Ta reda på vad som är nytt i Google Kalender

Google Kalender har ett nytt utseende med ett antal nya funktioner för händelser, kalendervy och inställningar som hjälper dig att hantera din tid mer effektivt och få saker gjorda. Här är några höjdpunkter.

Få en snabböversikt över händelseinformation

New event details screen

När du klickar på en händelse en gång kan du se all information om händelsen, inklusive:

• Hela gästlistan med OSA-svar
    Obs! Om du vill få mer information om en gäst från händelseinformationen pekar du på deras namn i gästlistan.
  • Rum och platser
  • Bilagor
  • Alla videosamtalslänkar
  • Och mycket mer

Tips: Du kan högerklicka på en händelse för att snabbt gå med i mötet, radera det eller ändra färg.

Lägg snabbt till nya händelser

Du kan skapa nya händelser när du klickar på ett tomt utrymme i din kalender.

New event settings page

Här kan du lägga till följande detaljer:

• Namnet på händelsen
  • Tiden för händelsen
  • Kalendern som händelsen är en del av. Om du vill lägga till gäster eller redigera fler detaljer klickar du på Fler alternativ.

Du kan även skapa nya händelser genom att klicka på knappen Lägg till händelse Lägg till

Nya visningsalternativ

Din kalender visar nu händelseinbjudningsstatus, så att du kan välja hur mycket eller lite du vill se. Kalendern kommer ihåg de ändringar du gjorde till nästa gång du loggar in ända tills du ändrar dem igen.

Din kalender gör det lättare att se inbjudningsstatusen för dina händelser. Du kan välja hur mycket eller hur lite du ser och den kommer ihåg de ändringar du gjorde till nästa gång du loggar in.

New calendar view

Inbjudningsstatus

Händelserna i din kalender ser annorlunda ut beroende på hur du har svarat:

• Om du deltar i en händelse kommer händelsen att vara enfärgad.
  • Om du har svarat kanske på en händelse ser du diagonala linjer över den.
  • Om du inte har svarat än ser du bara händelsens konturer.
  • Om du har svarat nej ser du bara konturen och händelsen kryssas över.

Ta reda på hur du svarar på händelseinbjudningar. Ta reda på hur du svarar på händelseinbjudningar.

Anpassa hur du ser din kalender

Nu kan du välja att visa eller dölja helger när du visar din kalender.

• Om du vill se en snabböverblick över hela året väljer du Årsvy.
  • I dagvyn kan du visa två eller fler kalendrar från olika personer eller platser samtidigt sida vid sida.
  • Om du vill kontrollera layoutdensiteten och färginställningen på din kalender klickar du på Inställningar Inställningar och sedan Densitet och färg
    Du kan välja densiteten Responsiv till skärmen eller Kompakt och färginställningarna Modern och Klassisk.

Obs! Du kan stänga av sida vid sida-händelser på sidan Inställningar.

Visa andra kalendrar

Om du vill visa eller dölja andra kalendrar till vänster på skärmen klickar du på huvudmenyknappen Meny. Från den här sidopanelen kan du göra följande:

• Om du vill sluta prenumerera på en kalender: Peka på kalenderns namn och klicka sedan på Sluta prenumerera på kalender
  • Om du vill dölja en kalender: Peka på kalenderns namn och sedan Alternativ Mer och sedanDölj från listan.

Hantera inställningar på ett ställe

Om du vill öppna den nya inställningssidan klickar du på Inställningar Inställningar och sedan på Inställningar.

New settings page

• Om du vill dela en kalender eller ändra behörigheter: Klicka på namnet på den kalender som du vill dela till vänster på inställningssidan. Välj sedan dina delningsinställningar.
  • Om du vill se borttagna händelser på ett ställe: Klicka på Inställningar Inställningar och sedan Skräp Ta bort högst upp till höger.

Prova nya Kalender

1. Öppna Google Kalender på en dator.
  2. Klicka på  Använd ny kalender högst upp till höger på skärmen.
  3. Om du vill återvända till den gamla kalendern klickar du på Inställningar Inställningar och sedan Tillbaka till klassisk kalender.

Obs! Om du inte kan se alternativet Använd nya Kalender är nya Kalender inte tillgänglig för ditt konto än.