Utilitzar Google Calendar amb un lector de pantalla

Si fas servir un lector de pantalla a Google Calendar, pots fer el següent:

• Crear esdeveniments i fer-ne el seguiment
  • Enviar invitacions a altres persones
  • Acceptar o rebutjar invitacions

Selecciona una de les opcions següents:

Abans de començar

Utilitzar Google Calendar com una aplicació web

Et recomanem que configuris el lector de pantalla per navegar per Google Calendar amb el format d'aplicació web en lloc de fer-ho amb el format de pàgina web.

Si utilitzes Google Calendar com una aplicació web, pots fer servir les tecles de drecera d'aquest servei per navegar-hi més fàcilment. Per exemple, pots prémer la tecla c per crear un esdeveniment, la tecla de barra inclinada per iniciar una cerca al calendari i la tecla t per anar fins a la data d'avui. Més avall es descriuen més dreceres.

Navegadors i lectors de pantalla recomanats

Google Calendar recomana Chrome i:

• NVDA o JAWS a Windows
  • ChromeVox a ChromeOS
  • VoiceOver a MacOS

Començar

Configurar el lector de pantalla per utilitzar-lo amb Google Calendar

Configura el lector de pantalla per utilitzar Google Calendar com una aplicació web.

• JAWS: per desactivar el cursor virtual, prem JAWS+z.
  • NVDA: per canviar al mode Sense distraccions, prem NVDA+espai.
  • ChromeVox: assegura't que el mode permanent estigui desactivat. Per desactivar aquest mode, prem la tecla de cerca dues vegades.
  • VoiceOver: assegura't que la navegació ràpida estigui desactivada. Prem les tecles de fletxa esquerra i dreta fins que VoiceOver indiqui que la navegació ràpida s'ha desactivat.

Obrir Google Calendar

1. Ves a calendar.google.com.
  2. Si se't demana, selecciona el teu compte o inicia-hi la sessió.
  3. Per obrir el calendari, utilitza el botó "Passa al contingut principal".
  4. Per consultar les tecles de drecera, utilitza el botó "Tecles de drecera".

Obtenir informació sobre la interfície de Google Calendar

Google Calendar consta de quatre àrees principals:

• L'àrea del bàner, amb botons i enllaços per fer el següent:
    • Commutar la visibilitat del tauler principal.
    • Controlar l'àrea de visualització d'esdeveniments.
    • Fer una consulta de cerca.
      • Utilitza la tecla de drecera de la barra inclinada. Per tornar a l'àrea del bàner, prem Esc.
    • Obtenir assistència.
    • Obrir el menú de configuració.
    • Obrir el menú del selector de visualitzacions.
    • Obrir altres aplicacions.
    • Canviar de compte actiu.
  • L'àrea d'esdeveniments, que és la principal i on es mostren els esdeveniments en la visualització d'agenda, dia, setmana, mes o any. Amb els lectors de pantalla, et recomanem que utilitzis la visualització d'agenda, també anomenada "visualització de programació".
    • Fes servir la tecla de drecera a o la drecera de la teva visualització preferida.
  • L'àrea del tauler principal que, quan està desplegada, et permet fer el següent:
    • Crear un esdeveniment, un esdeveniment "fora de l'oficina", una tasca, etc.
    • Cercar un calendari petit a l'esquerra de l'àrea d'esdeveniments principal.
    • Cercar persones per reunir-vos.
      • Utilitza la tecla de drecera de més.
    • Afegir altres calendaris a l'àrea d'esdeveniments principal.
  • La barra lateral dreta que, quan està desplegada, ofereix un accés ràpid a altres aplicacions de Google, com ara Keep, Tasks i Contactes, que es mostren al tauler lateral.
    • Windows: prem Ctrl+Alt+punt.
    • ChromeOS: prem Maj+Alt+punt.
    • macOS: prem ⌘+Opció+punt.

Dreceres a Google Calendar

Pots fer servir tecles de drecera per ajudar-te a navegar pel calendari i completar tasques.

