Ändra aviseringar för Google Kalender

Om du vill påminna dig om kommande händelser kan du få aviseringar på din telefon, dator eller via e-post. Du kan ändra aviseringsinställningarna för en händelse eller flera händelser.

Ändra aviseringsinställningarna

Du kan få händelseaviseringar via:

• E-postmeddelanden.
  • Skrivbordsaviseringar som visas utanför webbläsarna. Kalendern måste vara öppen.
  • Varningar som visas i Google Kalender-fönstret.

Tips: E-postaviseringar från Google Kalender till personer som inte använder Google Kalender när händelser de är inbjudna till skapas, uppdateras eller raderas.

Aktivera eller inaktivera aviseringar

För alla händelser

Viktigt! Du måste öppna Google Kalender i en webbläsare, t.ex. Google Chrome eller Safari, om du vill ändra aviseringsinställningarna. Du kan bli ombedd att låta calendar.google.com visa aviseringar.

Du kan ändra aviseringsinställningar för alla händelser i Google Kalender.

1. Öppna Google Kalender på datorn.
  2. Klicka på Inställningar Inställningar följt av Inställningar längst upp till höger.
  3. Klicka på Aviseringsinställningar till vänster under Allmänt.
  4. Under Aviseringsinställningar kan du göra följande:
    • Aktivera eller inaktivera aviseringar: Klicka på rullgardinsmenyn Aviseringar och välj hur du vill ta emot aviseringar.
    • Justera tiderna för pausade aviseringar: Aktivera Skrivbordsaviseringar och klicka sedan på Visa uppskjutna aviseringar och anpassa tidsinställningen.
    • Få enbart aviseringar om du svarar Ja eller Kanske på en händelse: Klicka på rutan bredvid Avisera mig bara om jag har svarat Ja eller Kanske.

Obs! Pausade aviseringar visas bara i webbläsaren Google Chrome. Om du har flera aviseringstider för samma händelse visas Skjut upp enbart för den senaste aviseringen.

För enstaka händelser

1. Öppna Google Kalender
  2. Klicka på händelsen följt av Redigera händelse Redigera händelse.
  3. Bredvid Aviseringar  :
    • Redigera aviseringar: Välj om du vill få en avisering eller ett e-postmeddelande. Du kan ändra hur ofta du vill få aviseringar i förväg.
    • Om du vill lägga till en annan typ av avisering klickar du på Lägg till avisering
    • Ta bort en avisering : Klicka på Ta bort Ta bort.
  4. Klicka på Spara högst upp på sidan.

Tips! Du kan välja att få aviseringar via e-post, skrivbordsaviseringar eller båda. Ändringar du gör påverkar inte någon annan som är inbjuden till händelsen.

För specifika kalendrar

Du kan ändra aviseringsinställningar för specifika kalendrar du äger.

1. Öppna Google Kalender
  2. Klicka på Inställningar följt av Inställningar längst upp till höger.
  3. Klicka på den kalender du vill ändra följt av Kalenderinställningar till vänster under Inställningar för mina kalendrar.
  4. Under Händelseaviseringar och Heldagshändelser:
    • Redigera aviseringar: Välj om du vill få en avisering eller ett e-postmeddelande. Du kan ändra hur ofta du vill få aviseringar i förväg.
    • Om du vill lägga till en annan typ av avisering klickar du på Lägg till avisering
    • Om du vill radera en avisering:Klicka på Radera avisering Ta bort.

Felet Webbläsaren stöder inte aviseringar

Det här felet innebär att du måste uppdatera din webbläsare för att få händelseaviseringar.

Har inte fått någon avisering
  • Aktivera aviseringar för kalendern. Följ stegen ovan.
  • Kontrollera att du har valt att visa meddelanden i webbläsarens behörighetsinställningar. Om inte ska du aktivera skrivbordsaviseringar.
  • Kontrollera att Google Kalender förblir öppen i webbläsaren.

Google Chrome

1. Öppna Google Chrome.
  2. Klicka på Mer Mer följt avInställningar uppe till höger.
  3. Klicka på Avancerat Nedåtpil längst ned på sidan.
  4. Klicka på Integritet och säkerhet följt av Webbplatsinställningar följt av Aviseringar.
  5. Klicka på Lägg till bredvid Tillåt.
  6. Ange calendar.google.com följt av klicka på Lägg till.

Alla andra webbläsare

Kontrollera din webbläsares supportwebbplats för specifika anvisningar.

1. Öppna din webbläsare.
  2. Öppna webbläsarens aviseringsinställningar.
  3. Lägg till behörigheter för calendar.google.com.

Obs! Om du delegerar din kalender till någon i din organisation får du inte någon avisering när personen ändrar en händelse i din kalender.