Bijlagen toevoegen aan je afspraken

Je kunt documenten, spreadsheets en andere bestanden toevoegen aan een afspraak zodat je gasten alle benodigde informatie hebben voor de afspraak.

Een bijlage toevoegen

Je kunt bestanden toevoegen via Google Drive of bestanden uploaden vanaf je computer.

1. Open Google Agenda op je computer.
  2. Maak een afspraak of open een bestaande afspraak.
  3. Als je een nieuwe afspraak maakt, klik je op Meer opties.
  4. Klik onderaan het beschrijvingsvak op Bijlage toevoegen Bijlage toevoegen.
  5. Kies een bestand dat al in je Google Drive staat of klik op Uploaden om een bestand toe te voegen vanaf je computer.
  6. Als je klaar bent, klik je op Selecteren of Uploaden.

Opties voor delen

Als je andere mensen hebt uitgenodigd voor de afspraak en ze geen toegang hebben om het bestand te bekijken, word je gevraagd een van deze opties voor delen te kiezen wanneer je de afspraak opslaat:

• Iedereen met de link kan bekijken, reageren of bewerken: Iedereen die de link heeft, kan toegang krijgen tot het bestand. Gasten kunnen het bestand delen met iemand anders en ze hebben geen Google-account nodig om het te bekijken.
  • Gasten voor deze afspraak kunnen bekijken, reageren of bewerken: Hiermee wordt het bestand gedeeld met je gasten. Ze hebben een Google-account nodig om het bestand te bekijken. Ze kunnen het bestand alleen delen met iemand anders als je ze toegang van het type 'Kan bewerken' geeft.
  • Opslaan zonder delen: Gasten die geen toegang hebben, zien de titel van het bestand, maar kunnen het bestand niet openen.

Tips:

• Je kunt het bestand ook openen in de Google Drive-app voor andere opties voor delen.
  • De namen van de bestanden die je aan je afspraak toevoegt, zijn zichtbaar voor zowel genodigden als iedereen met toegang tot de afspraakgegevens.

Een bijlage verwijderen

1. Open Google Agenda op je computer.
  2. Open een afspraak.
  3. Plaats de muisaanwijzer in het beschrijvingsvak op de bijlage die je wilt verwijderen en klik op Bijlage verwijderen .
  4. Klik bovenaan op Opslaan.

Problemen oplossen

Gasten hebben geen rechten om bijlagen te bekijken
Bijlagen worden opgeslagen in Google Drive, waardoor je gasten niet automatisch het recht hebben om je bijlagen te bekijken. Als je gasten toegang tot de bestanden wilt geven, kun je elk bestand delen vanuit Google Drive
Fout 'Het toevoegen van bijlagen is uitgeschakeld door je domeinbeheerder'
Deze fout treedt op als je werk, school of organisatie delen via Drive heeft uitgeschakeld. Als deze fout wordt weergegeven, neem je contact op met de beheerder.
'Bijlage toevoegen' wordt niet weergegeven

Als je Google Drive niet is gekoppeld aan het Google-account waarmee je de afspraak maakt, zie je Bijlage toevoegen Google Drive niet.

Controleer het volgende om dit probleem te verhelpen:

• De documenten die je wilt toevoegen, zijn geüpload naar Google Drive.
  • Je bent ingelogd met hetzelfde account dat je gebruikt voor Google Drive.