Agenda-meldingen wijzigen of uitschakelen

Als je er zeker van wilt zijn dat je geen afspraken vergeet, kun je meldingen ontvangen op je telefoon, computer of via e-mail. Je kunt de instellingen voor meldingen wijzigen voor een afzonderlijke afspraak of voor alle afspraken.

Je kunt meldingen ontvangen op je telefoon, op je computer of via e-mail om ervoor te zorgen dat je geen afspraken vergeet. Je kunt de instellingen wijzigen voor een afzonderlijke afspraak of voor alle afspraken.

Je meldingsinstellingen wijzigen

Als je een melding op je computer krijgt, ontvang je deze ook op je telefoon.

Meldingen in- of uitschakelen

1. Open Google Agenda op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen Instellingen en dan Instellingen.
  3. Klik links op Algemeen en dan Afspraakinstellingen.
  4. Je kunt het volgende kiezen onder Afspraakinstellingen:
    • Meldingen in- of uitschakelen: Klik op Meldingen en selecteer hoe je ze wilt ontvangen.
    • Alleen meldingen voor de reacties Ja of Misschien ontvangen: Klik op Uitnodigingen automatisch toevoegen en dan Ja, maar geen meldingen voor afspraken sturen, tenzij ik 'Ja' of 'Misschien' heb geantwoord.

Opmerking: Je moet Google Agenda openen in een browser, zoals Chrome of Safari, om instellingen te wijzigen. Je wordt mogelijk gevraagd of calendar.google.com je meldingen mag laten zien.

De foutmelding 'De browser biedt geen ondersteuning voor meldingen'

Deze foutmelding betekent dat je je webbrowser moet updaten om meldingen over afspraken te kunnen ontvangen.

Afspraakmeldingen wijzigen

1. Open Google Agenda.
  2. Klik op de afspraak.
  3. Klik op 'Bewerken' Bewerken
  4. Kies naast Meldingen Meldingen hoe je meldingen wilt ontvangen.
  5. Klik bovenaan de pagina op Opslaan.

Opmerking: Als je wijzigingen aanbrengt, gelden deze niet voor anderen die voor de afspraak zijn uitgenodigd.

Geen melding ontvangen

1. Controleer eerst via de bovenstaande stappen of meldingen zijn ingeschakeld voor je agenda.
  2. Controleer via de machtigingsinstellingen van je browser of je hebt aangegeven dat meldingen kunnen worden weergegeven. Als dit niet zo is, schakel je desktopmeldingen in.

In Chrome

1. Open Chrome.
  2. Klik rechtsboven op Meer Meer en dan Instellingen.
  3. Klik onderaan de pagina op Geavanceerd Pijl-omlaag.
  4. Klik onder 'Privacy en beveiliging' op Instellingen voor content.
  5. Klik op Meldingen.
  6. Klik naast Toestaan op Toevoegen.
  7. Geef calendar.google.com op en dan klik op Toevoegen.

In andere browsers

1. Open de webbrowser.
  2. Ga naar de meldingsvoorkeuren van de browser.
  3. Voeg machtigingen toe voor calendar.google.com.

Controleer de ondersteuningssite van de browser voor specifieke instructies.