Een schermlezer gebruiken met Google Agenda

Je kunt afspraken maken, uitnodigingen naar anderen versturen, uitnodigingen accepteren of weigeren en meer acties uitvoeren in Google Agenda met een schermlezer.

De TalkBack-schermlezer inschakelen

1. Open de app Instellingen Instellingen.
  2. Tik op Toegankelijkheid en dan TalkBack.
  3. Schakel TalkBack in.
  4. Tik op OK.

Meer informatie over het inschakelen van TalkBack.

Navigeren met TalkBack

De volgende opties bevinden zich bovenaan je scherm:

• Naam van de maand: Als je je in de planningsweergave, dagweergave of weekweergave bevindt, dubbeltik je op de naam van de maand om een datumkiezer weer te geven of te verbergen.
  • Naar vandaag gaan: Dubbeltik om je focus naar vandaag te verplaatsen.
  • Meer opties: Dubbeltik om een menu te openen met de optie om je agenda te vernieuwen. Veeg met twee vingers naar links om dit menu te sluiten.
  • Agendalijst en instellingenlade: Dubbeltik om dit gedeelte te openen en te verkennen. Veeg vervolgens met twee vingers naar links om dit gedeelte te sluiten. Dit menu bevat de volgende opties:
    • Agendaweergaven, waaronder planning, dag, week en maand
    • Zoeken
    • Een lijst met je agenda's
    • Instellingen
    • Help en feedback

Een afspraak, herinnering of taak maken

1. Veeg in één beweging naar beneden en vervolgens naar boven om Nieuwe afspraak maken te selecteren.
  2. Dubbeltik op het scherm.
  3. Selecteer Afspraak, Herinnering of Doel. Als je knoppen wilt selecteren, veeg je omhoog, omlaag, naar links of naar rechts.
  4. Dubbeltik op het scherm.
  5. Vul de afspraakgegevens in.

Navigatiesnelkoppelingen gebruiken in de verschillende agendaweergaven

Selecteer hieronder een agendaweergave voor meer informatie over het navigeren.

Tijdens het bekijken van je planning met afspraken, herinneringen en doelen

Wanneer je je agenda opent, kom je standaard in de planningsweergave.

• Tussen afspraken, herinneringen en doelen schakelen: Veeg naar links, naar rechts, omhoog of omlaag.
  • Naar eerdere of latere datums scrollen: Veeg met twee vingers omhoog of omlaag.
  • Een afspraak, herinnering of doel waarop de focus is geplaatst, weergeven en bewerken: Dubbeltik op het scherm.

Tijdens het bekijken van één dag

• De focus naar je eerste afspraak, herinnering of doel van de dag verplaatsen: Veeg naar rechts of omlaag.
  • Tussen afspraken, herinneringen of doelen schakelen: Veeg naar rechts, naar links, omhoog of omlaag.
  • Een afspraak, herinnering of doel waarop de focus is geplaatst, weergeven en bewerken: Dubbeltik op het scherm.
  • Een afspraak maken als je focus op een leeg uur is geplaatst: Dubbeltik op het scherm.
  • Naar het begin of einde van de dag gaan: Veeg met twee vingers omhoog of omlaag.
  • Naar de vorige of volgende dag gaan: Veeg met twee vingers naar links of naar rechts.

Tijdens het bekijken van de hele week

• Naar de vorige of volgende dag gaan: Veeg met twee vingers naar links of naar rechts.
  • De focus naar je eerste afspraak, herinnering of doel van de dag verplaatsen: Veeg naar rechts of omlaag.
  • Naar je vorige of volgende afspraak, herinnering of doel gaan: Veeg naar rechts, naar links, omhoog of omlaag.
  • Een afspraak, herinnering of doel waarop de focus is geplaatst, weergeven en bewerken: Dubbeltik op het scherm.
  • Een afspraak maken als je focus op een leeg uur is geplaatst: Dubbeltik op het scherm.

Tijdens het kiezen van een datum in de datumkiezer

Dubbeltik in de planningsweergave, dagweergave of weekweergave op de naam van de maand in de kopregel om dagen in de maand te kiezen.

• De focus verplaatsen naar de vorige dag: Veeg naar links of omhoog.
  • De focus verplaatsen naar de volgende dag: Veeg naar rechts of omlaag.
  • De focus verplaatsen naar de eerste dag van de vorige maand: Veeg met twee vingers naar rechts.
  • De focus verplaatsen naar de eerste dag van de volgende maand: Veeg met twee vingers naar links.
  • De focus met één dag tegelijkertijd verplaatsen: Beweeg je vinger over de maand.
  • De maandweergave sluiten en naar de dag gaan waarop de focus is geplaatst: Dubbeltik op het scherm.
  • De maandweergave sluiten zonder naar een andere dag te gaan: Veeg omlaag en vervolgens naar links.

Tijdens het bekijken van de hele maand

• Naar de vorige of volgende maand gaan: Veeg met twee vingers naar links of naar rechts.
  • De focus met één afspraak tegelijkertijd verplaatsen: Veeg naar links of naar rechts.
  • De dag openen waarop momenteel de focus is geplaatst: Dubbeltik op het scherm.
  • De dag sluiten en teruggaan naar de maandweergave: Veeg omlaag en vervolgens naar links.

Tijdens het bekijken van een gebeurtenis, herinnering, of doel

• Naar het volgende gedeelte van je afspraak, herinnering of doel gaan: Veeg naar rechts of omlaag.
  • Naar het vorige gedeelte van je afspraak, herinnering of doel gaan: Veeg naar links of omhoog.
  • Sluiten en teruggaan naar het laatste item waarop eerder de focus is geplaatst: Veeg omlaag en vervolgens naar links.

Tijdens het maken of bewerken van een afspraak

• Naar het vorige veld gaan: Veeg naar links of omhoog.
  • Naar het volgende veld gaan: Veeg naar rechts of omlaag.
  • De weergave voor bewerken of maken sluiten en teruggaan naar het laatste item waarop eerder de focus was geplaatst: Veeg omlaag en vervolgens naar links.