Hi ha dues maneres d'obtenir una llista de les tecles de drecera:

• Fer servir les tecles de drecera:
    • A Windows o ChromeOS, prem Ctrl+barra inclinada.
    • A macOS, prem ⌘+barra inclinada.
  • Utilitzar la tecla Tab i els botons: ves amb la tecla Tab des del botó "Passa al contingut principal", situat a la part superior de la pàgina, fins al botó "Tecles de drecera" i prem Retorn.

Dreceres habituals a Google Calendar

Acció Tecla de drecera
Crear un esdeveniment nou c
Editar un esdeveniment e
Canviar la visualització d'esdeveniments a avui t
Suprimir un esdeveniment

Windows i ChromeOS: Supr o Retrocés

macOS: Supr
Visualització de dia 1 o d
Visualització de setmana 2 o w
Visualització de mes 3 o m
Visualització personalitzada 4 o x
Visualització d'agenda 5 o a
Visualització d'any 6 o y
Desar un esdeveniment

Windows i ChromeOS: Ctrl+s o Ctrl+Retorn

macOS: ⌘+s o ⌘+Retorn

Completar tasques habituals a Google Calendar amb un lector de pantalla

Navegar per l'àrea d'esdeveniments

Navegar pel calendari en la visualització d'agenda

Et recomanem que utilitzis la visualització d'agenda. En la visualització d'agenda:

Acció Drecera
Moure't d'un dia a un altre

Tecla de fletxa esquerra o dreta

El nombre d'esdeveniments d'un dia afecta la visualització. La visualització pot incloure els esdeveniments d'un dia o de diversos.

Moure't pels esdeveniments d'un dia

Tecla de fletxa amunt o avall

El nombre d'esdeveniments d'un dia afecta la visualització. La visualització pot incloure els esdeveniments d'un dia o de diversos.

Canviar la visualització al dia següent n
Canviar la visualització al dia anterior p

Navegar pel calendari en la visualització de dia

Important: canvies a la visualització de dia quan prems Retorn en un dia en altres visualitzacions.

Acció Drecera
La visualització de dia agrupa els esdeveniments en dues seccions: els de tot el dia i els normals.

Per moure't pels esdeveniments de tot el dia o pels normals, utilitza les tecles de fletxa amunt o avall.

Aquesta drecera no funciona si no hi ha cap esdeveniment en el dia actual.

Moure't pels esdeveniments a l'àrea d'esdeveniments de tot el dia o l'àrea d'esdeveniments normals

Tecla Tab

Aquesta drecera no funciona si no hi ha cap esdeveniment en el dia actual.

Dia següent n
Dia anterior p

Navegar pel calendari en la visualització de setmana

Acció Drecera
La visualització de setmana agrupa els esdeveniments en dues seccions: els de tot el dia i els normals. Per moure't pels esdeveniments de tot el dia o pels normals, utilitza les tecles de fletxa amunt o avall.
Moure't pels dies d'una setmana Tecla de fletxa esquerra o dreta
Moure't pels esdeveniments a l'àrea d'esdeveniments de tot el dia o l'àrea d'esdeveniments normals Tecla Tab
Desplaçar la visualització a la setmana següent

n

Prem la tecla w per moure el focus al principi de la setmana nova.

Desplaçar la visualització a la setmana anterior

p

Prem la tecla w per moure el focus al principi de la setmana nova.

Navegar pel calendari en la visualització de mes

Acció Drecera
Moure't d'una setmana a una altra Tecla de fletxa amunt o avall
Moure't d'un dia a un altre Tecla de fletxa esquerra o dreta
Moure't pels esdeveniments d'un mes

Tecla Tab

És possible que no es mostri més d'un esdeveniment a la pantalla. Per consultar-los tots, navega fins al botó Més i, a continuació, prem Retorn o Espai.

Desplaçar la visualització fins al mes següent

n

Prem la tecla m per moure el focus al principi del mes nou.

Desplaçar la visualització al mes anterior

p

Prem la tecla m per moure el focus al principi del mes nou.

