Liitteiden lisääminen tapahtumiin

Voit lisätä dokumentteja, laskentataulukoita ja muita tiedostoja tapahtumaan. Tällä tavalla kaikki tarvittavat tiedot ovat osallistujien käytettävissä suoraan tapahtumassa.

Lisää liite

Voit lisätä tiedostoja Google Drivesta tai ladata niitä tietokoneeltasi.

1. Avaa Google Kalenteri tietokoneella.
  2. Luo tapahtuma tai avaa aiemmin luotu tapahtuma.
  3. Jos luot uuden tapahtuman, valitse Lisäasetukset.
  4. Valitse kuvauskentän alareunasta Lisää liite Liitä.
  5. Valitse tiedosto Google Drivesta. Jos haluat liittää tiedoston tietokoneelta, klikkaa Lataa.
  6. Kun olet valmis, klikkaa Valitse tai Lataa.

Jakamisasetukset

Jos olet kutsunut tapahtumaan muita, eikä heillä ole tiedoston lukuoikeutta, sinua pyydetään valitsemaan jokin seuraavista jakamisasetuksista, kun tallennat tapahtuman:

• Jokainen linkin saanut voi tarkastella, kommentoida tai muokata: Jokainen linkin saanut voi käyttää tiedostoa. Osallistujat voivat jakaa tiedoston muille, eikä tiedoston tarkastelemiseen tarvita Google-tiliä.
  • Tämän tapahtuman osallistujat voivat lukea, kommentoida tai muokata: Tiedosto jaetaan osallistujille. Tiedoston tarkastelemiseen tarvitaan Google-tili. Osallistujat voivat jakaa tiedoston muille vain, jos olet myöntänyt heille tiedoston muokkausoikeuden.
  • Tallenna jakamatta: Osallistujat, joilla ei ole pääsyoikeuksia, voivat nähdä tiedoston otsikon, mutta he eivät voi avata tiedostoa.

Vinkkejä:

• Voit avata tiedoston myös Google Drive ‑sovelluksessa ja käyttää muita jakamisasetuksia.
  • Tapahtumaan liittämiesi tiedostojen nimet näkyvät sekä kutsutuille osallistujille että jokaiselle, jolla on pääsy tapahtuman tietoihin.

Poista liite

1. Avaa Google Kalenteri tietokoneella.
  2. Avaa tapahtuma.
  3. Vie hiiri kuvauskentässä poistettavan liitteen päälle.
  4. Klikkaa Poista liite Peruuta.
  5. Klikkaa yläreunasta Tallenna.

Kokousmuistiinpanojen lisääminen tapahtumiin

Voit luoda kokousmuistiinpanoja ja jakaa ne suoraan Google Kalenterin tapahtumista.

Tärkeää: Voit lisätä kokousmuistiinpanoja tapahtumaan vain tietokoneella.

Kokousmuistiinpanojen lisääminen uuteen tapahtumaan Google Kalenterista
  1. Avaa Google Kalenteri tietokoneella.
  2. Luo tapahtuma.
  3. Valinnainen: Lisää otsikko, aika, osallistujat ja muut tiedot.
  4. Valitse Lisää kuvaus tai liitteitä ja sitten Luo kokousmuistiinpanot ja sitten Tallenna.
    • Kokousmuistiinpanot, joihin tapahtuman tiedot on esitäytetty, liitetään tapahtumaan ja jaetaan kaikille osallistujille, myös organisaatiosi ulkopuolisille.

Liitteiden ja muistiinpanojen lisääminen tapahtumaan Google Kalenterista

Tärkeää: Jotta voit lisätä kokousmuistiinpanoja aiemmin luotuun tapahtumaan, sinulla on oltava tapahtuman muokkausoikeus.

1. Avaa Google Kalenteri tietokoneella.
  2. Valitse vaihtoehto:
    • Klikkaa tapahtumaaja sitten Tee kokousmuistiinpanoja.
      Tapahtumaan liitetään esitäytetyt kokousmuistiinpanot sekä tapahtuman tiedot.
    • Valitse tapahtuma ja sitten Valikko  ja sitten Liitä dokumentti.
      Valitut kokousmuistiinpanot liitetään tapahtumaan.
  3. Kokousmuistiinpanot avautuvat uudessa ikkunassa. Valitse oikealta Jaa.

Kokousmuistiinpanojen lisääminen tapahtumiin Google Docsista

1. Avaa tietokoneella uusi tai aiemmin luotu Google-dokumentti, jonka haluat lisätä tapahtumaan.
  2. Kirjoita dokumentissa "@".
  3. Valitse ponnahdusvalikosta Kokousmuistiinpanot.
  4. Hae tapahtumaa.
    1. Vinkki: Voit valita seuraavan kalenterissa olevan kokouksen kirjoittamalla "seuraava".
  5. Valitse tapahtuma. Kokousmuistiinpanoihin esitäytetään tapahtuman tiedot, mutta niitä ei liitetä tapahtumaan.
    • Jos olet kokouksen järjestäjä: Näet ponnahdusikkunan, jossa sinua kehotetaan jakamaan ja liittämään dokumentti tapahtumaan. Voit antaa pääsyn valitsemalla Jaa ja liitä.
    • Jos et ole kokouksen järjestäjä: Näet ponnahdusikkunan, jossa sinua kehotetaan jakamaan dokumentti. Voit antaa pääsyn valitsemalla Jaa. Dokumenttia ei liitetä tapahtumaan.

Lisätietoja kokousmuistiinpanoista

• Kun lisäät kokousmuistiinpanoja tapahtumaan, muutokset eivät näy Google Kalenterissa. Sama pätee myös toiseen suuntaan. Esimerkki:
    • Jos päivität dokumentin osallistujaluettelon uusilla osallistujilla, uusia osallistujia ei kutsuta tapahtumaan automaattisesti.
    • Jos muutat dokumentin otsikkoa, Google Kalenterissa oleva otsikko ei muutu.
    • Jos muutat tapahtumaa Google Kalenterissa, tapahtuman tiedot eivät muutu kokousmuistiinpanoissa.
  • Et voi lisätä kokousmuistiinpanoja tapahtumaan, jos
    • sinulla ei ole tapahtuman muokkausoikeuksia
    • joku toinen on jo liittänyt kokousmuistiinpanot.

Vianetsintä

Osallistujilla ei ole liitteiden lukuoikeuksia
Liitteet tallennetaan Google Driveen, joten osallistujilla ei ole automaattisesti liitteiden lukuoikeuksia. Voit sallia osallistujille pääsyn tiedostoihin jakamalla tiedostot Google Drivessa
Verkkotunnuksen järjestelmänvalvoja on poistanut liitteiden lisäämisen käytöstä ‑virhe
Jos työpaikka, oppilaitos tai organisaatio on poistanut Driven jakamisen, näet Verkkotunnuksen järjestelmänvalvoja on poistanut liitteiden lisäämisen käytöstä ‑virheen. Jos näet tämän virheen, ota yhteyttä järjestelmänvalvojaan.
Lisää liite ‑kohtaa ei näy

Jos et ole linkittänyt Google Drivea Google-tilille, jolla olet luomassa tapahtumaa, Lisää liite ‑kohtaa Google Drive ei näy.

Ongelman korjaaminen:

• Varmista, että liitettävät dokumentit on ladattu Google Driveen.
  • Varmista, että olet kirjaudut palveluun samalla tilillä, jolla käytät Google Drivea.