Synchronisatieproblemen met de Google Agenda-app oplossen

Gebruik deze pagina als afspraken die je hebt gemaakt of geüpdatet, niet worden weergegeven op je computer of in de Google Agenda-app.

Probeer eerste deze algemene oplossingen

Volg deze stappen op het apparaat waarop je de Google Agenda-app gebruikt.

1. Controleer of je bent verbonden met internet.

Voer een zoekopdracht uit om te controleren of je bent verbonden met internet.

Als je geen verbinding hebt, controleer je of de gegevens- of wifi-verbinding is ingeschakeld en of de vliegtuigmodus niet is ingeschakeld.

2. Controleer of je de Google Agenda-app gebruikt.

Controleer of het app-pictogram van de Google Agenda-app aanwezig is: Agenda.

Controleer vervolgens in de app-store voor je apparaat of de Google Agenda-app up-to-date is.

3. Controleer of de agenda zichtbaar is.
  1. Open de Google Agenda-app Agenda.
  2. Tik linksboven op Menu Menu.
  3. Zorg dat het vakje links van de agendanaam is aangevinkt. Als alleen de rand van het vakje gekleurd is, tik je op het vakje om die agenda weer te geven.
4. Zorg dat nieuwe afspraken worden toegevoegd aan je Google Agenda

Wanneer je een afspraak maakt, vink je de agenda aan waaraan je deze wilt toevoegen. Als de afspraak niet wordt toegevoegd aan de agenda Afspraken, wordt deze mogelijk niet weergegeven in de Google Agenda-app of via calendar.google.com.

1. Open de Google Agenda-app Agenda.
  2. Tik rechtsonder op Maken Maken.
  3. Controleer of Afspraak wordt weergegeven naast het pictogram voor de agenda Afspraken Afspraak. Als Afspraak niet wordt weergegeven, tik je op het pictogram voor de agenda Afspraken om te schakelen naar de goede agenda.

Probeer vervolgens deze tips voor probleemoplossing

Voer eerst de bovenstaande stappen uit. Als daarmee het probleem niet wordt verholpen, lees je deze instructies op je computer terwijl je de stappen uitvoert op je apparaat.

Opmerking: De Google Agenda-app synchroniseert eerdere afspraken tot een maximum periode van een jaar.

Controleer of Agenda is gesynchroniseerd

1. Open de Google Agenda-app Agenda.
  2. Tik linksboven op Menu Menu.
  3. Tik op Instellingen Instellingen.
  4. Tik op de naam van de agenda die niet wordt weergegeven. Als de agenda niet wordt vermeld, tik je op Meer weergeven.
  5. Controleer bovenaan de pagina of Synchronisatie is ingeschakeld (blauw). De instelling Synchronisatie wordt alleen weergegeven voor agenda's die je hebt gemaakt, maar niet voor je primaire agenda (deze heet meestal Afspraken, tenzij je de naam hebt gewijzigd).

Opmerking: Het kan enige tijd duren voordat je afspraken worden weergegeven nadat je synchroniseren hebt ingeschakeld.

Controleer of Agenda-opslag is ingeschakeld

1. Open de app Instellingen van je apparaat (niet de app 'Google Instellingen').
  2. Tik op Apps of Apps en meldingen en dan App-info.
  3. Tik rechtsboven op Meer Meer en dan Systeem weergeven en dan Agenda-opslag

Controleer de opslagruimte op het apparaat

Agenda houdt op met synchroniseren als je apparaat onvoldoende opslagruimte heeft.

1. Open de app Instellingen van je apparaat (niet de app 'Google Instellingen').
  2. Zoek het gedeelte Opslag.
  3. Als je ruimte moet vrijmaken, kun je apps die je niet gebruikt, bestanden of foto's verwijderen van je apparaat.

Wis de gegevens van je Agenda-app

Belangrijk: Als je deze stappen uitvoert, kunnen sommige niet-gesynchroniseerde gegevens verloren gaan. Afspraakgegevens die je niet kunt zien in Google Agenda op je computer, gaan verloren. Voer deze stappen alleen uit als geen van de bovenstaande oplossingen heeft gewerkt.

1. Open de app Instellingen van je apparaat (niet de app 'Google Instellingen').
  2. Tik op het gedeelte Apps of Apps en meldingen. Je moet mogelijk omlaag scrollen of naar een andere pagina in de instellingen gaan.
  3. Tik op App-info om de lijst met alle apps te bekijken.
  4. Selecteer Agenda Agenda.
  5. Tik op Opslag en dan Gegevens wissen en dan OK.
  6. Als Agenda-opslag in de lijst wordt weergegeven, wis je ook de gegevens voor die app.
  7. Schakel je apparaat uit en weer in.

Synchroniseren met Apple Agenda of Outlook

Als je Google Agenda-afspraken wilt bekijken in een ander programma zoals Apple Agenda of Outlook, zijn de instructies voor synchroniseren anders.

Meer informatie over synchroniseren met Apple Agenda of Outlook.

De bovenstaande tips hebben het probleem niet opgelost

Hulp krijgen van een Agenda-expert

Als je het probleem niet hebt kunnen oplossen met de bovenstaande stappen, plaats je een bericht op het Helpforum van Agenda. Hier kan een expert je wellicht helpen het probleem op te lossen.

Plaats je een bericht op het forum, vermeld dan de stappen voor probleemoplossing die je via deze pagina hebt geprobeerd.

Het probleem melden aan Google

Als je een probleem ondervindt, kun je het melden.

1. Open de Agenda-app Agenda.
  2. Tik linksboven op Menu Menu en dan Hulp en feedback.

Opmerking: Als deze optie niet wordt weergegeven, gebruik je mogelijk een oude versie van de app of een andere agenda-app. Volg de instructies boven aan de pagina om de juiste app te vinden.