Tapahtumat Gmailista

Kun saat sähköpostia tapahtumasta, esimerkiksi lennosta, konsertista tai pöytävarauksesta ravintolassa, se lisätään automaattisesti kalenteriisi. Jos et halua lisätä tapahtumia Gmailista kalenteriisi, voit poistaa yksittäisen tapahtuman tai muokata asetuksia siten, ettei tapahtumia lisätä automaattisesti.

Huom. Tapahtumat Gmailista ‑ominaisuus ei ole käytettävissä Government-tileillä, datan sijaintirajoituksia sisältävillä tileillä eikä Google-tileillä, joissa Gmail ei ole käytössä.

Tapahtumien tarkasteleminen ja päivittäminen

Tapahtuman tietojen tarkasteleminen

Kun avaat tapahtuman Google Kalenterissa selaimella tai Google Kalenteri ‑sovelluksessa, näet tapahtuman tiedot, kuten sijainnin tai lennon vahvistusnumeron. Näet myös linkin sähköpostiin, jonka perusteella tapahtuma luotiin.

Jos synkronoit tapahtumat muun sovelluksen tai tietokoneohjelman kuin Google Kalenterin kanssa, näet yhä Gmailista tulevat tapahtumasi, mutta kaikkia tapahtuman tietoja ei näytetä.

Tapahtuman päivitykset

Kun tapahtuma on lisätty kalenteriin, se päivittyy uusilla tiedoilla jatkuvasti. Jos esimerkiksi saat sähköpostivahvistuksen pöytävarauksen ajankohdan muuttamisesta, uusi aika päivittyy myös kalenteritapahtumaan.

Huom. Tekemäsi muutokset näkyvät vain omassa kalenterissasi.

Ilmoitukset

Gmailin tapahtumailmoitukset lähetetään oletusilmoitusasetusten perusteella. Voit muuttaa yksittäisen tapahtuman ilmoitusasetuksia tai oletusasetuksiasi. Lue lisää ilmoituksista.

Lentoilmoitukset

Oletusarvoisesti lentoilmoituksia ei lähetetä, jos tapahtuma on lisätty Gmailista. Jos olet ottanut Google Now'n käyttöön, saatat saada Aika lähteä ‑ilmoituksen, joka kertoo sinulle, milloin sinun on lähdettävä ehtiäksesi lentokentälle ajoissa.

Gmailista tulevien tapahtumien poistaminen

Voit poistaa yksittäisen tapahtuman kalenteristasi tai poistaa käytöstä asetuksen, jolla tapahtumat lisätään automaattisesti Gmailista.

Yksittäisen tapahtuman poistaminen
  1. Avaa Google Kalenteri.
  2. Klikkaa tapahtumaa.
  3. Valitse Poista.
Gmailista tulevien tapahtumien automaattisen lisäämisen lopettaminen

Kun poistat käytöstä asetuksen, joka lisää tapahtumat Gmailista, kaikki aiemmin Gmailista lisätyt tapahtumat poistetaan kalenteristasi. Jos otat asetuksen uudelleen käyttöön, vain tulevat tapahtumat lisätään.

1. Avaa Google Kalenteri
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Asetukset Asetukset ja sitten Asetukset.
  3. Poista valinta Tapahtumat Gmailista ‑kohdan vieressä olevasta Lisää automaattisesti ‑kohdasta.
  4. Valitse sivun alareunasta Tallenna

Ketkä näkevät tapahtumasi?

Oletuksena vain sinä näet Gmailista lisätyt tapahtumat, vaikka olisit jakanut kalenterisi muille henkilöille. Henkilöt, joilla on oikeudet tarkastella kalenterisi muutoksia ja hallinnoida jakamista, eivät näe Gmailista lisättyjä tapahtumia. Myöskään kollegasi eivät näe niitä, vaikka he yleensä näkisivätkin muut tapahtumasi. Jos jaat kalenterisi, voit itse valita, ketkä näkevät Gmailista tulevat tapahtumasi oletuksena. Voit myös muokata yksittäisen tapahtuman katseluoikeuksia.

Huom. Kaikki, jotka käyttävät laitetta, jolla olet kirjautunut Google-tilillesi, näkevät kalenteritapahtumasi. Tämä koskee myös Gmailista tulevia tapahtumia.

Oletusnäkyvyyden muuttaminen

Tärkeää: Tämä vaihtoehto näkyy vain, jos olet jakanut kalenterin vähintään yhdelle henkilölle.

