Google Kalenterin ilmoitusten muokkaaminen

Voit saada tulevista tapahtumista muistuttavia ilmoituksia puhelimeen, tietokoneelle tai sähköpostiin. Voit muuttaa yksittäisen tapahtuman tai useiden tapahtumien ilmoitusasetuksia.

Ilmoitusasetusten muuttaminen

Voit saada tapahtumailmoituksia seuraavilla tavoilla:

• Sähköpostit
  • Työpöytäilmoitukset, jotka näkyvät selaimen ulkopuolella kalenterin ollessa avoinna
  • Google Kalenteri ‑ikkunan sisällä näkyvät ilmoitukset

Vinkki: Google Kalenteri lähettää sähköposti-ilmoituksen tapahtumien luomisesta, päivittämisestä tai poistamisesta sellaisille kutsutuille käyttäjille, jotka eivät käytä Google Kalenteria.

Ilmoitusten laittaminen päälle tai pois päältä

Ilmoitukset kaikista tapahtumista

Tärkeää: Jotta voit muuttaa ilmoitusasetuksia, sinun on avattava Google Kalenteri verkkoselaimessa (esimerkiksi Google Chromessa tai Safarissa). Sinun on ehkä sallittava ilmoitusten näyttäminen osoitteesta calendar.google.com.

Voit muuttaa kaikkien tapahtumien ilmoitusasetuksia Google Kalenterissa.

1. Avaa Google Kalenteri tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Asetukset Asetukset ja sitten Asetukset.
  3. Klikkaa vasemman reunan Yleiset-kohdasta Ilmoitusasetukset.
  4. Ilmoitusasetukset-kohdassa voit tehdä seuraavaa:
    • Ilmoitusten laittaminen päälle tai pois päältä: Klikkaa avattavaa Ilmoitukset-valikkoa ja valitse, miten haluat saada ilmoituksia.
    • Myöhemmäksi siirrettyjen ilmoitusten ajoituksen muuttaminen: Laita Työpöytäilmoitukset päälle, klikkaa sitten Näytä myöhemmäksi siirretyt ilmoitukset ja valitse sopiva aika.
    • Ilmoitukset vain sellaisista tapahtumista, joihin olet vastannut "Kyllä" tai "Ehkä": Valitse valintaruutu kohdasta Ilmoita vain, jos olen vastannut "Kyllä" tai "Ehkä".

Tärkeää: Myöhemmäksi siirretyt ilmoitukset näkyvät vain Google Chrome ‑selaimessa. Jos tapahtumaan liittyy useita ilmoitusajankohtia, Siirrä myöhemmäksi ‑toiminto näkyy vain viimeisessä ilmoituksessa.

Ilmoitukset yksittäisistä tapahtumista

1. Avaa Google Kalenteri
  2. Klikkaa tapahtumaa ja sitten Muokkaa tapahtumaa Muokkaa tapahtumaa.
  3. Siirry Ilmoitukset ‑kohdan viereen ja valitse haluamasi toiminto:
    • Ilmoitusten muokkaaminen: Valitse, haluatko ilmoituksen vai sähköpostin. Voit valita, miten usein haluat saada ennakkoilmoituksia.
    • Toisentyyppisen ilmoituksen lisääminen: Klikkaa Lisää ilmoitus.
    • Ilmoituksen poistaminen: Klikkaa Poista Poista.
  4. Valitse sivun yläreunasta Tallenna.

Vinkki: Voit valita, haluatko ilmoituksen sähköpostiin, työpöydälle vai molempiin. Tekemäsi muutokset eivät koske muita tapahtumaan kutsuttuja.

Ilmoitukset tietyissä kalentereissa

Voit muuttaa yksittäisten kalenteriesi ilmoitusasetuksia.

1. Avaa Google Kalenteri
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Asetukset Asetukset ja sitten Asetukset.
  3. Klikkaa vasemman reunan Omien kalenterien asetukset ‑osiosta kalenteria, jota haluat muuttaa ja sitten Kalenteriasetukset.
  4. Siirry Tapahtumailmoitukset- tai Koko päivän tapahtuman ilmoitukset ‑kohtaan ja valitse haluamasi vaihtoehto:
    • Ilmoitusten muokkaaminen: Valitse, haluatko ilmoituksen vai sähköpostin. Voit valita, miten usein haluat saada ennakkoilmoituksia.
    • Toisentyyppisen ilmoituksen lisääminen: Klikkaa Lisää ilmoitus.
    • Ilmoituksen poistaminen: Klikkaa Poista ilmoitus Poista.

Selain ei tue ilmoituksia ‑virhe

Tämä virhe tarkoittaa, että sinun on päivitettävä selaimesi saadaksesi tapahtumailmoituksia.

Ilmoitusta ei tullut
  • Varmista, että laitat kalenterisi ilmoitukset päälle. Toimi yllä olevien ohjeiden mukaan.
  • Varmista, että olet sallinut ilmoitusten näyttämisen selaimen käyttöoikeusasetuksista. Jos näin ei ole, vaihda työpöytäilmoitukset päälle.
  • Varmista, että Google Kalenteri pysyy avoinna selaimessa.

Google Chrome

1. Avaa Google Chrome.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Lisää Lisää ja sitten Asetukset.
  3. Valitse sivun alareunasta Lisäasetukset Alanuoli.
  4. Klikkaa Yksityisyys ja tietoturva ja sitten Sivustoasetukset ja sitten Ilmoitukset.
  5. Valitse Salli-kohdan vierestä Lisää.
  6. Kirjoita calendar.google.com ja sitten valitse Lisää.

Kaikki muut selaimet

Katso tarkemmat ohjeet selaimen tukisivustolta.

1. Avaa selain.
  2. Avaa selaimen ilmoitusasetukset.
  3. Lisää käyttöoikeudet osoitteelle calendar.google.com.

Tärkeää: Jos siirrät kalenterisi toiselle organisaatiosi jäsenelle, et saa ilmoitusta, jos kyseinen henkilö muuttaa kalenterisi tapahtumaa.