Kalenterin luominen huonetta tai jaettua tilaa varten

Jos hallinnoit jaettua tilaa, kuten kokoustilaa tai koripallokenttää, voit luoda sitä varten oman kalenterin, josta ihmiset voivat varata aikoja.

Huom. Jos käytät Google Kalenteria työpaikan, oppilaitoksen tai organisaation tilillä, tutustu tämän artikkelin sijaan ohjeisiin, joissa käsitellään resurssien lisäämistä työpaikan tai oppilaitoksen tapahtumaan.

Jaetun tilan kalenterin luominen

1. Avaa Google Kalenteri tietokoneella. Jaettuja kalentereita ei voi luoda Google Kalenteri ‑sovelluksella.
  2. Valitse vasemmalta Muut kalenterit ‑kohdan vierestä Lisää muita kalentereita Lisää ja sitten Luo uusi kalenteri.
  3. Nimeä kalenteri ja kirjoita muut haluamasi tiedot.
  4. Valitse sivun alareunasta Luo kalenteri.
  5. Valitse vasemmasta yläkulmasta Takaisin Takaisin.
  6. Valitse Omat kalenterit ‑osiosta uuden kalenterin nimen vierestä Lisää Lisää ja sitten Asetukset ja jakaminen.
  7. Siirry Hyväksy kutsut automaattisesti ‑osioon ja valitse varattavalle tilalle parhaiten sopiva asetus.
    • Hyväksy automaattisesti kutsut, jotka eivät ole ristiriidassa keskenään: Henkilöt, joilla on lupa nähdä kaikki tapahtuman tiedot, hyväksyvät kutsun mihin tahansa uuteen tapahtumaan, ellei muita tapahtumia ole samaan aikaan.
    • Lisää kaikki kutsut tähän kalenteriin automaattisesti: Kaikki kutsut näkyvät kalenterissa, vaikka niiden ajankohdat olisivat päällekkäisiä.
    • Älä näytä kutsuja: Kalenteri toimii kuten jakamaton kalenteri. Voit luoda tapahtumia, lähettää kutsuja ja valita henkilöt, jotka voivat nähdä kalenterin.
  8. Tee kalenterista julkinen tai jaa se tietyille sähköpostiosoitteille.
  9. Valitse vasemmasta yläkulmasta Takaisin Takaisin.

Jaetun tilan kalenterin lisääminen

Voit lisätä luetteloosi muiden organisaatiosi jäsenten luomia kalentereja, esimerkiksi huonevarauskalentereja.

1. Avaa Google Kalenteri tietokoneella. Jaettuja kalentereita ei voi lisätä Google Kalenteri ‑sovelluksella.
  2. Valitse vasemmalta, Muut kalenterit ‑kohdan vierestä, Lisää Lisää ja sitten Selaa resursseja.
  3. Valitse valintaruutu lisättävän kalenterin vierestä.
  4. Valitse vasemmasta yläkulmasta Takaisin Takaisin.
  5. Uusi kalenteri näkyy Muut kalenterit ‑osiossa.

Asetukset

Kalenterin varattavien ajankohtien asettaminen

Voit asettaa tilan varattavat ajankohdat estämällä sellaisten aikojen varaamisen, jolloin tila ei ole käytettävissä.
  1. Avaa tilaa varten luomasi kalenteri.
  2. Luo tapahtuma sille aikavälille, jolloin tila ei ole käytettävissä. Anna tapahtuman nimeksi esimerkiksi Suljettu. Jos tila on aina varattuna kyseisenä ajankohtana, voit tehdä tapahtumasta toistuvan.
  3. Valitse Tallenna.
Jaetussa kalenterissa näkyvän tapahtuman luominen

Vaihe 1: Etsi jaettavan kalenterin tunnus

1. Avaa Google Kalenteri tietokoneella.
  2. Vasemmalla Omat kalenterit ‑kohdassa vie hiiri sen kalenterin päälle, jonka haluat jakaa.
  3. Klikkaa Lisää Lisää ja sitten Asetukset ja jakaminen.
  4. Valitse vasemmalta Integroi kalenteri.
  5. Kopioi kalenterin tunnus.

Vaihe 2: Luo tapahtuma

1. Avaa Google Kalenteri tietokoneella.
  2. Klikkaa vasemmasta yläkulmasta Luo Lisää.
  3. Kirjoita tapahtuman tiedot.
  4. Valitse Lisää osallistujia ja lisää kalenterin tunnus.
  5. Valitse Tallenna.