Een Google-agenda aan je website toevoegen

Je kunt een interactieve versie van je agenda aan je website toevoegen en knoppen voor de bezoekers van je website toevoegen waarmee ze je agenda-afspraken kunnen opslaan.

Een agenda insluiten in je website

1. Open Google Agenda op een computer. Je kunt de code voor insluiten van een agenda op je website alleen ophalen via een computer en niet via de Google Agenda-app.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Instellingen Instellingen en dan Instellingen.
  3. Klik aan de linkerkant van het scherm op de naam van de agenda die je wilt insluiten.
  4. Kopieer in het gedeelte 'Agenda integreren' de iframe-code die wordt weergegeven.
  5. Klik onder de insluitcode op Aanpassen.
  6. Kies je opties en kopieer vervolgens de HTML-code die wordt weergegeven.

Je ingesloten agenda is alleen zichtbaar voor mensen waarmee je de agenda hebt gedeeld. Als je wilt dat bezoekers je agenda kunnen bekijken, moet je de agenda openbaar maken.

Laat bezoekers van je site een agenda-afspraak opslaan

Je kunt een knop voor Google Agenda aan je website toevoegen waarmee bezoekers je afspraak snel kunnen opslaan in hun eigen Google-agenda's. Als je mensen je agenda-afspraak wilt laten opslaan, moet je je agenda openbaar maken.

1. Open Google Agenda op een computer. Je kunt alleen op je computer wijzigingen in de zichtbaarheid van je agenda aanbrengen, niet via de mobiele app.
  2. Maak een afspraak in een openbare agenda of bewerk deze.
  3. Klik op Meer acties en dan Afspraak publiceren
  4. Kopieer de weergegeven HTML-code uit het venster 'Afspraak publiceren'.
  5. Open je website-editor en plak deze code op de plaats waar je de afspraakknop wilt weergeven.