Tapahtuman luominen

Voit luoda Google Kalenterin tapahtumia tietokoneella tai mobiililaitteella.

Tapahtumien luomistavat

Klikkaa tyhjää kohtaa kalenterissasi
  1. Avaa Google Kalenteri tietokoneella.
  2. Valinnainen: Jos haluat lisätä osallistujia tapahtumaasi, valitse vasemmalta Hae henkilöitä ja aloita osallistujien nimien kirjoittaminen.
  3. Klikkaa kalenterissasi tyhjää ajankohtaa, johon ei vielä ole määritetty tapahtumaa.
  4. Lisää tapahtuman nimi ja muut tiedot.
  5. Valinnainen: Voit vaihtaa aikavyöhykettä, tehdä tapahtumasta toistuvan, valita tapahtuman värin, lisätä ilmoituksia, määrittää tavoitettavuutesi, antaa osallistujille muokkausoikeudet tai lisätä liitteen valitsemalla Lisäasetukset
  6. Valitse Tallenna

Vinkki: Voit luoda pidempikestoisen tapahtuman vetämällä hiirtä sivun alareunaa kohti, kun valitset ajankohtaa.

Klikkaa Luo-painiketta
  1. Avaa Google Kalenteri tietokoneella.
  2. Valinnainen: Jos haluat lisätä osallistujia tapahtumaasi, valitse vasemmalta Hae henkilöitä ja aloita osallistujien nimien kirjoittaminen.
  3. Valitse vasemmasta yläkulmasta Luo Lisää.
  4. Lisää tapahtuman nimi ja muut tiedot.
  5. Valinnainen: Voit vaihtaa aikavyöhykettä, tehdä tapahtumasta toistuvan, valita tapahtuman värin, lisätä ilmoituksia, määrittää tavoitettavuutesi, antaa osallistujille muokkausoikeudet tai lisätä liitteen valitsemalla Lisäasetukset
  6. Valitse sivun yläreunasta Tallenna.
Tapahtuman luominen nopeasti

Voit luoda tapahtuman nopeasti tiettyyn ajankohtaan, jos tekstikentässä lukee "Lisää otsikko ja aika".

1. Avaa Google Kalenteri tietokoneella.
  2. Klikkaa tilaa sen päivämäärän vierestä, johon haluat luoda tapahtuman.
  3. Lisää tapahtumalle otsikko ja aika.
  4. Valitse Tallenna. Kalenteri luo automaattisesti tapahtuman valitsemaasi ajankohtaan.

Esimerkkejä:

• Tennistreenit klo 17
  • Illallinen klo 19

Vinkki: Voit luoda tapahtuman nopeasti mistä tahansa näkymästä pikanäppäimillä Vaihto + C

Tapahtumavaihtoehdot

Kokopäiväisen tapahtuman luominen
  1. Avaa Google Kalenteri tietokoneella.
  2. Valitse vasemmasta yläkulmasta Luo Lisää.
  3. Kirjoita tapahtuman kuvaus.
  4. Valitse päiväyksen ja kellonajan alapuolella oleva Koko päivä ‑valintaruutu.
  5. Valitse Tallenna.

Kyseisen päivän koko päivän kestävät tapahtumat näkyvät sivun yläreunassa.

Toistuvan tapahtuman luominen

Voit luoda toistuvan tapahtuman. Tutustu toistuvien tapahtumien luomiseen ja hallintaan.

Videopuhelujen lisääminen ja poistaminen

Kun tapahtumaan lisätään videopuhelu, osallistujat voivat liittyä Google Hangout ‑videopuheluun. Jokaiselle luodulle videopuhelulle määritetään oma URL-osoite, joka liittyy vain kyseiseen tapahtumaan.

Automaattisten videopuheluiden ottaminen käyttöön ja poistaminen käytöstä

Jos käytät työpaikan, oppilaitoksen tai ryhmän Google-tiliä, Lisää videopuhelut luomiini tapahtumiin automaattisesti ‑asetusta ei välttämättä näy. Verkkotunnuksen järjestelmänvalvoja voi ottaa asetuksen käyttöön tai poistaa sen käytöstä.

1. Avaa Google Kalenteri tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Asetukset Asetukset ja sitten Asetukset.
  3. Valitse Lisää videopuhelut luomiini tapahtumiin automaattisesti ‑kohdan vierestä Kyllä tai Ei
  4. Valitse sivun alareunassa Tallenna.

Videopuhelun lisääminen yhteen tapahtumaan tai sen poistaminen

1. Avaa Google Kalenteri tietokoneella.
  2. Valitse vasemmasta yläkulmasta Luo Lisää
  3. Valitse Lisää sijainti tai neuvottelu ja sitten Lisää neuvottelu
  4. Valitse käytettävä sovellus.
  5. Valitse Tallenna.

