Meldingen van Google Agenda aanpassen

Je kunt op je telefoon, op je computer of via e-mail meldingen krijgen om je te herinneren aan geplande afspraken. Je kunt de instellingen voor meldingen aanpassen voor één afspraak of voor meerdere afspraken.

Je instellingen voor meldingen wijzigen

Je kunt kiezen voor het volgende:

• Je standaardmeldingen bewerken voor zowel eenmalige afspraken als afspraken die de hele dag duren.
  • Meldingen krijgen via apparaatmeldingen, e-mails of allebei.

Je instellingen voor meldingen wijzigen

Belangrijk: Wijzigingen die je aanbrengt in meldingen, gelden alleen voor jou. Anderen die voor de afspraak zijn uitgenodigd, krijgen meldingen op basis van hun eigen instellingen.

1. Open de Google Agenda-app Agenda.
  2. Tik linksboven op Menu Menu.
  3. Tik onderaan op Instellingen Instellingen.
  4. Kies een agenda.
  5. Selecteer Wijzigen, Verwijderen of Een melding toevoegen.

Voor afzonderlijke afspraken

Wijzigingen die je aanbrengt op je mobiele apparaat, worden gesynchroniseerd met je computermeldingen. Als je op je telefoon bijvoorbeeld kiest voor een melding 1 uur van tevoren, krijg je 1 uur voor je afspraak ook een pop-upmelding op je computer.

1. Open de Google Agenda-app Agenda.
  2. Open de afspraak.
  3. Tik op Bewerken Bewerken.
  4. Tik in het gedeelte met meldingen op een melding om deze te wijzigen of te verwijderen of tik op Nog een melding toevoegen.
  5. Tik rechtsboven op Opslaan.

Meldingen uitzetten

Als je alle meldingen van Google Agenda wilt uitzetten, kun je de standaardinstellingen van je agenda wijzigen. Omdat meldingen worden gesynchroniseerd tussen je mobiele apparaat en je computer, kun je je instellingen zowel in de app als op de computer wijzigen.

1. Open de Google Agenda-app Agenda.
  2. Tik linksboven op Menu Menu.
  3. Tik onderaan op Instellingen Instellingen.
  4. Selecteer een agenda.
  5. Tik op een melding en kies Geen. Herhaal dit voor elke melding.

Als je meerdere accounts of agenda's hebt, herhaal je deze stappen.

Meldingen uitzetten voor een andere agenda-app

Als je dubbele meldingen krijgt van een andere agenda-app op je apparaat, volg je deze instructies om meldingen uit te zetten voor de andere agenda-app. De instructies voor jouw apparaat kunnen iets afwijken.

1. Open de app Instellingen op je telefoon of tablet.
  2. Selecteer de agenda-app waarvoor je geen meldingen wilt krijgen.
  3. Ga naar het gedeelte Meldingen en pas de instellingen aan.

Problemen oplossen

Dubbele meldingen voor dezelfde afspraak

Je kunt dubbele meldingen krijgen als je een andere agenda-app hebt geïnstalleerd op je apparaat. Zet meldingen voor de andere app uit.

1. Open de app Instellingen op je iPhone.
  2. Kies Meldingen.
  3. Selecteer de agenda-app waarvoor je geen meldingen wilt krijgen.
  4. Zet Meldingen toestaan uit.
Je krijgt geen meldingen

Belangrijk: Je krijgt geen meldingen voor vluchten of reserveringen die standaard worden toegevoegd vanuit Gmail.