Tuontiongelmien korjaaminen

Jos tietojen tuomisessa Google Kalenteriin on ongelmia tai jos tulokset eivät näy oikein, voit yrittää korjata ongelman alla olevien ohjeiden avulla.

Huom. Vianetsintä onnistuu vain tietokoneella, ei puhelimella tai tabletilla.

Tarkista ensin viennin tai tuonnin vaiheet

1. Tutustu vaiheittaisiin ohjeisiin, jotka koskevat tietojen viemistä Google Kalenterista tai lue muun kalenterisovelluksen omat ohjeet.
  2. Tutustu Google Kalenteriin tuomista koskeviin vaiheittaisiin ohjeisiin.

Virheet tuonnin aikana

Jos tuonnissa on ongelmia, kokeile seuraavia vaiheittaisia vianetsintäohjeita tietokoneella.

Ei yhtään tapahtumaa käsitelty.

ZIP-tiedostojen tuominen

1. Etsi ZIP-tiedosto tietokoneelta.
  2. Avaa tiedosto kaksoisklikkaamalla. Kalenterien kohdalla näkyy ICAL-tiedostoja (tiedostopääte ics).
  3. Avaa Google Kalenteri tietokoneella.
  4. Valitse oikeassa ylänurkassa Asetukset Asetukset ja sitten Asetukset.
  5. Avaa Kalenterit-välilehti.
  6. Valitse Tuo kalenterit (Omat kalenterit- ja Muut kalenterin -osioiden välissä).
  7. Klikkaa Valitse tiedosto ja valitse haluamasi ICAL-tiedosto. Kaikki ics-päätteiset tiedostot on tuotava yksitellen.
  8. Valitse kalenteri, johon tuodut tapahtumat lisätään. Tapahtumat tuodaan oletusarvoisesti pääkalenteriin.
  9. Valitse Tuo.  Tuo muutkin ics-päätteiset tiedostot samalla tavalla.

CSV- tai ICAL-tiedostojen tuominen

Saatat nähdä Ei yhtään tapahtumaa käsitelty -virheilmoituksen, jos klikkaat Tuo-painiketta useasti. Koska tiedosto on tuotu oikein ensimmäisen klikkauksen jälkeen, virheilmoitus avautuu toisesta klikkauksesta, sillä uusia käsiteltäviä tapahtumia ei enää ole. Tarkista, että kaikki tapahtumat näkyvät kalenterissa.

Jos ongelma jatkuu, tarkista CSV-tiedoston tai ICAL-tiedoston muotoilu.

Käsitelty x/y tapahtumaa.

Virheilmoitus näytetään, jos Google Kalenteri ei voi lukea joitakin tapahtumia tiedostosta.

Google Kalenteri on yhteensopiva vain tunnetuimpien kalenterisovellusten, kuten Microsoft Outlookin, Apple Calendarin ja Yahoo Calendarin, kanssa. Jos veit tiedoston jostakin näistä sovelluksista, vie tiedot uudelleen ja tuo ne sitten uudestaan Google Kalenteriin.

Jos ongelma jatkuu, tarkista CSV-tiedoston tai ICAL-tiedoston muotoilu.

Google Kalenteri on väliaikaisesti pois käytöstä.

Tiedostokoko on liian suuri

Virheilmoitus näytetään, jos tiedosto on liian suuri. Google Kalenteri voi vastaanottaa tiedostoja, joiden koko on 1 Mt tai vähemmän.

Jos tiedosto on liian suuri, vie lyhyemmän aikavälin tiedot lähdesovelluksesta. Voit myös jakaa tiedoston pienempiin kokonaisuuksiin, jos osaat käsin muokata CSV- tai ICAL-koodia.

Tuonti aloitettiin kahdesti

Saatat nähdä Ei yhtään tapahtumaa käsitelty -virheilmoituksen, jos klikkaat Tuo-painiketta useasti. Koska tiedosto on tuotu oikein ensimmäisen klikkauksen jälkeen, virheilmoitus avautuu toisesta klikkauksesta, sillä uusia käsiteltäviä tapahtumia ei enää ole. Tarkista, että kaikki tapahtumat näkyvät kalenterissa.

