Een agenda maken voor een (gedeelde) ruimte

Als je een gedeelde ruimte beheert, bijvoorbeeld een conferentieruimte of een sportzaal, kun je een agenda maken voor de ruimte en mensen tijd laten boeken.

Opmerking: Als je Google Agenda via je werk, school of organisatie gebruikt, kun je informatie bekijken over het toevoegen van bronnen aan een werk- of schoolafspraak.

Een agenda voor een gedeelde ruimte maken

1. Open Google Agenda op je computer. Je kunt geen gedeelde agenda's maken in de Google Agenda-app.
  2. Klik links naast 'Andere agenda's' op Andere agenda's toevoegen Toevoegen en dan Nieuwe agenda maken.
  3. Voeg een naam toe voor je agenda en informatie die je wilt opnemen.
  4. Klik onderaan de pagina op Agenda maken.
  5. Klik linksboven op Terug Terug.
  6. Klik onder 'Mijn agenda's' naast de naam van je nieuwe agenda op Meer Meer en dan Instellingen en delen.
  7. Kies bij 'Uitnodigingen automatisch accepteren' de instelling die het beste bij je ruimte past.
    • Niet-conflicterende uitnodigingen automatisch accepteren: Mensen die rechten hebben om alle afspraakgegevens te bekijken, accepteren een uitnodiging voor nieuwe afspraken als er geen andere afspraken zijn gepland op hetzelfde moment.
    • Alle uitnodigingen automatisch toevoegen aan deze agenda: Alle uitnodigingen worden weergegeven in de agenda, ook als sommige hiervan zijn bedoeld voor afspraken die tegelijkertijd plaatsvinden.
    • Geen uitnodigingen weergeven: De agenda werkt net als een agenda die niet is gedeeld. Je kunt afspraken maken, uitnodigingen versturen en kiezen wie je agenda kan bekijken.
  8. Maak je agenda openbaar of deel deze met bepaalde e-mailadressen.
  9. Klik linksboven op Terug Terug.

Een agenda voor een gedeelde ruimte toevoegen

Je kunt agenda's die door andere mensen in je organisatie zijn gemaakt (bijvoorbeeld voor een ruimte) toevoegen aan je lijst.

1. Open Google Agenda op je computer. Je kunt geen gedeelde agenda's toevoegen vanuit de Google Agenda-app.
  2. Klik aan de linkerkant naast 'Andere agenda's' op Toevoegen Toevoegen en dan Door bronnen browsen.
  3. Vink het selectievakje aan naast de agenda die je wilt toevoegen.
  4. Klik linksboven op Terug Terug.
  5. De nieuwe agenda wordt weergegeven bij 'Andere agenda's'.

Opties

Agendatijd instellen

Als je de tijd wilt instellen waarop je ruimte beschikbaar is, blokkeer je de tijden waarop de ruimte niet beschikbaar is.
  1. Open de agenda die je voor de ruimte hebt gemaakt.
  2. Maak een afspraak voor de tijd dat je ruimte niet beschikbaar is en geef deze een naam, bijvoorbeeld 'Gesloten'. Als de ruimte nooit beschikbaar is op die tijd, kun je er een terugkerende afspraak van maken.
  3. Klik op Opslaan.
Een afspraak maken die wordt weergegeven in een gedeelde agenda

Stap 1: De ID ophalen van de agenda die je wilt delen

1. Open Google Agenda op je computer.
  2. Wijs links onder 'Mijn agenda's' de agenda aan die je wilt delen.
  3. Klik op Meer Meer en dan Instellingen en delen.
  4. Klik aan de linkerkant op Agenda integreren.
  5. Kopieer de agenda-ID.

Stap 2: Een afspraak maken

1. Open Google Agenda op je computer.
  2. Klik linksboven op Maken Toevoegen.
  3. Voer de afspraakgegevens in.
  4. Voeg onder 'Gasten toevoegen' de agenda-ID toe.
  5. Klik op Opslaan.