Radera uppgift.
Hitta och redigera väntande uppgifter

Så här kontrollerar du alla ej slutförda uppgifter under de senaste 365 dagarna:

1. Öppna appen Google Kalender Kalender.
  2. Tryck på Väntande uppgifter när du visar ett schema för dagen.
  3. Välj hur du uppdaterar prioriterade uppgifter på popup-listan:
    • Redigera en uppgift genom att trycka på uppgiften, på pennikonen Redigera, göra ändringarna och trycka på Klar.
    • Radera en uppgift genom att trycka på uppgiften och sedan på Mer och sedan på Radera.
    • Slutför en uppgift genom att svepa åt höger.