Jos ongelma jatkuu, tarkista CSV-tiedoston tai ICAL-tiedoston muotoilu.

Yhteys palvelimeen nollattiin.

Virheilmoitus näytetään, jos tiedosto on muotoiltu virheellisesti. Tarkista CSV-tiedoston tai ICAL-tiedoston muotoilu ja korjaa tarvittaessa.

Virheet tuonnin jälkeen

Jos tuonnissa ilmenee ongelmia, kokeile seuraavia vaiheittaisia vianetsintäohjeita tietokoneella.

Tapahtumat näkyvät väärään aikaan.

Tarkista ensimmäiseksi aikavyöhyke

Tarkista, että Google Kalenterissa ja toisessa kalenterisovelluksessa on käytössä sama aikavyöhyke. Toimi seuraavasti:

1. Avaa Google Kalenteri tietokoneella.
  2. Valitse oikeassa ylänurkassa Asetukset Asetukset ja sitten Asetukset.
  3. Valitse aikavyöhyke Tämänhetkinen aikavyöhyke -osion avattavasta valikosta.
  4. Vieritä sivun alareunaan ja valitse Tallenna.

Tarkista aikavyöhykeasetukset myös kalenterisovelluksesta, josta viet tietoja. Lisätietoja on sovelluksen ohjeissa.

Seuraavaksi tuo tiedot uudelleen

Vie tiedot uudelleen aikavyöhykkeen tarkistamisen jälkeen ja tuo ne sitten uudelleen Google Kalenteriin.

Toistuvat tapahtumat eivät toimi.

Joissakin kalenterisovelluksissa toistuvat tapahtumat viedään yksittäisten tapahtumien joukkona. Kalenteri lukee toisesta kalenterisovelluksesta viedyt tiedot viedyssä muodossa, joten tapahtumat tuodaan kertaluonteisina tapahtumina.

Muotoiluvirheet

Tuonnissa saattaa esiintyä virheitä, jos tiedoston muotoilu on virheellinen. Tutustu tiedoston muotoilun tarkistusohjeisiin valitsemalla jokin seuraavista tiedostotyypeistä:

CSV-tiedosto (tiedostopääte csv)

Tarkista, että tiedoston tietojen välimerkkinä on pilkku

Google Kalenteri ei vastaanota tiedostoja, joiden kenttien erottamiseen käytetään puolipistettä (;) tai kaksoispistettä (:). Varmista, että kaikki kentät on eroteltu pilkuilla.

Tarkista, että tiedoston kenttien otsikkorivit ovat oikein

CSV-tiedostot tuodaan vain, kun ne on muotoiltu oikein. Lue lisää CSV-tiedostojen luomisesta ja muokkaamisesta

Tarkista tiedostokoko

Google Kalenteri voi vastaanottaa tiedostoja, joiden koko on 1 Mt tai vähemmän.

Jos tiedosto on liian suuri, vie lyhyemmän aikavälin tiedot lähdesovelluksesta. Voit myös jakaa tiedoston pienempiin kokonaisuuksiin, jos osaat käsin muokata CSV-koodia.

ICAL-tiedosto (tiedostopääte ics)

Tarkista otsikkorivien ja alatunnisteiden muotoilu

ICAL-tiedostot tuodaan vain, kun ne on muotoiltu oikein. Lue lisää ICAL-tiedostojen luomisesta ja muokkaamisesta

Tarkista tiedostokoko

Google Kalenteri voi vastaanottaa tiedostoja, joiden koko on 1 Mt tai vähemmän.

Jos tiedosto on liian suuri, vie lyhyemmän aikavälin tiedot lähdesovelluksesta. Voit myös jakaa tiedoston pienempiin kokonaisuuksiin, jos osaat käsin muokata ICAL-koodia.

Tarvitsen lisäohjeita

Jos ongelma ei ole vieläkään ratkennut, siirry Google Kalenterin ohjekeskusteluryhmään, jossa saat vinkkejä ja ehdotuksia muilta käyttäjiltä.