Je agenda synchroniseren met programma's op je computer

Je kunt je Google Agenda-afspraken bekijken via andere apps op je computer, zoals Outlook.

Je agenda synchroniseren of weergeven

Er zijn twee manieren om je Google Agenda in andere agenda-apps weer te geven. Je kunt je agenda toevoegen en bekijken in een andere app, maar bepaalde apps bieden je ook de mogelijkheid afspraken te bewerken.

Je Google Agenda synchroniseren (weergeven en bewerken)

In bepaalde agenda-apps kun je je agenda synchroniseren door gebruik te maken van je Google-account. Dit betekent dat je afspraken kunt toevoegen en bewerken via je Google Agenda of je andere app.

1. Open je andere agenda-app.
  2. Zoek een optie voor het toevoegen van een ander account. Deze optie bevindt zich mogelijk in het gedeelte met instellingen of voorkeuren.
  3. Inloggen met je Google-account. Als je authenticatie in twee stappen gebruikt voor je account, moet je een app-wachtwoord opgeven.
  4. Volg de stappen om je Google-account toe te voegen.
Je agenda ophalen (alleen weergeven)

Als je agenda-app geen optie bevat waarmee je volledig kunt synchroniseren of als je een alleen-lezen versie van een agenda wilt, kun je een link naar ICAL gebruiken om je agenda te synchroniseren met de app.

1. Open Google Agenda op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen Instellingen en dan Instellingen.
  3. Open het tabblad Agenda's.
  4. Klik op de naam van de agenda die je wilt gebruiken.
  5. Klik in het gedeelte 'Geheim adres' op ICAL.
  6. Kopieer de ICAL-link die wordt weergegeven in het venster of klik op de ICAL-link om een ICS-bestand te downloaden.
  7. Plak de link of upload het bestand volgens de instructies van je andere agenda-app.

Opmerking: Het geheime adres voor je agenda kun je het beste voor jezelf houden. Deel dit adres niet met andere mensen. Als je per ongeluk het geheime adres van je agenda hebt gedeeld, klik je op Resetten om een nieuw geheim adres te maken.

Ik kan 'Geheim adres' niet vinden

Als je een Google-account gebruikt voor je werk, school of andere organisatie, heeft je beheerder mogelijk de instellingen voor delen voor je agenda gewijzigd. Als je het geheime adres niet ziet, bekijk je hier hoe je je beheerder om hulp kunt vragen.

Over adressen voor agenda's

Geheim adres

Via het geheime adres kun je je agenda in andere apps bekijken, zoals Outlook of Apple Agenda. Als je iemand anders toegang tot je agenda wilt geven, moet je je agenda delen.

Opmerking: Geef je geheime adres niet aan anderen. Als je per ongeluk het geheime adres van je agenda hebt gedeeld, klik je op Resetten om het oude adres ongeldig te maken en een nieuw geheim adres te maken.

Adres voor agenda

Het agenda-adres kan openbaar worden gedeeld, maar het is niet de bedoeling dat het geheime adres ernaast met anderen wordt gedeeld. Bekijk meer informatie over het agenda-adres.