Iemands beschikbaarheid in de agenda bekijken

Als iemand een agenda met je heeft gedeeld, kun je zien of deze persoon beschikbaar is.

De agenda van iemand anders bekijken

Je kunt geen agenda's van anderen toevoegen via de Google Agenda-app, maar als je de agenda's op je computer toevoegt, kun je ze wel in de app bekijken.

1. Open Google Agenda op je computer.
  2. Typ aan de linkerkant in 'De agenda van iemand anders toevoegen' de naam of het e-mailadres van de persoon van wie je de agenda wilt bekijken.
  3. Selecteer de juiste naam.
    • Als de agenda van deze persoon openbaar is of binnen je organisatie wordt gedeeld, zie je de afspraken van deze persoon in je agenda.
    • Als de agenda van deze persoon niet openbaar wordt gedeeld, kun je diegene vragen de agenda met je te delen. Je ontvangt een e-mail wanneer de agenda wordt gedeeld.

Als je meer dan één agenda tegelijkertijd bekijkt, zie je de planningen van beide mensen naast elkaar.

Tip: Als je de agenda van deze persoon wilt weergeven of verbergen, klik je op de naam in het gedeelte 'Andere agenda's'.

Een tijdstip zoeken waarop iemand beschikbaar is

Als iemand zijn agenda met je heeft gedeeld of deel uitmaakt van je bedrijf, school of andere organisatie, kun je zien of de persoon vrij of bezet is wanneer je hem aan een afspraak toevoegt.

1. Open Google Agenda op je computer.
  2. Klik in de rechterbenedenhoek op 'Afspraak maken' Toevoegen.
  3. Geef in het vak 'Gasten toevoegen' de naam of het e-mailadres op van de persoon die je wilt uitnodigen.
  4. Klik onder 'Gasten' op Aanbevolen tijden. Als de gast die je hebt uitgenodigd zijn agenda met je heeft gedeeld, kun je zien wanneer hij aanwezig kan zijn.

Problemen oplossen

In de agenda van iemand staat alleen 'beschikbaar' of 'bezet'

Wanneer iemand een agenda deelt, kan die persoon zelf beslissen hoeveel informatie zichtbaar is voor anderen.

De persoon die een agenda met je heeft gedeeld, heeft je mogelijk toestemming gegeven om te zien of hij beschikbaar of bezet is, maar niet om alle afspraakgegevens te zien.

Ik kan geen afspraken wijzigen in een agenda die met mij is gedeeld

Wanneer iemand een agenda deelt, kan die persoon zelf beslissen welke rechten anderen hebben.

Als je geen afspraken in de agenda kunt bewerken, heb je waarschijnlijk alleen rechten gekregen om afspraakgegevens te bekijken en niet om deze informatie te bewerken.