Navegar pel calendari en la visualització d'any

Acció Drecera
Moure't pel mateix dia en setmanes anteriors o següents Tecla de fletxa amunt o avall
Moure't d'un dia a un altre Tecla de fletxa esquerra o dreta
Obrir un quadre de diàleg amb una llista dels esdeveniments del dia per la qual et puguis moure fent servir la tecla de tabulació Tecla de retorn
Accedir a la visualització de mes Barra espaiadora
Desplaçar la visualització fins a l'any següent

n

Prem la tecla y per moure el focus al principi de l'any nou.

Desplaçar la visualització a l'any anterior

p

Prem la tecla y per moure el focus al principi de l'any nou.

Anar fins a una data concreta

Per canviar la visualització a una data concreta, utilitza la drecera "Ves a la data":

1. Per obrir el quadre de diàleg "Ves a la data", prem la tecla g.
  2. Introdueix la data que vulguis. Per exemple, 05/06/2021.
  3. Prem Retorn.

Consells:

• En utilitzar la data d'avui, la drecera g de "Ves a la data" es comporta igual que la drecera t de "Ves al dia d'avui".
  • A les visualitzacions de setmana, mes i any, el principi del període que inclou la data nova es desplaça fins a la visualització, però el focus no es mou. Per moure el focus exactament fins a la data nova, prem la tecla a per a la visualització d'agenda o la tecla d per a la visualització de dia.

Utilitzar la visualització de calendari petit

Hi ha un calendari petit a l'àrea del tauler principal. El pots fer servir per canviar les dates de la visualització actual o per revisar tots els dies d'un mes.

Trobar el calendari petit
  • A l'àrea del tauler principal, prem la tecla de més per a la cerca de perfils.
  • Prem Maj+Tab una vegada per posar el focus a la taula del mes.

Important: si no trobes el calendari petit, pot ser que l'àrea del tauler principal estigui replegada. Per desplegar el botó "Tauler principal", navega fins a l'inici de l'àrea del bàner i prem Retorn.

Navegar pel calendari petit
  • Per cercar la data que vols, utilitza les tecles de fletxa. Quan la trobis, prem Retorn. La visualització del calendari principal s'actualitzarà per incloure la data que triïs.
  • Per tornar a l'àrea del calendari principal, prem la tecla a per tornar a la visualització d'agenda amb el focus posat a la data nova.

Crear i gestionar esdeveniments

Crear un esdeveniment

1. Hi ha tres maneres de crear un esdeveniment:
    • Prem la tecla c. S'obrirà una pàgina per crear un esdeveniment normal.
    • Prem Maj+c. S'obrirà un quadre de diàleg. Tria el tipus d'esdeveniment que vulguis crear. Pots crear un esdeveniment normal, un esdeveniment "fora de l'oficina", una tasca o un recordatori.
    • Utilitza el botó de menú "Crear" que hi ha a l'àrea del tauler principal. Pots seleccionar "Esdeveniment", "Temps de concentració", "Fora de l'oficina", "Tasca" o "Programació de cites".
  2. El focus inicial es posa en un camp d'introducció per al títol de l'esdeveniment.
  3. Prem Tab fins que arribis als camps de data i hora i, després, introdueix la data i l'hora.
  4. Opcional: per convidar persones a l'esdeveniment, prem Tab fins que arribis al camp d'edició "Convidats" i, tot seguit, introdueix l'adreça electrònica dels convidats.
    • A mesura que escriguis un nom o una adreça electrònica, s'anunciarà un suggeriment. Si és la persona que vols convidar, prem Retorn.
    • A sota del camp d'edició es mostren més suggeriments. Per escoltar els noms, prem la tecla de fletxa avall. Quan trobis la persona que vols, prem Retorn.
    • Si no se suggereix cap persona, continua escrivint-ne el nom i la llista de suggeriments canviarà.
  5. Opcional: emplena altres camps, com ara aquests:
    • Sales o informació de la reunió
    • Notificacions
    • Fitxers adjunts
    • Descripció de la reunió
  6. Hi ha diverses maneres de desar un esdeveniment:
    • ChromeOS o Windows: prem Ctrl+s o Ctrl+Retorn.
    • macOS: prem ⌘+s o ⌘+Retorn.
    • En qualsevol sistema operatiu, pots prémer la tecla Tab fins que arribis al botó "Desa". A continuació, prem Retorn.
  7. Per descartar l'esdeveniment, prem Esc.

