Een afspraak maken

Je kunt Google Agenda-afspraken maken vanaf je computer of apparaat.

Manieren om een afspraak te maken

Klik op een lege tijd in je agenda
  1. Open Google Agenda op je computer.
  2. Optioneel: Als je gasten aan je afspraak wilt toevoegen, klik je aan de linkerkant op Zoeken naar mensen en typ je de namen van je gasten.
  3. Klik op een tijd in de agenda waarvoor nog geen afspraak is gepland.
  4. Voeg een titel en afspraakgegevens aan de afspraak toe.
  5. Klik op Opslaan.

Tip: Als je een langer durende afspraak wilt maken, kun je bij het selecteren van de tijd de muisaanwijzer omlaag slepen over de pagina.

Klik op de knop 'Maken'
  1. Open Google Agenda op je computer.
  2. Optioneel: Als je gasten aan je afspraak wilt toevoegen, klik je aan de linkerkant op Zoeken naar mensen en typ je de namen van je gasten.
  3. Klik linksboven op Maken Toevoegen.
  4. Voeg een titel en afspraakgegevens aan de afspraak toe.
  5. Klik bovenaan de pagina op Opslaan.
Snel een afspraak maken

Je kunt snel een afspraak maken voor een specifieke tijd als je 'Titel en tijd toevoegen' in het tekstvak ziet.

1. Open Google Agenda op je computer.
  2. Klik naast de datum waaraan je een afspraak wilt toevoegen.
  3. Voeg een titel en tijd voor je afspraak toe.
  4. Klik op Opslaan. Agenda maakt automatisch een afspraak op het door jou ingestelde tijdstip.

Voorbeelden:

• Tennisles om 17.00 uur
  • Diner om 19.00 uur

Tip: Je kunt de sneltoets Shift + C gebruiken om snel een afspraak in een weergave te maken.

Een afspraak maken in een gedeelde agenda

Belangrijk: Als je afspraken wilt maken in een gedeelde agenda, kun je het volgende doen:
  1. Open Google Agenda op je computer.
  2. Klik linksboven op Maken Toevoegen.
  3. Voeg een titel en afspraakgegevens toe.
  4. Klik onderaan op de agendanaam naast Agenda Afspraak.
  5. Klik naast de naam van de agenda op de pijl-omlaag Pijl-omlaag. Je ziet een lijst met alle agenda's waarvoor je afspraken kunt maken.
  6. Selecteer de gewenste agenda.
  7. Klik op Opslaan. De afspraak verschijnt met zowel de agendanaam als de naam van de persoon die de afspraak heeft gemaakt.

Tip: Je kunt geen afspraken maken voor de agenda's Verjaardagen en Feestdagen.

Afspraakopties

Een afspraak voor de hele dag maken
  1. Open Google Agenda op je computer.
  2.  Klik linksboven op Maken Toevoegen.
  3. Voeg een beschrijving voor je afspraak toe.
  4. Vink bij de datum en tijd het selectievakje naast De hele dag aan.
  5. Klik op Opslaan.

Afspraken voor de hele dag worden bovenaan de pagina voor de desbetreffende dag weergeven.

Een terugkerende afspraak maken

Je kunt een terugkerende afspraak maken. Meer informatie over hoe je terugkerende afspraken kunt maken en beheren.

Videovergaderingen toevoegen

Als je Agenda gebruikt voor je werk of school, wordt er een Meet-videovergadering toegevoegd als je genodigden toevoegt en op Opslaan klikt.

Als je handmatig een videovergadering wilt toevoegen, selecteer je Google Meet-videovergadering toevoegen. Klik op Opslaan.

Tip: Als je Agenda gebruikt voor je werk of school, kun je apps voor videovergaderingen van derden toevoegen vanuit de G Suite Marketplace. Extra Agenda-tools downloaden

Livestreaming toevoegen

Als je Agenda en Google Meet gebruikt voor je werk of school, kun je 'alleen-weergeven livestreaming' toevoegen aan een afspraak. De stream kan door maximaal 100.000 mensen worden bekeken. Meer informatie over hoe je een videovergadering kunt livestreamen

Een kleur voor je afspraak kiezen

Als je een afspraak maakt, kun je kiezen met welke kleur die afspraak wordt weergegeven in je agenda's. Mensen kunnen de kleur die je voor afspraken hebt ingesteld alleen zien als je ze toestemming hebt gegeven om wijzigingen in je agenda aan te brengen. Meer informatie over hoe je je agendarechten kunt beheren

1. Open Google Agenda op je computer.
  2. Klik met de rechtermuisknop op een bestaande afspraak. Kies vervolgens een kleur.

Een afspraak bewerken die je hebt gemaakt

1. Open Google Agenda op je computer.
  2. Klik op de afspraak die je wilt bewerken. Als Afspraak bewerken Afspraak bewerken wordt weergegeven, klik je daarop.
  3. Breng wijzigingen aan in je afspraak.
  4. Klik bovenaan de pagina op Opslaan.

Gasten je afspraak laten bewerken

Je kunt je gasten de afspraakgegevens laten bewerken, zoals ruimten toevoegen, de tijd aanpassen of bijlagen toevoegen.

1. Open Google Agenda op je computer.
  2. Klik op een afspraak en dan Afspraak bewerken Afspraak bewerken.
  3. Vink aan de rechterkant onder Gastrechten de optie Afspraak wijzigen aan.
  4. Klik op Opslaan.

Tip: Als je 'Gasten kunnen de afspraak wijzigen' aanvinkt, kunnen ze net als jij de afspraak beheren.

Problemen oplossen

Kan geen afspraken opslaan

Probeer deze stappen in de weergegeven volgorde:

1. Vernieuw de pagina.
  2. Maak je browsercache leeg en wis cookies.
  3. Controleer of JavaScript is ingeschakeld.
  4. Log uit bij Google Agenda.
  5. Sluit je browser.
  6. Open je browser en log opnieuw in bij Google Agenda. Zorg dat je 'https' in plaats van 'http' in het webadres gebruikt.

Als je een app van derden gebruikt om je agenda te synchroniseren, kun je proberen om de synchronisatie uit te schakelen voordat je weer inlogt.

Als ik probeer een gast toe te voegen, zie ik mijn contact niet als suggestie
Je ziet alleen contacten met een geldig e-mailadres als suggesties.