Agenda-meldingen wijzigen of uitschakelen

Als je er zeker van wilt zijn dat je geen afspraken vergeet, kun je meldingen ontvangen op je telefoon, computer of via e-mail. Je kunt de instellingen voor meldingen wijzigen voor een afzonderlijke afspraak of voor alle afspraken.

Je meldingsinstellingen wijzigen

Je kunt je standaardmeldingen bewerken voor normale afspraken en afspraken die de hele dag duren. Je kunt er ook voor kiezen een melding te ontvangen via apparaatmeldingen, e-mails of beide.

1. Open de Google Agenda-app Agenda.
  2. Tik linksboven op 'Menu' Menu.
  3. Tik onderaan op 'Instellingen' Instellingen.
  4. Kies een van je agenda's, bijvoorbeeld 'Afspraken'.
  5. Je kunt een melding wijzigen, verwijderen of toevoegen.

Opmerking: Je wijzigingen worden gesynchroniseerd met je computermeldingen. Als je op je telefoon bijvoorbeeld kiest voor '1 uur van tevoren', krijg je 60 minuten vóór je afspraak een pop-upmelding op je computer.

Meldingen wijzigen voor een afzonderlijke afspraak

Je kunt je meldingen op je mobiele apparaat of op je computer wijzigen waarna je wijzigingen worden gesynchroniseerd.

1. Open de Google Agenda-app Agenda.
  2. Open de afspraak.
  3. Tik op 'Bewerken' Bewerken.
  4. Tik in het gedeelte met meldingen op een melding om deze te wijzigen of te verwijderen of tik op Nog een melding toevoegen.
  5. Tik op Opslaan.

Opmerking: Je meldingswijzigingen zijn alleen voor jou van toepassing. Andere mensen die zijn uitgenodigd voor de afspraak, ontvangen meldingen op basis van hun eigen instellingen.

Meldingen uitschakelen

1. Open de Google Agenda-app Agenda.
  2. Tik linksboven op 'Menu' Menu.
  3. Tik in de rechterbovenhoek op 'Instellingen' Instellingen.
  4. Selecteer een van je agenda's, zoals Afspraken.
  5. Tik op een melding en kies Geen. Herhaal dit voor elke melding.
  6. Als je meerdere accounts of agenda's hebt, herhaal je deze stappen voor elke agenda.

Problemen oplossen

Twee meldingen voor dezelfde afspraak

Je kunt meerdere meldingen ontvangen voor dezelfde afspraak als je andere agenda-apps op je apparaat hebt geïnstalleerd. Volg de onderstaande stappen om meldingen uit te schakelen voor de andere app.

1. Open de app Instellingen op je iPhone.
  2. Kies Meldingen.
  3. Selecteer de agenda-app waarvoor je geen meldingen wilt ontvangen.
  4. Schakel 'Meldingen toestaan' uit.
Je ontvangt geen meldingen
  1. Controleer aan de hand van de instructies op deze pagina of meldingen zijn ingeschakeld voor je agenda.
  2. Controleer of de synchronisatiefunctie correct werkt door de stappen op de pagina over synchronisatieproblemen met de Google Agenda-app te doorlopen.

Opmerking over vluchtafspraken: Je ontvangt standaard geen meldingen voor vluchtafspraken die zijn toegevoegd uit Gmail.