Crear un esdeveniment recurrent

1. Cerca un esdeveniment o crea'n un de nou:
    • Navega fins a un esdeveniment en la visualització de calendari. Per obrir els detalls de l'esdeveniment, prem la tecla e.
    • Per crear un esdeveniment nou, prem la tecla c.
  2. Prem Tab fins que arribis al menú desplegable "No es repeteix" i, a continuació, prem Retorn o Espai. S'obrirà el menú desplegable.
  3. Tria una opció:
    • Per seleccionar una freqüència predefinida per a l'esdeveniment, utilitza les tecles de fletxa per revisar la llista d'opcions de freqüència. Quan sentis la freqüència de recurrència que vols que tingui l'esdeveniment, prem Retorn o Espai.
    • Per definir una freqüència personalitzada per a l'esdeveniment:
      1. Prem les tecles de fletxa fins al botó Personalitzat i, a continuació, prem Retorn o Espai. Introdueix el nombre de vegades que es repetirà l'esdeveniment.
      2. Prem Tab per anar al botó "Repeteix cada". Per moure't pels dies d'una setmana, prem la tecla Tab. Per triar un dia, prem Espai.
      3. Opcional: pots triar la data d'inici i de finalització. Prem Tab per consultar la llista i fer una selecció.
      4. Per desar la configuració de l'esdeveniment recurrent, prem Tab per anar al botó "Fet" i, a continuació, prem Retorn o Espai.

Revisar un esdeveniment

1. Navega fins a un esdeveniment en la visualització de calendari.
  2. Prem Retorn.
  3. Per revisar els camps de l'esdeveniment sense canviar el focus:
    • Windows: prem Alt+{número}
    • ChromeOS: prem Alt+Maj+{número}
    • macOS: prem Opció+{número}
    • El {número} selecciona el camp de l'esdeveniment:
      • 1: Títol
      • 2: Data i hora
      • 3: Convidats
      • 4: Sales i lloc
      • 5: Descripció
      • 6: Fitxers adjunts
      • 7: Notificacions
  4. Per interaccionar amb els camps que pots canviar, prem Tab.
    • Consell: no es pot accedir a tota la informació amb la tecla Tab. Per escoltar determinada informació, pot ser que hagis d'utilitzar les ordres del lector de pantalla. Per utilitzar les ordres del lector de pantalla amb el lector mateix:
      • JAWS: activa el cursor virtual.
      • NVDA: activa el mode de navegació.
      • ChromeVox: activa el mode permanent.
      • VoiceOver: activa la navegació ràpida.
  5. Quan hagis acabat de revisar l'esdeveniment, prem Esc.

Afegir assistents a un esdeveniment o suprimir-los-en

1. Cerca un esdeveniment o crea'n un de nou:
    • Navega fins a un esdeveniment en la visualització de calendari. Per editar els detalls de l'esdeveniment, prem la tecla e.
    • Per crear un esdeveniment nou, prem la tecla c.
  2. Per convidar persones a l'esdeveniment, prem Tab fins que arribis al camp d'edició "Convidats" i, tot seguit, introdueix l'adreça electrònica dels convidats.
    • A mesura que escriguis un nom o una adreça electrònica, s'anunciarà un suggeriment. Si és la persona que vols convidar, prem Retorn.
    • A sota del camp d'edició es mostren més suggeriments. Per escoltar els noms, prem la tecla de fletxa avall. Quan trobis la persona que vols, prem Retorn.
    • Si no se suggereix cap persona, continua escrivint-ne el nom i la llista de suggeriments canviarà.
  3. Opcional: pots marcar l'assistència d'un convidat com a opcional.
    1. Per marcar un convidat com a opcional, prem Tab fins que arribis a la llista de convidats.
    2. Utilitza les tecles de fletxa per anar fins al convidat que vols marcar com a opcional.
    3. Prem Tab per anar al botó "Marca com a opcional" i, a continuació, prem Retorn o Espai.
  4. Opcional: pots suprimir un convidat.
    1. Per suprimir un convidat, prem Tab per anar fins a la llista de convidats.
    2. Utilitza les tecles de fletxa per anar fins al convidat que vols suprimir.
    3. Prem Tab fins que arribis al botó "Suprimeix" i, a continuació, prem Retorn.
  5. Desa l'esdeveniment.

