Een evenement maken

Je kunt Google Agenda-afspraken maken vanaf je computer of apparaat.

Manieren om een afspraak te maken

Klik op een lege tijd in je agenda
  1. Open Google Agenda op je computer.
  2. Optioneel: Als je gasten aan je afspraak wilt toevoegen, klik je aan de linkerkant op Zoeken naar mensen en typ je de namen van je gasten.
  3. Klik op een tijd in de agenda waarvoor nog geen afspraak is gepland.
  4. Voeg een titel en afspraakgegevens aan de afspraak toe.
  5. Optioneel: Klik op Meer opties als je de tijdzone wilt wijzigen, de afspraak wilt herhalen, een kleur wilt kiezen voor de afspraak, meldingen wilt toevoegen, je beschikbaarheid wilt instellen, de zichtbaarheid van de afspraak wilt wijzigen, de rechten van gasten wilt wijzigen of een bijlage wilt toevoegen.
  6. Klik op Opslaan

Tip: Als je een langer durende afspraak wilt maken, kun je bij het selecteren van de tijd de muisaanwijzer omlaag slepen over de pagina.

Klik op de knop 'Maken'
  1. Open Google Agenda op je computer.
  2. Optioneel: Als je gasten aan je afspraak wilt toevoegen, klik je aan de linkerkant op Zoeken naar mensen en typ je de namen van je gasten.
  3. Klik linksboven op Maken Toevoegen.
  4. Voeg een titel en afspraakgegevens aan de afspraak toe.
  5. Optioneel: Klik op Meer opties als je de tijdzone wilt wijzigen, de afspraak wilt herhalen, een kleur wilt kiezen voor de afspraak, meldingen wilt toevoegen, je beschikbaarheid wilt instellen, gasten bewerkrechten wilt geven of een bijlage wilt toevoegen.
  6. Klik bovenaan de pagina op Opslaan.
Snel een afspraak maken

Je kunt snel een afspraak maken voor een specifieke tijd als je 'Titel en tijd toevoegen' in het tekstvak ziet.

1. Open Google Agenda op je computer.
  2. Klik naast de datum waaraan je een afspraak wilt toevoegen.
  3. Voeg een titel en tijd voor je afspraak toe.
  4. Klik op Opslaan. Agenda maakt automatisch een afspraak op het door jou ingestelde tijdstip.

Voorbeelden:

• Tennisles om 17.00 uur
  • Diner om 19.00 uur

Tip: Je kunt de sneltoets Shift + C gebruiken om snel een afspraak in een weergave te maken.

Een afspraak maken vanuit een Gmail-bericht

Je kunt een agenda-afspraak maken vanuit een Gmail-bericht. Mensen in het Gmail-bericht worden automatisch uitgenodigd voor de agenda-afspraak en het Gmail-bericht wordt opgenomen in de beschrijving van de agenda-afspraak.

1. Ga op je computer naar Gmail.
  2. Open het bericht.
  3. Klik bovenaan op Meer Meer en dan Afspraak maken.
    • Google Agenda maakt een afspraak. Hierbij worden de titel en tekst van het Gmail-bericht gekopieerd.
    • Mensen die zijn gerelateerd aan het Gmail-bericht, worden automatisch uitgenodigd via Google Agenda.

Tip: Als je meer mensen wilt uitnodigen, geef je rechts onder 'Gasten' een e-mailadres op.

4. Je kunt de tijd, datum en locatie van de afspraak wijzigen.
  5. Klik op Opslaan als je klaar bent.

Belangrijk: Afspraakinstellingen, zoals rechten voor gasten, worden niet overgezet als je een afspraak maakt vanuit Gmail.

Afspraakopties

Een afspraak voor de hele dag maken
  1. Open Google Agenda op je computer.
  2. Klik linksboven op Maken Toevoegen.
  3. Voeg een beschrijving voor je afspraak toe.
  4. Vink bij de datum en tijd het selectievakje naast De hele dag aan.
  5. Klik op Opslaan.

Afspraken voor de hele dag worden bovenaan de pagina voor de desbetreffende dag weergeven.

Een terugkerende afspraak maken

Je kunt een terugkerende afspraak maken. Meer informatie over het maken en beheren van terugkerende afspraken.

Videogesprekken toevoegen of verwijderen

Als je een videogesprek toevoegt aan een afspraak, kunnen je genodigden deelnemen aan een Google Hangout-videogesprek. Elk videogesprek dat wordt gemaakt, heeft een unieke URL voor die afspraak.

Automatische videogesprekken in- of uitschakelen

Als je een Google-account van je werk, school of groep hebt, wordt de instelling 'Automatisch videogesprekken toevoegen aan afspraken die ik maak' mogelijk niet weergegeven. Je domeinbeheerder kan deze instelling in- of uitschakelen.

