Sms-meldingen

Je kunt meldingen voor je afspraken ontvangen via sms op je telefoon. Als je een smartphone hebt, kun je in plaats daarvan meldingen ontvangen via een agenda-app.

Kosten van sms-meldingen

Google Agenda is een gratis product en Google brengt niets in rekening voor het ontvangen van meldingen. Houd er rekening mee dat je mobiele provider kosten in rekening kan brengen voor het ontvangen van sms'jes. Als je vragen hebt over de tarieven, kun je voor meer informatie contact opnemen met je serviceprovider.

Je mobiele telefoon registreren

Als je je mobiele telefoon wilt registreren met Google Agenda, heb je een verificatiecode nodig.

1. Open Google Agenda.
  2. Klik op het tandwielpictogram in de rechterbovenhoek .
  3. Selecteer Instellingen.
  4. Open het tabblad Mobiele instellingen boven aan de pagina.
  5. Voeg uw land en telefoonnummer toe.
  6. Klik op de knop Verificatiecode verzenden.
  7. Als je de sms hebt ontvangen, voer je de code die je hebt ontvangen in het veld Verificatiecode in en klik je op de knop Installatie voltooien.
  8. Klik op Opslaan.

Het is mogelijk hetzelfde mobiele telefoonnummer te registreren voor meerdere Google-accounts. Je kunt alle meldingen ontvangen, inclusief sms, voor elke agenda in elk van je Google-accounts.

Sms-meldingen uitschakelen

1. Open Google Agenda.
  2. Klik op het tandwielpictogram in de rechterbovenhoek .
  3. Selecteer Instellingen.
  4. Open het tabblad Agenda's boven aan de pagina.
  5. Klik op Meldingen bewerken voor de agenda die is ingesteld op het ontvangen van meldingen.
  6. Verwijder de vinkjes uit de selectievakjes in de kolom Sms aan de rechterkant.
  7. Klik op Opslaan.

Als je mobiele nummer is uitgegeven in een van de volgende landen, kun je de 'STOP' sms'en om sms-meldingen voor al je agenda's te annuleren:

• Verenigde Staten: sms 'STOP' naar 'GVENT' (48368)
  • Verenigd Koninkrijk: sms 'STOP' naar +44-753-741-5730
  • Spanje: sms 'STOP' naar +34-969-060-900
  • India: sms 'STOP' naar +91-987-080-7071

Voor andere landen: sms 'STOP' naar +1-409-761-1111. Je ontvangt een sms als je verzoek is geslaagd.

Houd er rekening mee dat als je wijzigingen aanbrengt in de meldingsinstellingen voor afspraken in je agenda, de wijzigingen alleen op jou van toepassing zijn. Genodigde gasten of mensen die toegang hebben tot de afspraken, ontvangen meldingen op basis van hun eigen meldingsinstellingen in Google Agenda.