Kalender för mobila webbläsare

Det går att använda Google Kalender på nästa alla smartphones utan att hämta en app. Öppna helt enkelt www.google.com/calendar i den mobila webbläsaren. Om du har en telefon med Android eller en iPhone är det enklare att istället synkronisera med en app.

Kom igång

1. Öppna webbläsaren i telefonen eller surfplattan (samma app som du använder till andra webbplatser).
  2. Öppna www.google.com/calendar.
  3. Logga in på ditt Google-konto.

När du har loggat in visas dina Google Kalender-händelser. Händelserna synkroniseras automatiskt så att du får åtkomst till kalendern på alla mobila enheter eller datorer.

Visa din kalender

Visa dag eller månad

Tryck på Dag eller Månad högst upp om du vill växla mellan vyerna Dag och Månad. Flytta till andra månader eller dagar med vänster och höger piltangent. Det går att trycka på en dag i vyn Månad om du vill visa dagens händelser.

Det går alltid att trycka på Idag högst upp om du vill återvända till dagens datum.

Visa händelser offline

Om du nyligen visade en händelse i Google Kalender på en mobil webbläsare går det fortfarande att visa händelsen om du saknar internetanslutning. Det går endast att visa händelser, inte att lägga till eller redigera dem.

Obs! Offlineåtkomst är kanske inte tillgängligt på alla webbläsare eller telefoner.

Data lagrad på enheten

När du öppnar Google Kalender i den mobila webbläsaren, är det möjligt att data sparas på enheten för förbättrad prestanda. Du kanske har åtkomst till att ta bort den här informationen från webbläsarens inställningar. Det går till exempel att rensa data för enskilda webbplatser med Chrome för Android med dessa anvisningar. I webbläsarens hjälpcenter finns anvisningar om att rensa webbplatsdata som lagras på enheten.

Skapa och redigera händelser

Lägg till en ny händelse
  1. Öppna www.google.com/calendar i den mobila webbläsaren.
  2. Tryck på plussymbolen + uppe till höger.
  3. Skriv in en rubrik och välj datum och tid.
  4. Det går att bjuda in personer till händelsen genom att skriva deras e-postadress under Lägg till en person i det här mötet. De får en inbjudan per e-post.
  5. Tryck på Spara längst upp när du är klar.

Obs! Det går kanske inte att lägga till händelser om webbläsaren inte stöds. Försök med att hämta en annan populär webbläsare.

Redigera och ta bort händelser
  1. Öppna www.google.com/calendar i den mobila webbläsaren.
  2. Öppna händelsen du vill redigera genom att öppna dagen och sedan trycka på händelsen.
  3. Redigera händelsen genom att trycka på Redigera uppe till höger. Ändra och tryck sedan på Spara.
  4. Ta bort händelsen genom att trycka på Ta bort uppe till höger.

Inställningar

Dölj eller visa enskilda kalendrar

Om du har flera kalendrar på kontot går det att välja om du vill visa eller dölja varje kalender. När du döljer en kalender visas inte händelserna i den kalendern när du visar ditt schema.

1. Öppna www.google.com/calendar i den mobila webbläsaren.
  2. Tryck på Inställningar längst ned.
  3. Dölj en kalender genom att avmarkera rutan intill den. Visa en dold kalender genom att markera rutan intill den.
  4. Tryck på Spara uppe till höger.
Aviseringar

Google Kalender för mobila webbläsare stöder inte aviseringar. Om du vill ha aviseringar på din telefon går det istället att synkronisera med en app. Läs mer om synkronisering med mobilen.

Felsökning

Om du får felet Ogiltigt certifikat eller Det gick inte att verifiera domänen eller har återkommande problem med åtkomst till Google Kalender, kan det hända att den mobila webbläsaren inte stöds. Försök med följande:

• Hämta en annan webbläsare till telefonen.
  • Kontrollera att cookies är aktiverade på enheten. Kontrollera den mobila webbläsarens inställningar.
  • Synkronisera med en mobilapp istället för att använda en mobil webbläsare.