Opprett aktiviteter

Du kan opprette Google Kalender-aktiviteter fra datamaskinen eller enheten din.

Slik oppretter du aktiviteter

Klikk på et ledig tidspunkt i kalenderen
  1. Åpne Google Kalender på en datamaskin.
  2. Valgfritt: Hvis du vil legge til gjester i aktiviteten din, klikker du på Søk etter personer til venstre og begynner å skrive inn navnene til gjestene.
  3. Klikk én gang på et hvilket som helst tidspunkt i kalenderen som ikke inneholder noen planlagt aktivitet.
  4. Gi aktiviteten et navn, og legg til nødvendige opplysninger.
  5. Klikk på Lagre.

Tips: Du kan opprette en mer langvarig aktivitet ved å dra musepekeren nedover på siden mens du velger tidspunktet.

Klikk på Ny-knappen
  1. Åpne Google Kalender på en datamaskin.
  2. Valgfritt: Hvis du vil legge til gjester i aktiviteten din, klikker du på Søk etter personer til venstre og begynner å skrive inn navnene til gjestene.
  3. Klikk på Ny Legg til øverst til venstre.
  4. Gi aktiviteten et navn, og legg til nødvendige opplysninger.
  5. Klikk på Lagre øverst på siden.
Opprett aktiviteter raskt

Du kan raskt opprette en aktivitet for et bestemt tidspunkt hvis du ser «Legg til tittel og tid» i tekstfeltet.

1. Åpne Google Kalender på en datamaskin.
  2. Klikk på området ved siden av datoen der du vil legge til en aktivitet.
  3. Legg til en tittel og et tidspunkt for aktiviteten.
  4. Klikk på Lagre. Kalender oppretter automatisk en aktivitet på det tidspunktet du angir.

Eksempler:

• Tennistrening kl. 17:00
  • Middag kl. 19:00

Tips: Du kan bruke hurtigtastene Shift + C for å opprette en aktivitet raskt i en hvilken som helst visning.

Opprett en aktivitet i en delt kalender

Viktig: For å opprette aktiviteter i en delt kalender kan du gjøre følgende:
  1. Åpne Google Kalender på en datamaskin.
  2. Øverst til venstre klikker du på Opprett Legg til.
  3. Legg til en tittel og eventuelle detaljer om aktiviteten.
  4. Nederst klikker du på kalendernavnet ved siden av Kalender Event.
  5. Klikk på nedoverpilen Pil ned ved siden av navnet på kalenderen. En liste over alle kalenderne du kan opprette aktiviteter for, vises.
  6. Velg ønsket kalender.
  7. Klikk på Lagre. Aktiviteten vises med både kalendernavnet og navnet på personen som opprettet aktiviteten.

Tips: Du kan ikke opprette aktiviteter i fødselsdags- eller fridagskalendere.

Alternativer for aktiviteter

Opprett en heldagsaktivitet
  1. Åpne Google Kalender på en datamaskin.
  2.  Klikk på Ny Legg til øverst til venstre.
  3. Legg til en beskrivelse av aktiviteten din.
  4. Merk av ved Hele dagen under dato og klokkeslett.
  5. Klikk på Lagre.

Heldagsaktiviteter vises øverst på siden for den aktuelle dagen.

Opprett gjentakende aktiviteter

Du kan opprette aktiviteter som gjentar seg. Finn ut hvordan du oppretter og administrerer gjentakende aktiviteter.

Legg til videomøter

Hvis du bruker Kalender via jobb eller skole, legges det til et Meet-videomøte når du legger til inviterte personer og klikker på Lagre.

For å legge til et videomøte manuelt, velg Legg til en Google Meet-videokonferanse. Klikk på Lagre.

Tips: Hvis du bruker Kalender via jobb eller skole, kan du legge til konferanseapper fra tredjeparter fra G Suite Marketplace. Skaff deg tilleggsverktøy for Kalender.

Legg til direkteoverføringer

Hvis du bruker Kalender og Google Meet via jobb eller skole, kan du legge til direkteoverføringer med bare seertilgang for opptil 100 000 personer. Finn ut hvordan du kan direkteoverføre videomøter.

Velg farger for aktiviteter

Når du oppretter aktiviteter, kan du velge hvilken farge aktiviteten skal vises med i kalenderne dine. Andre kan ikke se fargen du angir for aktiviteter, med mindre du har gitt dem tillatelse til å gjøre endringer i kalenderen din. Finn ut hvordan du administrerer kalendertillatelsene dine.

1. Åpne Google Kalender på en datamaskin.
  2. Høyreklikk på en eksisterende aktivitet. Deretter velger du en farge.

Endre en aktivitet du har opprettet

1. Åpne Google Kalender på en datamaskin.
  2. Klikk på aktiviteten du vil endre. Hvis du ser Rediger aktivitet Endre aktiviteten, klikker du der.
  3. Utfør endringene du ønsker.
  4. Klikk på Lagre øverst på siden.

La gjester endre aktiviteter

Du kan la gjestene endre aktivitetsdetaljene, for eksempel legge til rom, endre tidspunktet eller legge til vedlegg.

1. Åpne Google Kalender på en datamaskin.
  2. Klikk på en aktivitet og så Endre aktiviteten Endre aktiviteten.
  3. Under «Gjestetillatelser» til høyre merker du av for «Endre aktiviteten».
  4. Klikk på Lagre.

Tips: Når du merker av ved «Gjester kan endre aktiviteter», kan de administrere aktiviteten akkurat slik du kan.

Feilsøk problemer

Kan ikke lagre aktiviteter

Prøv disse trinnene i oppført rekkefølge:

1. Last inn siden på nytt.
  2. Tøm nettleserens buffer og informasjonskapsler.
  3. Sjekk at JavaScript er slått på.
  4. Logg av Google Kalender.
  5. Lukk nettleseren.
  6. Åpne nettleseren og logg på Google Kalender på nytt. Pass på at du bruker «https» i nettadressen i stedet for «http».

Hvis du bruker en tredjepartsapp til å synkronisere kalenderen din, kan du prøve å slå av synkronisering før du logger på igjen.

Når jeg prøver å legge til en gjest, vises ikke kontakten min som et forslag
Kun kontakter med gyldig e-postadresse vises som forslag.