Verjaardagen, feestdagen en andere agenda's

Verjaardagen en feestdagen worden automatisch aan je agenda toegevoegd, zodat je nooit de kans mist om iets te vieren. Je kunt ook andere agenda's toevoegen, zoals voor de schijngestalten van de maan of sportteams.

Belangrijk: Vanaf maart 2019 zie je geen verjaardagen van mensen uit je Google+ kringen meer in je agenda omdat Google+ binnenkort wordt beëindigd. Je kunt nog wel de verjaardagen vinden van mensen in je contacten. Meer informatie

Verjaardagen

Verjaardagen verbergen in je agenda

Verjaardagen uit een van je accounts uitschakelen

Als je meerdere accounts hebt, kun je ook verjaardagen verbergen die bij een van je accounts horen.

1. Open de Google Agenda-app Agenda.
  2. Tik linksboven op Menu Menu en dan Instellingen.
  3. Tik op Verjaardagen.
  4. Tik op het gedeelte voor het account dat je wilt verbergen.
  5. Kies Geen verjaardagen opnemen.

Alle verjaardagen verbergen

1. Open de Google Agenda-app Agenda.
  2. Tik linksboven op Menu Menu.
  3. Tik op Verjaardagen.Agenda's die met een leeg vakje worden weergegeven, zijn verborgen.
Afzonderlijke verjaardagen bewerken of verwijderen

Verjaardagen die afkomstig zijn uit je Google-contacten.

Als de persoon in je Google-contacten staat, kun je de verjaardag van de persoon bewerken of verwijderen via de app Personen of Contacten op je telefoon of via google.com/contacts.

De kleur van verjaardagen wijzigen
  1. Open de Google Agenda-app Agenda.
  2. Tik linksboven op Menu Menu en dan Instellingen.
  3. Tik op Verjaardagen.
  4. Kies een nieuwe kleur.
Verjaardagen toevoegen aan mijn agenda

Voeg de persoon toe aan Google Contacten en voeg zijn of haar verjaardag toe.
Opmerking: Het is momenteel niet mogelijk verjaardagen van Facebook toe te voegen aan de Google Agenda-app.

Feestdagen

Nationale feestdagen toevoegen of wijzigen
  1. Open de Google Agenda-app Agenda.
  2. Tik linksboven op Menu Menu en dan Instellingen.
  3. Tik op Feestdagen.
  4. Tik op de naam van het huidige land.
  5. Tik op een nieuw land om dit toe te voegen of tik op het geselecteerde land om dit te verwijderen.
Religieuze feestdagen toevoegen
  1. Open de Google Agenda-app Agenda.
  2. Tik linksboven op Menu Menu en dan Instellingen.
  3. Tik op Feestdagen en dan Religieuze feestdagen toevoegen.
Feestdagen verbergen in je agenda
  1. Open de Google Agenda-app Agenda.
  2. Tik linksboven op Menu Menu.
  3. Tik op Feestdagen. Agenda's die met een leeg vakje worden weergegeven, zijn verborgen.
De kleur van feestdagen wijzigen
  1. Open de Google Agenda-app Agenda.
  2. Tik linksboven op Menu Menu en dan Instellingen.
  3. Selecteer Feestdagen.
  4. Kies een nieuwe kleur.

Weer, sport en andere agenda's

Wanneer je Google Agenda op je computer gebruikt, kun je andere typen agenda's toevoegen, zoals weer en sport. Nadat je ze op je computer hebt toegevoegd, worden ze weergegeven in de Google Agenda-app.

Alternatieve agenda's

Open Google Agenda op een computer als je andere soorten agenda's wilt bekijken, zoals de maankalender of Hebreeuwse kalender.

Sport en andere agenda's

Als je Google Agenda op je computer gebruikt, kun je andere typen agenda's toevoegen, zoals sport. Nadat je ze op je computer hebt toegevoegd, worden ze weergegeven in de Google Agenda-app.