Afegir i suprimir sales en un esdeveniment

Si el teu Compte de Google és un compte de treball o d'un centre educatiu, pots afegir sales a esdeveniments o suprimir-ne.

1. Cerca un esdeveniment o crea'n un de nou:
    • Navega fins a un esdeveniment en la visualització de calendari. Per editar els detalls de l'esdeveniment, prem la tecla e.
    • Per crear un esdeveniment nou, prem la tecla c.
  2. Prem Tab fins que arribis a la taula "Convidats". Per anar al camp de la pestanya Sales, utilitza la tecla de fletxa dreta.
  3. Prem Tab fins que arribis a la llista de sales.
  4. Per entrar-hi, prem la tecla de fletxa avall.
  5. Per commutar la selecció de sales, prem Retorn.
  6. Desa l'esdeveniment.

Utilitzar els suggeriments d'hores

Després d'afegir els convidats, Google Calendar proporciona suggeriments d'hores en què tothom està disponible. Per consultar i triar les hores:

1. Cerca un esdeveniment o crea'n un de nou:
    • Navega fins a un esdeveniment en la visualització de calendari. Per editar els detalls de l'esdeveniment, prem la tecla e.
    • Per crear un esdeveniment nou, prem la tecla c.
  2. Prem Tab fins que arribis al camp d'edició "Convidat" i, a continuació, prem Retorn. Afegeix els convidats a l'esdeveniment.
  3. Prem Tab per anar fins al menú "Hores suggerides".
  4. Per obrir el menú, prem Retorn o la tecla de fletxa avall.
  5. Per consultar les opcions d'hores, utilitza les tecles de fletxa.
  6. Quan trobis l'hora que vols triar, prem Retorn. La data i l'hora de la reunió s'actualitzaran a l'hora suggerida.
  7. Desa l'esdeveniment.

Utilitzar l'opció "Cerca una hora"

1. Cerca un esdeveniment o crea'n un de nou:
    • Navega fins a un esdeveniment en la visualització de calendari. Per obrir els detalls de l'esdeveniment, prem la tecla e.
    • Per crear un esdeveniment nou, prem la tecla c.
  2. Prem Tab fins que arribis al camp d'edició "Convidat" i, a continuació, prem Retorn. Afegeix el convidat a l'esdeveniment.
  3. Prem Tab per anar fins a la taula "Detalls de l'esdeveniment". Per entrar a la pestanya "Cerca una hora", utilitza la tecla de fletxa dreta.
  4. Per accedir al tauler del calendari, prem Tab.
  5. Per consultar les opcions d'hores, utilitza les tecles de fletxa.
  6. Quan trobis l'hora que vols triar, prem Retorn. La data i l'hora de la reunió s'actualitzaran a l'hora suggerida.
  7. Desa l'esdeveniment.

Veure el calendari d'una altra persona

Pots afegir temporalment el calendari d'una altra persona a la teva visualització de calendari.

1. Prem la tecla de més.
  2. Introdueix l'adreça electrònica de la persona.
  3. Prem Retorn.
  4. El calendari de l'altra persona s'afegirà a la teva visualització de calendari.

Consells:

• Per suprimir el calendari d'aquesta persona de l'àrea del calendari principal, actualitza la pàgina.
  • Si crees un esdeveniment, Google Calendar suprimeix automàticament el calendari de l'altra persona de la teva àrea del calendari principal.

