Endre varsler i Google Kalender

Hvis du vil ha påminnelser om kommende aktiviteter, kan du motta varsler på telefonen eller datamaskinen eller via e-post. Du kan endre varselinnstillingene dine for én eller flere aktiviteter.

Endre varselinnstillingene dine

Du kan få aktivitetsvarsler via

• e-post
  • skrivebordvarsling som vises utenfor nettleserne dine – kalenderen din må være åpen
  • varsler som vises i Google Kalender-vinduet

Tips: Google Kalender sender e-postvarsler til folk som ikke bruker Google Kalender, når aktivitetene de inviteres til, blir opprettet, oppdatert eller slettet.

Slå varsler av eller på

For alle aktiviteter

Viktig: Du må åpne Google Kalender i en nettleser, for eksempel Google Chrome eller Safari, for å endre varselinnstillingene. Du kan bli bedt om å tillate at calendar.google.com viser varsler.

Du kan endre varselinnstillingene for alle aktivitetene dine i Google Kalender.

1. Åpne Google Kalender på en datamaskin.
  2. Øverst til høyre klikker du på Innstillinger Innstillinger etterfulgt av Innstillinger.
  3. Til venstre, under Generelt, klikker du på Varselinnstillinger.
  4. Under «Varselinnstillinger» kan du gjøre dette:
    • Slå varsler på eller av: Klikk på Varsler-rullegardinmenyen og velg hvordan du vil motta varsler.
    • Juster tidsintervallene for slumring av varsler: Slå på «Varsler på skrivebordet» og klikk på Vis utsatte varsler for å tilpasse tidsintervallene.
    • Angi at du kun vil bli varslet om aktiviteter du har svart «Ja» eller «Kanskje» på: Klikk på boksen ved siden av «Send meg bare varsler for aktiviteter jeg har svart «Ja» eller «Kanskje» på».

Viktig: Utsatte varsler vises bare i Google Chrome-nettlesere. Hvis du har flere varslingstidspunkt for samme aktivitet, vises «Utsett» bare i det siste varselet.

For enkeltaktiviteter

1. Åpne Google Kalender
  2. Klikk på aktiviteten etterfulgt av Rediger aktivitet Endre aktiviteten.
  3. Gjør dette ved siden av Varsler
    • Hvis du vil endre varslene: Velg om du vil ha varsler eller e-poster. Du kan endre hvor ofte du skal varsles på forhånd.
    • Hvis du vil legge til en annen type varsel: Klikk på Legg til et varsel.
    • Hvis du vil fjerne et varsel: Klikk på Fjern Fjern.
  4. Klikk på Lagre øverst på siden.

Tips: Du kan velge å bli varslet via e-post, skrivebordvarsling eller begge deler. Endringer du gjør, påvirker ikke andre som er invitert til aktiviteten.

For bestemte kalendere

Du kan endre varselinnstillingene for bestemte kalendere du eier.

1. Åpne Google Kalender
  2. Øverst til høyre klikker du på Innstillinger Innstillinger etterfulgt av Innstillinger.
  3. Til venstre, under «Innstillinger for mine kalendere», klikker du på kalenderen du vil endre etterfulgt av Kalenderinnstillinger.
  4. Gjør dette under «Aktivitetsvarsler» eller «Varsler om heldagsaktiviteter»:
    • Hvis du vil endre varslene: Velg om du vil ha varsler eller e-poster. Du kan endre hvor ofte du skal varsles på forhånd.
    • Hvis du vil legge til en annen type varsel: Klikk på Legg til et varsel.
    • Hvis du vil fjerne et varsel: Klikk på Fjern varselet Fjern.

Feilmeldingen «Nettleseren støtter ikke varsler»

Denne feilmeldingen betyr at du må oppdatere nettleseren din for å få varsler om aktiviteter.

Jeg fikk ikke noe varsel
  • Sjekk at varsler er slått på for kalenderen din. Følg veiledningen ovenfor.
  • Sjekk at du har valgt at varsler skal vises, i innstillingene for tillatelser i nettleseren din. Hvis du ikke har det, slår du på skrivebordsvarsling.
  • Sørg for å ha Google Kalender åpen i en nettleser.

Google Chrome

1. Åpne Google Chrome.
  2. Øverst til høyre klikker du på Mer Mer etterfulgt av Innstillinger.
  3. ​Nederst på siden klikker du på Avansert Nedoverpil.​
  4. Klikk på Personvern og sikkerhet etterfulgt av Nettstedsinnstillinger etterfulgt av Varsler.
  5. Klikk på Legg til ved siden av «Tillat».
  6. Skriv inn calendar.google.com etterfulgt av klikk på Legg til.

Alle andre nettlesere

Se brukerstøtten for nettleseren din for å få spesifikke instruksjoner.

1. Åpne nettleseren.
  2. Gå til varselinnstillingene for nettleseren.
  3. Legg til tillatelser for calendar.google.com.

Viktig: Hvis du delegerer kalenderen din til noen andre i organisasjonen din, får du ikke varsler når den personen endrer aktiviteter i kalenderen.