1. Open Google Agenda op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen Instellingenen dan Instellingen.
  3. Selecteer Ja of Nee naast 'Automatisch videogesprekken toevoegen aan afspraken die ik maak'.
  4. Klik onderaan de pagina op Opslaan.

Een videogesprek toevoegen aan of verwijderen uit een afspraak

1. Open Google Agenda op je computer.
  2. Klik linksboven op Maken Toevoegen
  3. Klik op Locatie en conferentie toevoegen en dan Conferentie toevoegen.
  4. Selecteer de app die je wilt gebruiken.
  5. Klik op Opslaan.

Opmerking: Als je Google Agenda gebruikt voor je werk of school, kun je conferentie-apps van derden toevoegen vanuit de G Suite Marketplace. Extra Agenda-tools downloaden

Livestreaming toevoegen

Als je Google Agenda en Hangouts Meet gebruikt voor je werk of school, kun je alleen-weergeven livestreaming toevoegen aan een afspraak. De stream kan door tot wel 100.000 mensen worden bekeken.

Je kunt de vergaderinformatie en een stream-URL met alle gasten delen in één afspraak of een afzonderlijke alleen-weergeven afspraak. Gasten in een alleen-weergeven afspraak kunnen niet deelnemen aan de vergadering.

1. Open Google Agenda op je computer.
  2. Klik linksboven op Maken Toevoegen.
  3. Klik op Locatie en conferentie toevoegen en dan Conferentie toevoegen en dan Hangouts Meet.
  4. Klik naast 'Deelnemen aan Hangouts Meet' op de pijl-omlaag Pijl-omlaagen dan Livestream toevoegen.
  5. Optioneel: Als je de stream-URL wilt kopiëren, klik je op Kopiëren Kopiëren en dan Gereed. Plak vervolgens de alleen-weergeven link in de afspraakbeschrijving of deel deze met gasten via e-mail of chat. Deze gasten kunnen de link delen met andere mensen.
  6. Klik op Opslaan.

Opmerking: Als je de optie voor het toevoegen van een livestream niet ziet, is deze functie mogelijk niet beschikbaar voor je bedrijf of organisatie. G Suite-versies vergelijken.

Livestreaming verwijderen uit een afspraak

1. Open Google Agenda op je computer.
  2. Klik op de afspraak in je agenda en dan Bewerken Bewerken.
  3. Klik naast 'Hangouts Meet' op de pijl-omlaag Pijl-omlaagen dan Livestream verwijderen.

Let op: De link voor de vergadering verandert als je livestreaming toevoegt en verwijdert. Deel de geüpdatete links met gasten.

Gerelateerde artikelen

Een videovergadering live streamen

Een kleur voor je afspraak kiezen

Als je een afspraak maakt, kun je kiezen met welke kleur die afspraak wordt weergegeven in je agenda's. Mensen kunnen de kleur die je voor afspraken hebt ingesteld, alleen zien als je ze toestemming hebt gegeven om wijzigingen in je agenda aan te brengen. Meer informatie over hoe je je agendarechten kunt beheren.

1. Open Google Agenda op je computer.
  2. Klik met de rechtermuisknop op een bestaande afspraak. Kies vervolgens een kleur.

Een afspraak bewerken die je hebt gemaakt

1. Open Google Agenda op je computer.
  2. Klik op de afspraak die je wilt bewerken. Als Afspraak bewerken Afspraak bewerken wordt weergegeven, klik je daarop.
  3. Breng wijzigingen aan in je afspraak.
  4. Klik bovenaan de pagina op Opslaan.

Gasten je afspraak laten bewerken

Je kunt je gasten de afspraakgegevens laten bewerken, zoals ruimten toevoegen, de tijd aanpassen of bijlagen toevoegen.

1. Open Google Agenda op je computer.
  2. Klik op een afspraak en dan Afspraak bewerken Afspraak bewerken.
  3. Vink aan de rechterkant onder 'Gasten kunnen' de optie 'Afspraak bewerken' aan.
  4. Klik op Opslaan.

Opmerking: Wanneer je 'Gasten kunnen afspraak bewerken' aanvinkt, kunnen ze net als jij alle velden bewerken, de gastenlijst bekijken, ruimten reserveren en de afspraak beheren.

Problemen oplossen

Kan geen afspraken opslaan

Probeer deze stappen in de weergegeven volgorde:

1. Vernieuw de pagina.
  2. Maak je browsercache leeg en wis cookies.
  3. Controleer of JavaScript is ingeschakeld.
  4. Log uit bij Google Agenda.
  5. Sluit je browser.
  6. Open je browser en log opnieuw in bij Google Agenda. Zorg dat je 'https' in plaats van 'http' in het webadres gebruikt.

Als je een app van derden gebruikt om je agenda te synchroniseren, kun je proberen om de synchronisatie uit te schakelen voordat je weer inlogt.