Ändra aviseringar för Google Kalender

Om du vill påminna dig om kommande händelser kan du få aviseringar på din telefon, dator eller via e-post. Du kan ändra aviseringsinställningarna för en händelse eller flera händelser.

Ändra aviseringsinställningarna

Följande alternativ finns:

• Redigera dina standardaviseringar för både engångshändelser och heldagshändelser.
  • Bli meddelad om enhetsaviseringar, e-post eller båda.
Ändra aviseringsinställningarna

Viktigt! Ändringar som du gör i aviseringar gäller bara dig. Andra som bjuds in till händelsen får aviseringar baserat på sina egna inställningar.

1. Öppna appen Google Kalender Kalender.
  2. Tryck på Meny Meny längst upp till vänster.
  3. Tryck på Inställningar Inställningar längst ned.
  4. Välj en kalender.
  5. Välj Ändra, Ta bort eller Lägg till en avisering.

För enstaka händelser

Ändringar som du gör på den mobila enheten synkroniseras med datoraviseringarna. Om du t.ex. väljer aviseringen 1 timme före på telefonen får du även ett popup-meddelande på datorn en timme före händelsen.

1. Öppna appen Google Kalender Kalender.
  2. Öppna händelsen.
  3. Tryck på Redigera Redigera.
  4. Tryck på en avisering i avsnittet för aviseringar om du vill ändra eller ta bort den eller tryck på Lägg till en avisering.
  5. Tryck på Spara uppe till höger.

Inaktivera aviseringar

Stäng av alla aviseringar för Google Kalender genom att ändra kalenderns standardinställningar. Eftersom aviseringar synkas mellan din mobiltelefon och din dator kan du ändra inställningarna antingen i appen eller på en dator.

1. Öppna appen Google Kalender Kalender.
  2. Tryck på Meny Meny längst upp till vänster.
  3. Tryck på Inställningar Inställningar längst ned.
  4. Välj en kalender.
  5. Tryck på en avisering och välj Ingen. Upprepa för varje avisering.

Upprepa stegen om du har flera konton eller kalendrar.

Stäng av aviseringar för en annan kalenderapp

Om du får dublettaviseringar från en annan kalenderapp på enheten följer du dessa allmänna anvisningar för att inaktivera aviseringar för den andra kalenderappen. Anvisningarna för din enhet kan vara något annorlunda.

1. Öppna appen Inställningar på telefonen eller surfplattan.
  2. Välj kalenderappen från vilken du inte vill få aviseringar.
  3. Hitta avdelningen Aviseringar och justera inställningarna.

Felsökning

Två aviseringar för samma händelse

Du kan få dubbla aviseringar om du har en annan kalenderapp installerad på enheten. Stäng av aviseringar för den andra appen.

1. Öppna appen Inställningar på iPhone.
  2. Välj Aviseringar.
  3. Välj kalenderappen från vilken du inte vill få aviseringar.
  4. Inaktivera Tillåt aviseringar.
Får du inga aviseringar?

Viktigt: Du får inga aviseringar om flyg eller bokningar som har lagts till som standard från Gmail.