Je agenda synchroniseren met programma's op je computer

Je kunt je Google Agenda-afspraken bekijken met andere apps, zoals Outlook, op je computer.

Je agenda synchroniseren of weergeven

Er zijn twee manieren om je Google Agenda in andere agenda-apps weer te geven. Je kunt je agenda toevoegen en bekijken in een andere app, maar bepaalde apps bieden je ook de mogelijkheid afspraken te bewerken.

Je Google Agenda synchroniseren (weergeven en bewerken)

In bepaalde agenda-apps kun je je agenda synchroniseren door gebruik te maken van je Google-account. Dit betekent dat je afspraken kunt toevoegen en bewerken via je Google Agenda of je andere app.

1. Open je andere agenda-app.
  2. Zoek een optie voor het toevoegen van een ander account. Deze optie bevindt zich mogelijk in het gedeelte met instellingen of voorkeuren.
  3. Inloggen met je Google-account. Als je authenticatie in twee stappen gebruikt voor je account, moet je een app-wachtwoord opgeven.
  4. Volg de stappen om je Google-account toe te voegen.
Je agenda weergeven (alleen weergeven)

Als je agenda-app geen optie bevat waarmee je volledig kunt synchroniseren of als je een alleen-lezen versie van een agenda wilt, kun je een link naar CAL gebruiken om je agenda te synchroniseren met de app.

1. Open Google Agenda op een computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op 'Instellingen' Instellingen > Instellingen.
  3. Open het tabblad Agenda's.
  4. Klik op de naam van de agenda die je wilt gebruiken.
  5. Klik in het gedeelte Privé-adres op ICAL afhankelijk van de indeling die wordt gebruikt door de andere toepassing.
  6. Kopieer de ICAL-link die wordt weergegeven in het venster of klik op de ICAL-link om een ICS-bestand te downloaden.
  7. Plak de link of upload het bestand overeenkomstig de instructies van je andere agenda-app.

Opmerking: Het privéadres voor je agenda kun je het beste geheim houden. Deel dit adres niet met andere mensen. Als je per ongeluk het privéadres van je agenda hebt gedeeld, klik je op Privé-URL's opnieuw instellen om een nieuw privéadres te maken.

Ik zie geen privéadres

Als je een Google Apps-account voor je werk of school gebruikt, kan de beheerder de instellingen voor delen voor je agenda's wijzigen. Als er geen privéadres wordt weergegeven, vraag je de domeinbeheerder of deze je kan helpen.

Over adressen voor agenda's

Privéadres:

Dankzij het privéadres kun je je agenda in andere apps, zoals Outlook of Apple Agenda, bekijken. Als je iemand anders toegang tot je agenda wilt geven, moet je je agenda delen. Geef je privéadres niet aan andere mensen. Als je per ongeluk het privéadres van je agenda hebt gedeeld, klik je op 'Privé-URL's opnieuw instellen' om het oude adres ongeldig te maken en een nieuw privéadres te maken.

Adres voor agenda

Het agenda-adres kan openbaar worden gedeeld, maar het is niet de bedoeling dat het privéadres ernaast met anderen wordt gedeeld. Meer informatie over het agenda-adres.