Suprimir un esdeveniment

Important: si suprimeixes un esdeveniment, el cancel·laràs per a tots els assistents. Si suprimeixes un esdeveniment només del teu calendari, l'esdeveniment no es cancel·larà per a la resta d'assistents. Per suprimir un esdeveniment:

1. Ves a un esdeveniment.
  2. Hi ha diverses maneres de suprimir l'esdeveniment.
    • Prem Retrocés.
    • Prem Supr.
    • Per obrir el quadre de diàleg de l'esdeveniment, prem Retorn. Utilitza les tecles de fletxa per anar al botó "Suprimeix" i, tot seguit, prem Retorn.
    • Suprimeix l'esdeveniment des de la pàgina d'edició:
      1. Prem e per editar l'esdeveniment.
      2. Prem Tab fins que arribis al botó "Més accions" i, a continuació, prem Retorn.
      3. Utilitza la tecla de fletxa avall per arribar fins al botó "Suprimeix" i, a continuació, prem Retorn.
  3. Opcional: si l'esdeveniment és recurrent, segueix els passos per suprimir una o totes les repeticions de l'esdeveniment.

Suprimir una o totes les repeticions d'un esdeveniment

Si un esdeveniment forma part d'una sèrie, es mostra un quadre de diàleg en què se't demana si s'ha de suprimir tota la sèrie o bé només un esdeveniment. Per triar si suprimeixes totes les repeticions de l'esdeveniment o bé una:

1. Fes servir les tecles de fletxa amunt i avall i tria si vols suprimir:
    • Aquest esdeveniment
    • Aquest esdeveniment i els següents
    • Tots els esdeveniments
  2. Opcional: si hi havia altres persones convidades a la reunió, pots escriure un missatge relacionat amb la cancel·lació. Després d'escriure el missatge, prem Tab.
  3. Prem Tab fins que arribis al botó "D'acord" i, a continuació, prem Retorn.

Restaurar un esdeveniment

Si suprimeixes un esdeveniment sense voler, tindràs 30 dies per veure'l o restaurar-lo. Per restaurar un esdeveniment:

1. Ves a l'àrea del bàner amb la tecla de drecera de la barra inclinada.
  2. Prem Esc.
  3. Prem Tab dues vegades fins que arribis al botó de menú "Configuració".
  4. Per obrir el menú Configuració, prem Retorn o la tecla de fletxa avall.
  5. Fes servir la tecla de fletxa avall fins que arribis al botó "Paperera".
  6. Prem Retorn.
  7. Prem Tab fins que arribis al botó etiquetat com a "Restaura {nom de l'esdeveniment}", en què {nom de l'esdeveniment} coincidirà amb l'esdeveniment que vols restaurar.
  8. Prem Espai o Retorn.
  9. Prem la drecera per anar enrere al navegador i, així, tornar al teu calendari.

Cercar un esdeveniment

Utilitzar la cerca senzilla

1. Prem la tecla de barra inclinada.
  2. Introdueix un terme de cerca.
    • Si introdueixes el nom d'un contacte, prem la fletxa avall fins que arribis al contacte que hi coincideixi.
  3. Prem Retorn.
    • Si cerques diversos termes i persones, trobaràs esdeveniments que coincidiran amb tots els termes de cerca.

Si algun esdeveniment coincideix amb la cerca, es mostrarà una visualització d'agenda amb el focus posat a la coincidència més propera a la data d'avui. Quan hi hagi diverses coincidències, podràs navegar-hi igual com ho fas a la visualització d'agenda:

• Per navegar per dates anteriors amb un esdeveniment que coincideixi amb la cerca, prem la fletxa esquerra.
  • Per navegar per dates futures amb un esdeveniment que coincideixi, prem la fletxa dreta.
  • Per navegar pels esdeveniments passats que coincideixin, prem la fletxa amunt.
  • Per navegar pels esdeveniments futurs que coincideixin, prem la fletxa amunt.
  • Per revisar un esdeveniment, prem Retorn a l'esdeveniment. Per tornar a la visualització de resultats, prem Esc.
  • Per tornar a la visualització de calendari anterior, prem Esc.

