Een Google-agenda aan je website toevoegen

Je kunt een interactieve versie van je agenda aan je website toevoegen en knoppen voor de bezoekers van je website toevoegen waarmee ze een afspraak in je agenda direct kunnen opslaan.

Een agenda insluiten in je website

1. Open Google Agenda op een computer. Je kunt de code voor de insluiting in je website alleen verkrijgen via een computer en niet via de mobiele app.
  2. Klik rechts bovenaan op 'Instellingen'  > Instellingen.
  3. Open het tabblad Agenda's.
  4. Klik op de naam van de agenda die je wilt insluiten.
  5. Kopieer in het gedeelte Deze agenda insluiten de iframe-code die wordt weergegeven.
  6. Open je website-editor en plak deze code op de plaats waar de agenda moet worden weergegeven.

Je ingesloten agenda is alleen zichtbaar voor mensen waarmee je de agenda hebt gedeeld. Als je wilt dat bezoekers je agenda kunnen bekijken, moet je de agenda openbaar maken.

Je ingesloten agenda aanpassen

1. Open Google Agenda op een computer. Je kunt je ingesloten agenda alleen aanpassen op een computer en niet via de mobiele app.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op 'Instellingen'  > Instellingen.
  3. Open het tabblad Agenda's.
  4. Klik op de naam van de agenda die je wilt insluiten.
  5. Klik in het gedeelte Deze agenda insluiten op Pas de kleur, de grootte en andere opties aan.
  6. Kies je opties en kopieer vervolgens de HTML-code die wordt weergegeven.
  7. Open je website-editor en plak deze code op de plaats waar de agenda moet worden weergegeven.

Opmerking: De weeragenda wordt niet weergegeven nadat je de agenda hebt ingesloten op je website, omdat deze agenda per locatie verschilt.

Laat bezoekers van je site een agenda-afspraak opslaan

Je kunt de knop Google Agenda aan je website toevoegen, zodat bezoekers jouw afspraak snel kunnen opslaan in hun eigen Google Agenda's. Als je wilt dat andere mensen jouw agenda-afspraak kunnen opslaan, moet je de agenda openbaar maken.

1. Open Google Agenda op een computer. Je kunt alleen op je computer wijzigingen in de zichtbaarheid van je agenda aanbrengen, niet via de mobiele app.
  2. Open een afspraak in je openbare agenda en zoek het gedeelte Zichtbaarheid.
  3. Klik op Afspraak publiceren.
  4. Kopieer de HTML-code die in het venster 'Afspraak publiceren' wordt weergegeven.
  5. Open je website-editor en plak deze code op de plaats waar je de afspraakknop wilt weergeven.