Lisää liitteitä tapahtumiin

Voit lisätä dokumentteja, laskentataulukoita ja muita tiedostoja tapahtumaan. Tällä tavalla kaikki tarvittavat tiedot ovat osallistujien käytettävissä suoraan tapahtumassa.

Lisää liite

Voit lisätä tiedostoja Google Drivesta tai ladata niitä tietokoneeltasi.

1. Avaa Google Kalenteri tietokoneella.
  2. Luo tapahtuma tai avaa aiemmin luotu tapahtuma.
  3. Jos luot uuden tapahtuman, valitse Lisäasetukset.
  4. Valitse kuvauskentän alareunasta Lisää liite Liitä.
  5. Valitse tiedosto Google Drivesta tai lisää tiedosto tietokoneeltasi valitsemalla Lataa.
  6. Kun olet valmis, klikkaa Valitse tai Lähetä.

Jakamisasetukset

Jos olet kutsunut tapahtumaan muita, eikä heillä ole tiedoston lukuoikeutta, sinua pyydetään valitsemaan jokin seuraavista jakamisasetuksista, kun tallennat tapahtuman:

• Jokainen linkin saanut voi tarkastella, kommentoida tai muokata: Jokainen linkin saanut voi käyttää tiedostoa. Osallistujat voivat jakaa tiedoston muille, eikä tiedoston tarkastelemiseen tarvita Google-tiliä.
  • Tämän tapahtuman osallistujat voivat lukea, kommentoida tai muokata: Tiedosto jaetaan osallistujille. Tiedoston tarkastelemiseen tarvitaan Google-tili. Osallistujat voivat jakaa tiedoston muille vain, jos olet myöntänyt heille tiedoston muokkausoikeuden.
  • Tallenna jakamatta: Osallistujat, joilla ei ole pääsyoikeuksia, voivat nähdä tiedoston otsikon, mutta he eivät voi avata tiedostoa.

Vinkkejä:

• Voit avata tiedoston myös Google Drive ‑sovelluksessa ja käyttää muita jakamisasetuksia.
  • Tapahtumaan liittämiesi tiedostojen nimet näkyvät sekä kutsutuille osallistujille että jokaiselle, jolla on pääsy tapahtuman tietoihin.

Poista liite

1. Avaa Google Kalenteri tietokoneella.
  2. Avaa tapahtuma.
  3. Vie hiiri kuvauskentässä poistettavan liitteen päälle ja valitse Poista liite .
  4. Klikkaa yläreunasta Tallenna.

Vianetsintä

Osallistujilla ei ole liitteiden lukuoikeuksia
Liitteet tallennetaan Google Driveen, joten osallistujilla ei ole automaattisesti liitteiden lukuoikeuksia. Voit sallia osallistujille pääsyn tiedostoihin jakamalla tiedostot Google Drivessa
Verkkotunnuksen järjestelmänvalvoja on ottanut liitteiden lisäämisen pois päältä ‑virhe
Näet tämän virheilmoituksen, jos työpaikka, oppilaitos tai organisaatio on ottanut Driven jakamisen pois päältä. Jos näet tämän virheilmoituksen, ota yhteyttä järjestelmänvalvojaasi.
Lisää liite ‑kohtaa ei näy

Jos et ole linkittänyt Google Drivea Google-tilille, jolla olet luomassa tapahtumaa, Lisää liite ‑kohtaa Google Drive ei näy.

Korjaa ongelma seuraavasti:

• Varmista, että liitettävät dokumentit on ladattu Google Driveen.
  • Varmista, että olet kirjautunut palveluun samalla tilillä, jolla käytät Google Drivea.