Kalenteri-ilmoitusten muokkaaminen tai poistaminen käytöstä

Kun otat puhelimeen, tietokoneelle tai sähköpostiin lähetettävät ilmoitukset käyttöön, et unohda tulevia tapahtumia. Voit muuttaa yksittäisen tapahtuman tai kaikkien tapahtumien ilmoitusasetuksia.

Ilmoitusasetusten muuttaminen

Voit saada tapahtumailmoituksia seuraavilla tavoilla:

• sähköposti
  • selainten ulkopuolella näkyvä työpöytäilmoitus
  • vain Google Kalenteri ‑ikkunassa näkyvä ilmoitus.

Vinkki: Google Kalenteri lähettää aina sähköposti-ilmoituksen tapahtumien luomisesta, päivittämisestä tai poistamisesta sellaisille kutsutuille käyttäjille, jotka eivät käytä Google Kalenteria.

Ilmoitusten käyttöönotto ja poistaminen käytöstä

Ilmoitukset kaikista tapahtumista

Tärkeää: Google Kalenterin on oltava auki selaimessa, kuten Chromessa tai Safarissa, jotta voit muuttaa asetuksia. Sinun on ehkä sallittava ilmoitusten näyttäminen osoitteesta calendar.google.com.

Voit muuttaa kaikkien tapahtumien ilmoitusasetuksia Google Kalenterissa.

1. Avaa Google Kalenteri tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Asetukset Asetukset ja sitten Asetukset.
  3. Valitse vasemmalta Yleiset ja sitten Tapahtuman asetukset.
  4. Tapahtuman asetuksista voit
    • ottaa ilmoitukset käyttöön tai poistaa ne käytöstä: Klikkaa Ilmoitukset ja valitse, miten haluat vastaanottaa niitä.
    • tilata ilmoitukset ainoastaan Kyllä- tai Ehkä-vastauksista: Klikkaa Lisää kutsut automaattisesti ja sitten Kyllä, mutta haluan vastaanottaa tapahtumailmoituksia vain, jos olen vastannut Kyllä tai Ehkä.

Ilmoitukset tietyissä kalentereissa

Voit muuttaa tiettyjen omistamiesi kalentereiden ilmoitusasetuksia.

1. Avaa Google Kalenteri tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Asetukset Asetukset  ja sitten Asetukset.
  3. Klikkaa vasemman reunan Omien kalenterien asetukset ‑osiosta kalenteria, jota haluat muuttaa ja sitten Kalenteriasetukset.
  4. Siirry Tapahtumailmoitukset- tai Koko päivän tapahtuman ilmoitukset ‑kohtaan ja valitse haluamasi vaihtoehto:
    • Muokkaa ilmoitusta valitsemalla, haluatko saada ilmoituksen vai sähköpostin. Valitse, miten paljon ennen tapahtumaa haluat saada ilmoituksen.
    • Lisää uusi ilmoitus klikkaamalla Lisää ilmoitus.
    • Poista ilmoitus klikkaamalla Poista ilmoitus Poista.

Ilmoitukset yksittäisistä tapahtumista

1. Avaa Google Kalenteri tietokoneella.
  2. Klikkaa tapahtumaa ja sitten Muokkaa tapahtumaa Muokkaa.
  3. Siirry Ilmoitukset Ilmoitukset ‑kohdan viereen ja valitse haluamasi toiminto:
    • Muokkaa ilmoituksia valitsemalla haluamasi ilmoitustapa. Valitse, miten paljon ennen tapahtumaa haluat saada ilmoituksen. Voit valita ajan minuuteissa, tunneissa, päivissä tai viikoissa.
      Vinkki: Voit valita, saatko muistutuksen sähköpostitse, pöytäkoneelle vai molempiin.
    • Voit lisätä uudentyyppisen ilmoituksen klikkaamalla Lisää ilmoitus
    • Voit poistaa tietyntyyppisen ilmoituksen käytöstä klikkaamalla Poista Poista
  4. Valitse sivun yläreunasta Tallenna.

Selain ei tue ilmoituksia ‑virhe

Tämä virheilmoitus tarkoittaa, että sinun on päivitettävä selaimesi, jotta voit nähdä tapahtumien selainilmoituksia.

Tapahtumailmoitusten muuttaminen

1. Avaa Google Kalenteri.
  2. Klikkaa tapahtumaa.
  3. Valitse Muokkaa Muokkaa.
  4. Valitse haluamasi ilmoitustapa Ilmoitukset Ilmoitukset ‑kohdan vierestä.
  5. Valitse sivun yläreunasta Tallenna.

Huom. Muutokset eivät koske muita tapahtumaan kutsuttuja.

Ilmoitus ei näkynyt

1. Varmista ensin, että ilmoitukset on otettu käyttöön kalenterissasi yllä olevien ohjeiden mukaisesti.
  2. Varmista, että olet sallinut ilmoitusten näyttämisen selaimen käyttöoikeusasetuksista. Ota selainilmoitukset käyttöön, jos ne eivät vielä ole käytössä.

Chromessa

1. Avaa Chrome.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Lisää Lisää ja sitten Asetukset.
  3. Valitse sivun alareunasta Lisäasetukset Alanuoli.
  4. Valitse Tietosuoja ja turvallisuus ‑osiosta Sivustoasetukset.
  5. Valitse Ilmoitukset.
  6. Valitse Salli-kohdan vierestä Lisää.
  7. Kirjoita calendar.google.com ja sitten valitse Lisää.

Muissa selaimissa

1. Avaa selain.
  2. Avaa selaimen ilmoitusasetukset.
  3. Salli ilmoitukset osoitteesta calendar.google.com.

Katso tarkemmat ohjeet selaimen tukisivustolta.

Huom. Jos siirrät kalenterisi toiselle organisaatiosi jäsenelle, et saa ilmoitusta, jos kyseinen henkilö muuttaa kalenterisi tapahtumaa.