1. Avaa Google Kalenteri.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Asetukset Asetukset ja sitten Asetukset.
  3. Valitse näkyvyysasetus Tapahtumat Gmailista ‑kohdasta. Valitse, käytetäänkö uutta näkyvyysasetusta vain uusiin tapahtumiin vai sekä nykyisiin että uusiin tapahtumiin.
  4. Valitse sivun alareunasta Tallenna
Yksittäisen tapahtuman näkyvyyden muuttaminen

Tärkeää: Tämä vaihtoehto näkyy vain, jos olet jakanut kalenterin vähintään yhdelle henkilölle.

1. Avaa Google Kalenteri.
  2. Avaa tapahtuma.
  3. Valitse Näkyvyys-kohdasta haluamasi vaihtoehto.
  4. Valitse Tallenna.
Näkyvyysvaihtoehdot
  • Yksityinen: Vain henkilöt, joille olet antanut kalenterisi muokkausoikeuden, näkevät tapahtumasi tiedot. Ne, jotka voivat tarkastella kalenteriasi mutta eivät muokata sitä, näkevät tapahtuman kohdalla Varattu-tekstin.
  • Kalenterin oletus: Henkilöt, joilla on oletuskalenterisi tapahtumien katseluoikeudet, näkevät Gmailista lisätyn tapahtuman nimen ja ajankohdan. Vain henkilöt, joilla on tapahtumiesi muokkausoikeus, näkevät sähköpostista lisätyt tiedot, kuten vahvistusnumerot, lennon tilan tai puhelinnumerot.
    Tärkeää: Jos jaat kalenterisi julkisesti, tällä vaihtoehdolla myös Gmailista lisätty tapahtuma näkyy julkisesti.
  • Julkinen: Jos jaat kalenterisi julkisesti, kaikki kalenteriasi katselevat henkilöt näkevät tapahtumasi. Tämä vaihtoehto on käytettävissä vain yksittäiselle tapahtumalle. Sitä ei voi käyttää oletusasetuksena.

Jos et ole varma, miten kalenterisi on jaettu, lue lisää näkyvyysasetuksista.

Vianetsintä

Tapahtumat Gmailista ‑toiminnolla lisätyt tapahtumat eivät näy Kalenterissa

Gmailista lisätyt tapahtumat eivät välttämättä näy Kalenterissa näistä syistä:

Sähköpostia ei lähetetty suoraan sinulle

Tapahtumat eivät näy, jos sähköposti

• lähetettiin postituslistalle
  • lähetettiin sinulle kopiona
  • uudelleenohjattiin toiselta sähköpostitililtä.

Vahvistussähköpostia ei lähetetty tietynlaisesta yrityksestä

Tapahtumat lisätään vain, kun vahvistusviesti on tullut yritykseltä, joka vastaa

• lentovarauksista
  • hotellivarauksista
  • ravintolan pöytävarauksista
  • tapahtumien, kuten elokuvien ja konserttien, lipunmyynnistä.

Olet aiemmin poistanut Tapahtumat Gmailista ‑ominaisuuden käytöstä

Jos olet poistanut Tapahtumat Gmailista ‑ominaisuuden käytöstä ja ottanut sen uudelleen käyttöön myöhemmin, näet vain käyttöönoton jälkeen vastaanotetuista viesteistä luodut tapahtumat.

Ilmoita ongelmasta

Milloin kannattaa lähettää palautetta

• Tapahtumaa ei lisätty Gmailista. Varmista ennen ongelmasta ilmoittamista, että vastaanottamasi sähköpostin lähettäjänä on yritys, joka vastaa lento-, hotelli- tai ravintolavarauksista tai tapahtumien lipunmyynnistä.
  • Tapahtuman tiedot ovat virheelliset tai niitä puuttuu.
  • Tapahtuma ei kuulu sinulle. Voit tarkistaa, mistä sähköpostista tapahtuma luotiin. Avaa tapahtuma ja valitse Näytä lähdesähköposti (Google Kalenteri ‑sovelluksessa) tai Avaa URL-osoite (tietokoneella).

Palautteen lähettäminen

Tutustu Tapahtumat Gmailista ‑ominaisuuteen liittyvistä ongelmista ilmoittamiseen ja kerro meille ilmenneestä ongelmasta tarkemmin.