Överföra Google-kalendrar eller händelser

Det går att överföra kalendrar du äger till andra ägare eller överföra händelser till en annan ägare eller kalender.

Överför en kalender du skapade
Om du äger en kalender och ditt Google-konto raderas, raderas även kalendern. Om du vill spara kalendern ska du överföra ägandet till någon annan. Om du flyttar till ett nytt Google-konto ska du importera händelser till din nya Google Kalender.
  1. Öppna Google Kalender på datorn.
  2. Klicka på Mina kalendrar till vänster på sidan.
  3. Håll muspekaren över kalendern du vill lägga till någon i och klicka på Alternativ Merföljt av Inställningar och delning.
  4. Klicka på Lägg till personer under Dela med vissa personer.
  5. Ange e-postadressen till den person eller grupp som du vill göra till ägare.
  6. Välj Göra ändringar och hantera delning i Behörigheter.
  7. Klicka på Skicka.

Den tillagda personen eller gruppen äger nu också kalendern.

Överför en händelse till en kalender du inte äger

Om du skapade en händelse kan du göra någon annan till dess ägare. När någon annan är ägare kan den ändra all händelseinformation.

1. Öppna Google Kalender på datorn.
  2. Klicka på en händelse följt av Alternativ Merföljt av Byt ägare.
  3. Ange en ny ägare och ett meddelande att skicka till denne.
  4. Klicka på Byt ägare.
  5. Den nya ägaren får ett e-postmeddelande med en länk. Du äger händelsen tills den nya ägaren godkänner äganderätten.
Överför en händelse till en kalender du äger
  1. Öppna Google Kalender på datorn.
  2. Klicka på en händelse följt av Redigera händelse Redigera.
  3. Klicka på Nedåtpil bredvid Calendar och kalendernamnet.
  4. Välj kalendern dit du vill flytta händelsen.
  5. Klicka på Spara.
Kopiera en händelse till en annan kalender
  1. Öppna Google Kalender på datorn.
  2. Klicka på en händelse följt av Alternativ Mer.
  3. Välj en kalender att kopiera händelsen till.
  4. Klicka på Spara.

Läs om hur du delar din kalender med någon.