Synchronisatieproblemen met de Google Agenda-app oplossen

Gebruik deze pagina als afspraken die je hebt gemaakt of geüpdatet, niet worden weergegeven op je computer of in de Google Agenda-app.

Probeer eerst deze algemene oplossingen

Volg deze stappen op het apparaat waarop je de Google Agenda-app gebruikt.

1. Zorg ervoor dat je verbinding met internet hebt

Voer een zoekopdracht uit om te controleren of je bent verbonden met internet.

Als je geen verbinding hebt, controleer je of de data- of wifi-verbinding is ingeschakeld en of de vliegtuigmodus niet is ingeschakeld.

2. Controleer of je de Google Agenda-app gebruikt

Controleer of het app-pictogram van de Google Agenda aanwezig is: Agenda.

Controleer vervolgens in de app-store voor je apparaat of de Google Agenda-app up-to-date is.

3. Controleer of de agenda zichtbaar is
  1. Open de Google Agenda-app Agenda.
  2. Tik linksboven op Menu Menu.
  3. Zorg dat het vakje links van de agendanaam is aangevinkt.
4. Zorg dat nieuwe afspraken worden toegevoegd aan je Google Agenda

Als je een afspraak maakt, vink je de agenda aan waaraan je deze wilt toevoegen. Als de afspraak niet wordt toegevoegd aan de agenda Afspraken, wordt deze mogelijk niet weergegeven in de Google Agenda-app of via calendar.google.com.

1. Open de Google Agenda-app Agenda.
  2. Tik rechtsonder op Toevoegen Afspraak maken.
  3. Zoek naast het afspraakicoon Afspraak naar Afspraak.
    • Als er geen Afspraak staat, tik je op het afspraakicoon Afspraak om naar de juiste agenda te gaan.

Probeer vervolgens deze tips voor probleemoplossing

Voer eerst de bovenstaande stappen uit. Als daarmee het probleem niet wordt verholpen, lees je deze instructies op je computer terwijl je de stappen uitvoert op je apparaat.

Opmerking: De Google Agenda-app synchroniseert eerdere afspraken tot een maximum periode van een jaar.

Sluit de app af en open deze weer

Als je een app hebt geopend en op de startknop tikt, wordt de app gesloten, maar niet afgesloten.

Als je de app volledig wilt afsluiten (en niet alleen sluiten), dubbeltik je op de startknop onderaan je telefoon. Vervolgens veeg je de Agenda-app uit beeld.

Verwijder je account en voeg dit weer toe

1. Open de Google Agenda-app Agenda op je iPhone of iPad.
  2. Tik rechtsboven op je profielfoto.
  3. Tik op Accounts op dit apparaat beheren en dan Verwijderen van dit apparaat en dan Verwijderen.

Als je de app opnieuw opent, word je gevraagd je account weer toe te voegen.

Verwijder de app en installeer deze opnieuw

1. Zoek het pictogram van de Google Agenda-app Agenda.
  2. Tik lang op het pictogram totdat het wiebelt.
  3. Tik op en dan Verwijderen.
  4. Installeer de Google Agenda-app opnieuw vanuit de App Store.

Synchroniseren met Apple Agenda of Outlook

Als je Google Agenda-afspraken wilt checken in een ander programma zoals Apple Agenda of Outlook, zijn de instructies voor synchroniseren anders.

Meer informatie over synchroniseren met Apple Agenda of Outlook.

De bovenstaande tips hebben het probleem niet opgelost

Hulp krijgen van een Agenda-expert

Als je het probleem niet hebt kunnen oplossen met de bovenstaande stappen, plaats je een bericht op het Helpforum van Agenda. Hier kan een expert je misschien helpen het probleem op te lossen.

Plaats je een bericht op het forum, vermeld dan de stappen voor probleemoplossing die je via deze pagina hebt geprobeerd.

Het probleem melden aan Google

Als je een probleem ondervindt, kun je het melden.

1. Open de Agenda-app Agenda.

2. Tik linksboven op Menu Menu en dan Hulp en feedback.

Opmerking: Als deze optie niet wordt weergegeven, gebruik je mogelijk een oude versie van de app of een andere agenda-app. Volg de instructies bovenaan de pagina om de juiste app te vinden.