Utilitzar la cerca avançada

1. Prem la tecla de barra inclinada.
  2. Prem Tab per anar fins al botó "Opcions de cerca".
  3. Per obrir un formulari amb opcions de cerca, prem Retorn.
  4. Per seleccionar una opció, prem Tab fins que arribis a l'opció que vols:
    • En quins calendaris vols fer la cerca?
      • L'opció predeterminada és fer la cerca en tots els calendaris actius. Per veure altres opcions, prem la fletxa avall.
    • Quines paraules clau han de ser a l'esdeveniment?
    • Qui hi participa?
    • On és l'esdeveniment?
    • Quines paraules clau no han de ser a l'esdeveniment?
    • Quin és l'interval de dates?
  5. Per fer la cerca, prem Retorn.
  6. Per navegar pels resultats, fes servir les tecles de fletxa tal com es descriu més amunt a l'article Utilitzar la cerca senzilla.

Respondre a invitacions a esdeveniments

Des de la visualització d'esdeveniments

1. Navega fins a un esdeveniment.
  2. Obre el menú contextual.
    • ChromeOS: prem Maj+F10 o, en activar ChromeVox, prem Cerca+m.
    • Windows: prem Maj+F10 o bé prem la tecla d'aplicació.
    • macOS amb VoiceOver: prem VO+Maj+m.
  3. Per triar una opció de confirmació d'assistència, prem la tecla de drecera següent o bé la fletxa fins que arribis a l'element que vulguis i, tot seguit, prem Retorn.
Resposta Drecera
y
Sí, en una sala de reunions r
Sí, m'hi uniré virtualment v
No n
Potser m

Des del quadre de diàleg de l'esdeveniment

1. Per navegar fins a un esdeveniment existent, fes servir les tecles de fletxa o la tecla Tab. Quan arribis a l'esdeveniment, prem Retorn.
  2. Navega fins a "Hi assistiràs?".
  3. Prem Tab per anar als botons "Sí", "No" o "Potser". Per seleccionar una opció de confirmació d'assistència, prem Retorn.
  4. Opcional: si l'esdeveniment és recurrent, tria la resposta i, tot seguit, prem Retorn:
    • Aquest esdeveniment
    • Aquest esdeveniment i els següents
    • Tots els esdeveniments

Des de la pàgina de l'esdeveniment

1. Per navegar fins a un esdeveniment existent, fes servir les tecles de fletxa o la tecla Tab.
  2. Quan arribis a l'esdeveniment, prem la tecla e.
  3. Prem Tab fins que arribis al menú "Hi assistiràs?" i utilitza les tecles de fletxa amunt o avall per anar fins als botons "Sí", "No" o "Potser".
  4. Per triar una opció de confirmació d'assistència, prem Retorn.
  5. Desa l'esdeveniment.

Des d'un correu electrònic

1. Al correu electrònic, obre la invitació per correu electrònic.
  2. Prem Tab fins que arribis a "Hi assistiràs?" i utilitza les tecles de fletxa o la tecla Tab per anar fins als botons "Sí", "No" o "Potser".
  3. Per seleccionar una opció de confirmació d'assistència, prem Retorn.

Unir-se a una videotrucada des d'un esdeveniment del calendari

1. Navega fins a un esdeveniment.
  2. Hi ha dues maneres d'unir-se a una reunió:
    • Opció 1: utilitzar el menú contextual
      1. Per obrir el menú contextual:
        • ChromeOS: prem Maj+F10 o, en activar ChromeVox, prem Cerca+m.
        • Windows: prem Maj+F10 o bé prem la tecla d'aplicació.
        • macOS amb VoiceOver: prem VO+Maj+m.
      2. Prem j o utilitza la tecla de fletxa avall fins que arribis al botó "Uneix-me a la reunió" i, a continuació, prem Retorn.
    • Opció 2: utilitzar el quadre de diàleg de l'esdeveniment
      1. Prem Retorn per obrir el quadre de diàleg de l'esdeveniment.
      2. Prem Tab fins que arribis al botó "Uneix-me ara" i, a continuació, prem Retorn.

Definir la disponibilitat i l'estat "fora de l'oficina"

Quan indiques que ets fora de l'oficina, el calendari crea esdeveniments que rebutgen automàticament totes les reunions mentre ets fora de l'oficina.