Huom. Jos käytät Kalenteria töissä tai koulussa, voit lisätä kolmansien osapuolten neuvottelusovelluksia G Suite Marketplacesta. Lataa lisää Kalenterin työkaluja

Livestriimin lisääminen

Jos käytät Kalenteria ja Hangouts Meetiä koulun tai työpaikan tilillä, voit lisätä tapahtumaan vain katseltavissa olevan livestriimin jopa 100 000 ihmisen katseltavaksi.

Voit jakaa kokouksen tiedot ja striimin URL-osoitteen yhden tapahtuman kaikille osallistujille tai luoda erillisen, vain katsottavissa olevan tapahtuman. Jos tapahtumassa on vain katseluoikeus, osallistujat eivät voi keskustella kokouksessa.

1. Avaa Google Kalenteri tietokoneella.
  2. Valitse vasemmasta yläkulmasta Luo Lisää.
  3. Valitse Lisää sijainti tai neuvottelu ja sitten Lisää neuvottelu ja sitten Hangouts Meet.
  4. Klikkaa Liity Hangouts Meetiin ‑kohdan vierestä alanuolta Alanuoli ja sitten Lisää livestream.
  5. Valinnainen: Kopioi striimin URL-osoite valitsemalla Kopioi Kopioi ja sitten Valmis. Liitä sitten vain katseluoikeudella varustettu linkki tapahtuman kuvaukseen tai jaa se osallistujille sähköpostitse tai chatissa. Linkin saaneet osallistujat voivat jakaa sen myös muille.
  6. Valitse Tallenna.

Huom. Jos livestriimin lisäysvaihtoehtoa ei näy, ominaisuus ei ehkä ole käytettävissä yrityksessäsi tai organisaatiossasi. Vertaile G Suite ‑versioita.

Livestriimin poistaminen tapahtumasta

1. Avaa Google Kalenteri tietokoneella.
  2. Valitse tapahtuma kalenteristasi ja sitten Muokkaa Muokkaa.
  3. Klikkaa Hangouts Meet ‑kohdan vieressä olevaa alanuolta Alanuoli ja sitten Poista livestream.

Huom. Kokouksen linkki muuttuu, jos lisäät tai poistat livestriimin. Jaa osallistujille päivitetty linkki.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Videokokouksen livestriimaus

Värin valitseminen tapahtumaan

Tapahtuman luomisen yhteydessä voit valita värin, jollaisena tapahtuma näkyy kalentereissasi. Muut käyttäjät eivät näe tapahtumille määrittämääsi väriä, ellet ole antanut heille oikeutta tehdä muutoksia kalenteriisi. Lue lisää kalenterin käyttöoikeuksien hallinnoimisesta.

1. Avaa Google Kalenteri tietokoneella.
  2. Klikkaa aiemmin luotua tapahtumaa hiiren oikealla painikkeella. Valitse sitten väri.

Tapahtuman muokkaaminen

1. Avaa Google Kalenteri tietokoneella.
  2. Klikkaa muokattavaa tapahtumaa. Jos näytöllä näkyy Muokkaa tapahtumaa Muokkaa tapahtumaa ‑vaihtoehto, klikkaa sitä.
  3. Tee muutokset tapahtumaan.
  4. Valitse sivun yläreunasta Tallenna.

Muokkausoikeuden myöntäminen osallistujille

Voit myöntää osallistujille oikeuden muokata tapahtumaa. He voivat esimerkiksi saada oikeuden lisätä huoneita, liitteitä tai muuttaa tapahtuman aikaa.

1. Avaa Google Kalenteri tietokoneella.
  2. Valitse tapahtuma ja sitten Muokkaa tapahtumaa Muokkaa tapahtumaa.
  3. Valitse Osallistujat voivat ‑kohdasta Muokata tapahtumaa ‑valintaruutu.
  4. Valitse Tallenna.

Huom. Kun valitset Osallistujat voivat muokata tapahtumaa ‑valintaruudun, osallistujat voivat muokata kaikkia kenttiä, nähdä osallistujaluettelon, varata huoneita ja hallinnoida tapahtumaa aivan kuten sinäkin.

Vianetsintä

Tapahtumien tallennus ei onnistu.

Kokeile näitä vinkkejä tässä järjestyksessä:

1. Päivitä sivu.
  2. Tyhjennä selaimen välimuisti ja evästeet.
  3. Varmista, että JavaScript on käytössä.
  4. Kirjaudu ulos Google Kalenterista.
  5. Sulje selain.
  6. Avaa selain ja kirjaudu uudelleen Google Kalenteriin. Varmista, että verkko-osoitteen alussa on https, eikä http.

Jos synkronoit kalenterisi kolmannen osapuolen sovelluksella, kokeile poistaa synkronointi käytöstä ennen uutta sisäänkirjautumista.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita