Hantera dina händelser från Gmail

Du kan visa händelser från Gmail i Google Kalender för:

• Flyg
  • Hotell- och restaurangbokningar
  • Biljetter till evenemang som filmer och konserter

Om du inte längre vill visa en händelse skapad av Gmail i Kalender, eller ändra standardsynligheten, kan du ändra kalenderinställningarna eller ta bort en enskild händelse.

Du kan stänga av alla händelser som har skapats av Gmail i Kalender genom att stänga av Smart-funktioner och anpassningsinställningar i Gmail-inställningarna.

Läs mer om smarta funktioner och anpassningskontroller.

Viktigt! Händelser från Gmail finns inte tillgängliga för:

• Myndighetskonton
  • Google-konton med dataplatsbegränsningar
  • Google-konton utan Gmail

Visa och uppdatera händelser

Visa uppgifter om händelsen

När du öppnar en händelse i Google Kalender i en webbläsare visas ofta viktig information som händelsens plats eller flygets bokningsnummer. Du ser även en länk till e-postadressen som händelsen skapades från.

Om du synkroniserar dina händelser med en app eller ett annat datorprogram än Google Kalender ser du fortfarande dina händelser från Gmail, men du ser inte viss händelseinformation.

Uppdateringar av din händelse

När händelsen läggs till i kalendern fortsätter den att uppdateras med ny information. Om du till exempel får en bekräftelse via e-post om att du har ändrat tiden för en bordsreservation ändras tiden även i kalendern.

Obs! Du kan inte ändra händelsedetaljerna själv.

Aviseringar

Du får meddelanden om händelser från Gmail baserat på dina standardinställningar för aviseringar. Du kan ändra aviseringsinställningarna för den enskilda händelsen eller ändra standardinställningarna. Läs mer om aviseringar.

Flygaviseringar

Som standard får du inga aviseringar om flyghändelser som lades till från Gmail. Om du har aktiverat Google Nu kan det hända att du får en avisering som talar om när du måste åka för att hinna till flygplatsen i tid.

Ta bort händelser från Gmail

Du kan ta bort en enskild händelse från kalendern eller stänga av inställningen att automatiskt lägga till händelser från Gmail.

Ta bort en enskild händelse
  1. Öppna appen Google Kalender Google Kalender.
  2. Öppna händelsen som du vill ta bort.
  3. Tryck på Meny längst upp till höger och sedan Menyn Mer följt av Radera.
  4. Tryck på OK.
Visa inte händelser som skapats i Gmail

När du stänger av inställningen för att visa händelser från Gmail döljs alla händelser som skapats av Gmail i din kalender. Om du aktiverar den här inställningen igen visas alla händelser som skapats av Gmail igen.

1. Öppna appen Google Kalender Kalender.
  2. Tryck på Meny Meny följt av Inställningar Inställningar längst upp till vänster.
  3. Tryck på Händelser från Gmail
  4. Stäng av Händelser från Gmail.

Tips!Om du vill förhindra att Gmail skapar händelser inaktiverar du Smarta funktioner och anpassning i Gmail-inställningarna.

Vem ser dina händelser

Som standard ser bara du händelser som lagts till från Gmail – även om du har delat din kalender med någon annan. Det här inkluderar personer som har behörigheten "Gör ändringar OCH hantera delning" till kalendern och medarbetare som normalt ser dina händelser. Om du delar din kalender visas alternativ som ändrar vem som kan se dina händelser från Gmail som standard.

Obs! Alla som har en enhet som du är inloggad på med ditt Google-konto kan se dina kalenderhändelser, inklusive händelser från Gmail.

Ändra standardsynligheten

Viktigt: Det här alternativet visas endast om du har delat din kalender med minst en annan person.

1. Öppna appen Google Kalender Google Kalender.
  2. Tryck på Meny Meny följt av Inställningar Inställningar längst upp till vänster.
  3. Tryck på Händelser från Gmail följt av Synlighet
  4. Välj ett annat synlighetsalternativ. Du tillfrågas om du vill tillämpa den nya synlighetsinställningen på endast nya händelser eller på både befintliga och nya händelser.
Ändra synlighet för en enskild händelse

Viktigt: Det här alternativet visas endast om du har delat din kalender med minst en annan person.

1. Öppna appen Google Kalender på en telefon eller surfplatta med Android Google Kalender.
  2. Öppna händelsen.
  3. Tryck på Redigera Redigera.
  4. Tryck på låset Lås.
  5. Välj ett annat synlighetsalternativ.
  6. Tryck på Spara.
Synlighetsalternativ:
  • Privat – Endast personer som du har gett befogenhet att göra ändringar i kalendern kan se informationen för din händelse. Alla andra som kan se din kalender men som inte får göra ändringar ser händelsen som Upptagen.
  • Standardinställning för kalender – Alla som har behörighet att se information om olika händelser i din standardkalender kan se namn och tid för händelsen från Gmail. Endast personer som får göra ändringar i dina händelser kan se annan information från din e-post, till exempel bokningsnummer, flightstatus eller telefonnummer.
    Viktigt: Om du delar din kalender offentligt visar det här alternativet dina händelser från Gmail offentligt.

Om du är osäker på hur din kalender delas läser du mer om synlighetsinställningar.

Felsökning

Händelser från Gmail visas inte i Kalender

Det finns flera orsaker till varför en händelse från Gmail kanske inte visas i Kalender.

Du fick inte e-postmeddelandet direkt

Händelser visas inte om e-postmeddelandet:

• Skickades till en e-postlista
  • Skickades till dig som kopia
  • Dirigerades om från ett annat e-postkonto

Bekräftelsemeddelandet kom inte från vissa typer av företag

Händelser läggs endast till om de finns i bekräftelsemeddelanden från företag om:

• Flyg
  • Hotell
  • Restauranger
  • Biljetter till evenemang som filmer och konserter

Du har inaktiverat smarta funktioner och anpassning i Gmail

Om du vill få händelser från Gmail måste du:

Anmäl ett problem

När skickar du feedback?

• Händelse inte tillagd från Gmail. Innan du rapporterar problemet, kontrollera att e-postmeddelandet du fick var från ett företag om bokning av flyg, hotell eller restaurang eller en biljetthändelse.
  • Händelsen hade felaktig eller utelämnad information.
  • Händelsen tillhör inte dig. Undersök från vilket e-postmeddelande händelsen kom genom att öppna händelsen och välja Visa e-postmeddelande (appen Google Kalender) eller Öppna webbadress (dator).

Skicka feedback så här

Lär dig att rapportera problem med händelser från Gmail för att berätta mer om problemet du har.