Synkronisera kalendern med datorprogram

Det går att hämta händelser i Google Kalender med andra datorprogram, till exempel Outlook.

Viktigt: Som en del av en aktuell uppdatering av säkerhetsförbättringen har sidan med Google Kalender-inställningar förbättrats för att säkerställa att den hemliga adressen nu visas i det dolda formatet. Den 1 juli 2021 återställer vi den hemliga adressen för alla kalendrar som delas med andra appar. Om du använder den hemliga adressen för att visa kalendern i andra program, såsom Microsoft Outlook eller Apple Kalender, måste du uppdatera dem med den nya hemliga adressen för att tillåta fortsatt åtkomst.

Synkronisera eller visa kalendern

Det finns två sätt att visa Google Kalender i ett annat kalenderprogram. Det går att lägga till kalendern för visning i ett annat program och en del program gör det även möjligt att redigera händelser.

Synkronisera Google Kalender (visa och redigera)

Med en del kalenderprogram går det att synkronisera din kalender med ditt Google-konto. Det här innebär att det går att lägga till och redigera händelser med antingen Google Kalender eller det andra programmet.

1. Öppna det andra kalenderprogrammet.
  2. Leta efter alternativet att lägga till ett annat konto. Det kanske finns i Inställningar eller liknande.
  3. Använd Logga in med Google om du vill börja ge åtkomst till ditt Google-konto. Om du använder tvåstegsverifiering av kontot måste du ange ett applösenord.
  4. Lägg till Google-kontot genom att följa stegen.
Hämta din kalender (skrivskyddad)

Om kalenderprogrammet inte har ett fullständigt synkroniseringsalternativ eller om du endast vill ha skrivskyddad åtkomst till en kalender går det att synkronisera kalendern med programmet genom att använda en länk till iCal.

1. Öppna Google Kalender på datorn.
  2. Klicka på Inställningar Inställningar följt av Inställningar längst upp till höger.
  3. Klicka på namnet på den kalender som du vill använda under Inställningar för mina kalendrar i panelen till vänster.
  4. Klicka på Integrera kalender.
  5. Kopiera länken i avsnittet Hemlig adress i iCal-format.
  6. Klistra in länken i enlighet med det andra kalenderprogrammet.

Obs! Endast du bör känna till kalenderns hemliga adress. Dela inte den här adressen med andra. Om du har delat kalenderns hemliga adress av misstag klickar du på Återställ för att skapa en ny hemlig adress.

Jag hittar inte den hemliga adressen

Om du använder ett Google-konto för arbete, skola eller annan organisation kan din administratör ha ändrat delningsinställningarna för din kalender. Om du inte hittar den hemliga adressen kan du be administratören om hjälp.

Om kalenderadresser

Hemlig adress

Med den hemliga adressen kan du visa kalendern i andra program såsom Outlook och Apple Kalender. Om du vill tillåta att någon annan visar din kalender går det att dela kalendern.

Obs! Du bör inte ge din hemliga adress till andra personer. Om du har delat din hemliga adress av misstag klickar du på Återställ för att ogiltigförklara den gamla adressen och skapa en ny.

Offentlig adress

Den offentliga adressen är till för offentlig delning, men den hemliga adressen under den är inte avsedd att delas med någon. Läs mer om den offentliga adressen.