Meldingen van Google Agenda aanpassen

Je kunt op je telefoon, op je computer of via e-mail meldingen krijgen om je te herinneren aan geplande afspraken. Je kunt de instellingen voor meldingen aanpassen voor één afspraak of voor meerdere afspraken.

Je instellingen voor meldingen wijzigen

Je kunt afspraakmeldingen krijgen in:

• E-mails.
  • Bureaubladmeldingen die buiten je webbrowsers worden getoond. Je agenda moet zijn geopend.
  • Meldingen die worden getoond in je Google Agenda-venster.

Tip: Google Agenda stuurt via e-mail meldingen naar mensen die Google Agenda niet gebruiken als er een afspraak wordt gemaakt, geüpdatet of verwijderd waarvoor ze zijn uitgenodigd.

Meldingen aan- of uitzetten

Voor alle afspraken

Belangrijk: Als je de instellingen voor meldingen wilt wijzigen, moet je Google Agenda openen in een internetbrowser, zoals Google Chrome of Safari. Je wordt misschien gevraagd of calendar.google.com meldingen mag tonen.

Je kunt in Google Agenda de meldingsvoorkeuren wijzigen voor al je afspraken.

1. Open Google Agenda op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen Instellingen en dan Instellingen.
  3. Klik links onder Algemeen op Instellingen voor meldingen.
  4. Onder Instellingen voor meldingen kun je het volgende doen:
    • Meldingen aan- of uitzetten: Klik op het dropdownmenu Meldingen en selecteer hoe je meldingen wilt krijgen.
    • De timing van gesnoozede meldingen aanpassen: Zet Bureaubladmeldingen aan en klik op Gesnoozede meldingen tonen om de timing aan te passen.
    • Alleen meldingen krijgen als je met Ja of Misschien reageert op een afspraak: Klik op het selectievakje naast Alleen meldingen sturen als ik Ja of Misschien heb geantwoord.

Belangrijk: Je ziet gesnoozede meldingen alleen in een Google Chrome-browser. Als je meerdere herinneringstijden hebt ingesteld voor dezelfde afspraak, zie je Snoozen alleen bij de laatste melding.

Voor afzonderlijke afspraken

1. Open Google Agenda.
  2. Klik op de afspraak en dan Afspraak bewerken Afspraak bewerken.
  3. Naast Meldingen :
    • Je meldingen bewerken: Kies of je een melding of een e-mail wilt krijgen. Je kunt wijzigen hoe vaak je van tevoren meldingen wilt krijgen.
    • Als je een ander type melding wilt toevoegen, klik je op Melding toevoegen.
    • Als je een melding wilt verwijderen, klik je op Verwijderen Verwijderen.
  4. Klik bovenaan de pagina op Opslaan.

Tip: Je kunt ervoor kiezen een melding te krijgen via e-mail, als desktopmelding of allebei. Wijzigingen die je aanbrengt, zijn niet van invloed op anderen die voor de afspraak zijn uitgenodigd.

Voor specifieke agenda's

Je kunt de meldingsvoorkeuren wijzigen voor specifieke agenda's die van jou zijn.

1. Open Google Agenda.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen Instellingen en dan Instellingen.
  3. Klik aan de linkerkant onder Instellingen voor mijn agenda's op de agenda die je wilt wijzigen en dan Agenda-instellingen.
  4. Onder Meldingen voor afspraken en Meldingen voor afspraken die de hele dag duren:
    • Je meldingen bewerken: Kies of je een melding of een e-mail wilt krijgen. Je kunt wijzigen hoe vaak je van tevoren meldingen wilt krijgen.
    • Als je een ander type melding wilt toevoegen, klik je op Melding toevoegen.
    • Als je een melding wilt verwijderen, klik je op Melding verwijderen Verwijderen.

Foutmelding over ondersteuning voor meldingen in je browser

Deze fout betekent dat je je browser moet updaten om meldingen voor afspraken te krijgen.

Geen melding gekregen
  • Zorg ervoor dat meldingen voor je agenda aanstaan. Volg de bovenstaande stappen.
  • Check via de instellingen voor rechten van je browser of je hebt aangegeven dat meldingen mogen worden getoond. Als dit niet zo is, zet je bureaubladmeldingen aan.
  • Zorg ervoor dat Google Agenda geopend blijft in de internetbrowser.

Google Chrome

1. Open Google Chrome.
  2. Tik rechtsboven op Meer Meer en dan Instellingen.
  3. Klik onderaan de pagina op Geavanceerd Pijl-omlaag.
  4. Klik op Privacy en beveiliging en dan Site-instellingen en dan Meldingen.
  5. Klik naast Toestaan op Toevoegen.
  6. Geef calendar.google.com op en dan klik op Toevoegen.

Alle andere browsers

Check de supportsite van de browser voor specifieke instructies.

1. Open de webbrowser.
  2. Ga naar de meldingsvoorkeuren van de browser.
  3. Voeg rechten toe voor calendar.google.com.

Belangrijk: Als je iemand anders in je organisatie machtigt voor je agenda, krijg je geen melding als die persoon een afspraak in de agenda wijzigt.