Tijdens routineonderhoud is een aantal gebruikers door het systeem uitgelogd van hun Google-account. Als u een van deze gebruikers bent, kunt u inloggen met uw gebruikelijke gebruikersnaam en wachtwoord op https://accounts.google.com. Als u uw wachtwoord niet meer weet of om een andere reden niet kunt inloggen, kunt u hier uw accountwachtwoord herstellen.

Agenda-meldingen wijzigen of uitschakelen

Als je er zeker van wilt zijn dat je geen afspraken vergeet, kun je meldingen ontvangen op je telefoon, computer of via e-mail. Je kunt de instellingen voor meldingen wijzigen voor een afzonderlijke afspraak of voor alle afspraken.

Je meldingsinstellingen wijzigen

De wijzigingen die je op je computer aanbrengt, hebben ook effect op de meldingen op je mobiele telefoon. Als je op je computer bijvoorbeeld kiest voor een melding 60 minuten van tevoren, ontvang je 60 minuten voor de afspraak een melding op je telefoon.

Meldingen in- of uitschakelen

Je kunt kiezen of je meldingen voor afspraken wilt ontvangen en of je meldingen via e-mail of in je browser wilt ontvangen.

1. Open Google Agenda op je computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Instellingen Instellingen en vervolgens Instellingen.
  3. Klik boven aan de pagina op het tabblad Agenda's.
  4. Klik naast de naam van je agenda op Meldingen bewerken.
  5. Klik op Een melding toevoegen of bewerk een bestaande melding.
  6. Klik onder aan de pagina op Opslaan.

Opmerking: Als je meldingen op je computer wilt ontvangen, moet je Google Agenda hebben geopend in je webbrowser.

Kiezen hoe je meldingen ontvangt

Je meldingsinstellingen wijzigen

1. Open Google Agenda.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Instellingen Instellingen en vervolgens Instellingen.
  3. Kies de instellingen in Meldingen.
  4. Klik op Opslaan.
  5. Als je ervoor kiest browsermeldingen weer te geven in plaats van storende meldingen, kan je browser je vragen toestemming te geven aan calendar.google.com om meldingen weer te geven. De exacte prompt die wordt weergegeven, kan verschillen afhankelijk van de browser die je gebruikt. Als je je browser niet toestaat meldingen weer te geven, worden er in plaats daarvan pop-upmeldingen weergegeven.

Foutmelding over ondersteuning voor meldingen in je browser

Als je het bericht ziet dat je browser geen ondersteuning biedt voor meldingen, moet je browser worden geüpdatet voordat je meldingen van Google Agenda kunt ontvangen.

Meldingen wijzigen voor een afzonderlijke afspraak
  1. Open Google Agenda.
  2. Open de afspraakdetails.
  3. Kies in Meldingen hoe je op de hoogte wilt worden gehouden.
  4. Klik op Opslaan.

Opmerking: Je meldingswijzigingen zijn alleen voor jou van toepassing. Andere mensen die zijn uitgenodigd voor de afspraak, ontvangen meldingen op basis van hun eigen instellingen.

Je ontvangt geen meldingen

Controleer eerst via de bovenstaande stappen of meldingen zijn ingeschakeld voor je agenda.

Controleer vervolgens de toestemmingsinstellingen in je browser. Als je de instelling 'Browsermeldingen gebruiken' kiest maar je browser geen toestemming geeft meldingen van Google Agenda weer te geven, worden er geen meldingen weergegeven.

Opmerking over vluchtafspraken: Je ontvangt standaard geen meldingen voor afspraken die zijn toegevoegd via Gmail.

Aaron is Google Agenda-expert en auteur van deze Help-pagina. Kies een van de onderstaande opties om hem te laten weten wat je van deze pagina vindt.