Tapahtuman luominen

Voit luoda Google Kalenterin tapahtumia tietokoneella tai mobiililaitteella.

Tapahtumien luomistavat

Tyhjän ajankohdan klikkaaminen kalenterissa
  1. Avaa Google Kalenteri tietokoneella.
  2. Valinnainen: Jos haluat lisätä osallistujia tapahtumaasi, valitse vasemmalta Hae henkilöitä ja aloita osallistujien nimien kirjoittaminen.
  3. Klikkaa kalenterissasi tyhjää ajankohtaa, johon ei vielä ole määritetty tapahtumaa.
  4. Kirjoita tapahtuman nimi ja muut tiedot.
  5. Valitse Tallenna.

Vinkki: Voit luoda pidempikestoisen tapahtuman vetämällä hiirtä sivun alareunaa kohti, kun valitset ajankohtaa.

Luo-painikkeen klikkaaminen
  1. Avaa Google Kalenteri tietokoneella.
  2. Valinnainen: Jos haluat lisätä osallistujia tapahtumaasi, valitse vasemmalta Hae henkilöitä ja aloita osallistujien nimien kirjoittaminen.
  3. Valitse vasemmasta yläkulmasta Luo Lisää.
  4. Kirjoita tapahtuman nimi ja muut tiedot.
  5. Valitse sivun yläreunasta Tallenna.
Tapahtuman luominen nopeasti

Voit luoda tapahtuman nopeasti tiettyyn ajankohtaan, jos tekstikentässä lukee "Lisää otsikko ja aika".

1. Avaa Google Kalenteri tietokoneella.
  2. Klikkaa tilaa sen päivämäärän vierestä, johon haluat luoda tapahtuman.
  3. Lisää tapahtumalle otsikko ja aika.
  4. Valitse Tallenna. Kalenteri luo automaattisesti tapahtuman valitsemaasi ajankohtaan.

Esimerkkejä:

• Tennistreenit klo 17
  • Illallinen klo 19

Vinkki: Voit luoda tapahtuman nopeasti mistä tahansa näkymästä pikanäppäimillä vaihto + C.

Tapahtuman luominen jaetussa kalenterissa

Tärkeää: Jotta pääset luomaan tapahtumia jaetussa kalenterissa, voit tehdä seuraavaa:
  1. Avaa Google Kalenteri tietokoneella.
  2. Valitse vasemmasta yläkulmasta Luo Lisää.
  3. Lisää tapahtuman nimi ja tiedot.
  4. Klikkaa kalenterin nimeä alareunasta Kalenteri Tapahtuma ‑kohdan vierestä.
  5. Klikkaa kalenterin nimen vieressä olevaa alanuolta Alanuoli. Näkyviin tulee luettelo kaikista kalentereista, joihin voit luoda tapahtumia.
  6. Valitse haluamasi kalenteri.
  7. Valitse Tallenna. Tapahtuma tulee näkyviin, ja sen tiedoissa näkyvät sekä kalenterin nimi että tapahtuman luoneen henkilön nimi.

Vinkki: Syntymäpäivä- ja juhlapäiväkalentereihin ei voi luoda tapahtumia.

Tapahtumavaihtoehdot

Koko päivän tapahtuman luominen
  1. Avaa Google Kalenteri tietokoneella.
  2.  Valitse vasemmasta yläkulmasta Luo Lisää.
  3. Kirjoita tapahtuman kuvaus.
  4. Merkitse päivämäärän ja kellonajan alapuolella oleva Koko päivä ‑ruutu valituksi.
  5. Valitse Tallenna.

Kyseisen päivän koko päivän kestävät tapahtumat näkyvät sivun yläreunassa.

Toistuvan tapahtuman luominen

Voit luoda toistuvan tapahtuman. Lue lisää toistuvien tapahtumien luomisesta ja ylläpidosta.

Videokokousten lisääminen

Jos käytät Kalenteria töissä tai koulussa, Meet-videokokous lisätään, kun lisäät osallistujia ja klikkaat Tallenna.

Voit lisätä videokokouksen manuaalisesti valitsemalla Lisää Google Meet ‑videokonferenssi. Valitse Tallenna.

Vinkki: Jos käytät Kalenteria töissä tai koulussa, voit lisätä kolmansien osapuolten neuvottelusovelluksia G Suite Marketplacesta. Lataa lisää Kalenterin työkaluja.

Livestriimin lisääminen

Jos käytät Kalenteria ja Google Meetiä koulun tai työpaikan tilillä, voit lisätä tapahtumaan vain katseltavissa olevan livestriimin jopa 100 000 henkilön katseltavaksi. Lue lisää videokokouksen livestriimauksesta.

Värin valitseminen tapahtumaan

Tapahtuman luomisen yhteydessä voit valita värin, jollaisena tapahtuma näkyy kalentereissasi. Muut käyttäjät eivät näe tapahtumille määrittämääsi väriä, ellet ole antanut heille oikeutta tehdä muutoksia kalenteriisi. Lue lisää kalenterin käyttöoikeuksien hallinnoimisesta.

1. Avaa Google Kalenteri tietokoneella.
  2. Klikkaa aiemmin luotua tapahtumaa hiiren oikealla painikkeella. Valitse sitten väri.

Tapahtuman muokkaaminen

1. Avaa Google Kalenteri tietokoneella.
  2. Klikkaa muokattavaa tapahtumaa. Jos näet Muokkaa tapahtumaa ‑kohdan Muokkaa tapahtumaa, klikkaa sitä.
  3. Tee muutokset tapahtumaan.
  4. Valitse sivun yläreunasta Tallenna.

Muokkausoikeuden myöntäminen osallistujille

Voit myöntää osallistujille oikeuden muokata tapahtumaa, eli esimerkiksi lisätä huoneita tai liitteitä tai muuttaa tapahtuman aikaa.

1. Avaa Google Kalenteri tietokoneella.
  2. Klikkaa tapahtumaa ja sitten Muokkaa tapahtumaa Muokkaa tapahtumaa.
  3. Merkitse "Osallistujan käyttöoikeudet" ‑kohdasta "Muokata tapahtumaa" ‑ruutu valituksi.
  4. Valitse Tallenna.

Vinkki: Jos merkitset "Osallistujat voivat muokata tapahtumaa" ‑ruudun valituksi, osallistujilla on samat ylläpito-oikeudet tapahtumaan kuin sinulla.

Ongelmanratkaisu

Tapahtumien tallennus ei onnistu

Kokeile näitä vinkkejä tässä järjestyksessä:

1. Päivitä sivu.
  2. Tyhjennä selaimen välimuisti ja evästeet.
  3. Varmista, että JavaScript on käytössä.
  4. Kirjaudu ulos Google Kalenterista.
  5. Sulje selain.
  6. Avaa selain ja kirjaudu uudelleen Google Kalenteriin. Varmista, että verkko-osoitteen alussa on https, eikä http.

Jos synkronoit kalenterisi kolmannen osapuolen sovelluksella, kokeile poistaa synkronointi käytöstä ennen uutta sisäänkirjautumista.

Kun yritän lisätä osallistujan, yhteystieto ei näy ehdotuksena
Ehdotuksina näkyvät vain yhteystiedot, joilla on kelvollinen sähköpostiosoite.