1. Per crear un esdeveniment "fora de l'oficina" nou, prem Maj+c.
  2. Prem Tab fins que arribis a la taula "Esdeveniment". Utilitza les tecles de fletxa per anar fins a la pestanya "Fora de l'oficina".
  3. Prem Tab fins que arribis als paràmetres de data. Defineix l'hora o les dates en què seràs fora de l'oficina.
  4. Desa l'esdeveniment.

Obrir la configuració del calendari

Per anar fins a la configuració, prem la tecla s.

També hi pots navegar:

1. Navega fins a l'àrea del bàner amb la tecla de barra inclinada.
  2. Prem Esc.
  3. Prem Tab dues vegades per arribar al menú de configuració.
  4. Prem Retorn per obrir-lo.
  5. Torna a prémer Retorn per obrir la configuració.

Compartir un calendari

1. Prem la tecla s per obrir la configuració.
  2. Prem Maj+Tab fins que arribis a "Configuració dels meus calendaris".
  3. Prem la fletxa avall per cercar el calendari que vols compartir i, a continuació, prem Retorn.
  4. Prem Tab fins que arribis al botó "Afegeix persones" i, a continuació, prem Retorn o Espai.
  5. Per compartir el calendari amb un altre usuari, escriu-ne l'adreça electrònica.
  6. Prem Tab fins que arribis al botó "Envia" i, a continuació, prem Retorn o Espai.

Gestionar diversos calendaris

Afegir calendaris

1. Prem la tecla s per obrir la configuració.
  2. Prem Maj+Tab fins que arribis a "General".
  3. Prem la fletxa esquerra per replegar les seccions. Després, prem la fletxa avall fins que arribis a "Afegeix un calendari" i, a continuació, prem Retorn.
  4. Selecciona una opció i, tot seguit, prem Retorn:
    • Subscriu-me a un calendari: pots subscriure't a altres calendaris i veure'ls.
    • Crea un calendari nou: pots crear calendaris nous.
    • Navega pels recursos: llista de recursos que es poden programar. Cada recurs està imbricat en una ubicació a la qual pots accedir fent servir la tecla de tabulació.
    • Navega pels calendaris d'interès: llista de calendaris basats en interessos, com ara calendaris esportius i calendaris de dies festius.
    • A partir d'un URL: pots afegir un calendari nou a partir d'un enllaç.

Mostrar i amagar calendaris de la visualització

1. Navega fins a l'àrea del tauler principal amb la tecla de més.
    • Si l'àrea del tauler principal no està disponible, navega fins a l'inici de l'àrea del bàner i prem Retorn per desplegar el botó "Tauler principal".
  2. Prem Tab fins que arribis al botó "Els meus calendaris".
    • Si està replegat, prem Retorn.
  3. Prem Tab per anar fins al primer calendari.
  4. Per trobar el calendari que vols, fes servir la tecla de fletxa avall.
  5. Per mostrar o amagar el calendari, prem Espai.
  6. Per veure més opcions, prem Tab.

Veure altres calendaris

Pots afegir altres calendaris al teu calendari.

1. Navega fins a l'àrea del tauler principal amb la tecla de més.
    • Si l'àrea del tauler principal no està disponible, navega fins a l'inici de l'àrea del bàner i prem Retorn per desplegar el botó "Tauler principal".
  2. Prem Tab fins que arribis al botó "Altres calendaris".
    • Si està replegat, prem Retorn.
  3. Prem Tab per anar fins al botó "Afegeix altres calendaris" i prem Retorn.
  4. Fes servir les tecles de fletxa amunt i avall per seleccionar una opció del menú:
    • Subscriu-m'hi
    • Navega
    • Crea
  5. Prem Retorn per afegir el calendari.
  6. Prem Tab per anar fins al primer calendari.
  7. Per trobar el calendari que vols, fes servir la tecla de fletxa avall.
  8. Per mostrar o amagar el calendari, prem Espai.
  9. Per veure més opcions, prem Tab.