Agenda-meldingen wijzigen of uitschakelen

Als je er zeker van wilt zijn dat je geen afspraken vergeet, kun je meldingen ontvangen op je telefoon, computer of via e-mail. Je kunt de instellingen voor meldingen wijzigen voor een afzonderlijke afspraak of voor alle afspraken.

Je kunt meldingen ontvangen op je telefoon, op je computer of via e-mail, zodat je geen afspraken vergeet. Je kunt de instellingen voor meldingen wijzigen voor een afzonderlijke afspraak of voor alle afspraken.

Je instellingen voor meldingen wijzigen

Je kunt afspraakmeldingen ontvangen in:

• een e-mail,
  • een desktopmelding die buiten je webbrowser wordt weergegeven,
  • een melding die alleen in je Google Agenda-venster wordt weergegeven.

Tip: Google Agenda stuurt altijd e-mailmeldingen naar gebruikers die Google Agenda niet gebruiken als een uitnodiging wordt gemaakt, geüpdatet of verwijderd.

Meldingen in- of uitschakelen

Voor alle afspraken

Belangrijk: Je moet Google Agenda openen in een browser, zoals Chrome of Safari, om instellingen te wijzigen. Je wordt mogelijk gevraagd of calendar.google.com je meldingen mag laten zien.

Je kunt de meldingsvoorkeuren voor alle afspraken in je Google-agenda wijzigen.

1. Open Google Agenda op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen Instellingen en dan Instellingen.
  3. Klik links op Algemeen en dan Afspraakinstellingen.
  4. Je kunt het volgende kiezen onder 'Afspraakinstellingen':
    • Meldingen in- of uitschakelen: Klik op Meldingen en selecteer hoe je ze wilt ontvangen.
    • Alleen meldingen voor de reacties Ja of Misschien ontvangen: Klik op Uitnodigingen automatisch toevoegen en dan Ja, maar geen meldingen voor afspraken sturen, tenzij ik 'Ja' of 'Misschien' heb geantwoord.

Voor specifieke agenda's

Je kunt de meldingsvoorkeuren wijzigen voor specifieke agenda's die van jou zijn.

1. Open Google Agenda op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen Instellingen en dan Instellingen.
  3. Klik aan de linkerkant onder 'Instellingen voor mijn agenda's' op de agenda die je wilt wijzigen en dan Agenda-instellingen.
  4. Onder 'Meldingen voor afspraken' of 'Meldingen voor afspraken die de hele dag duren':
    • Als je een melding wilt bewerken, kies je of je een melding of een e-mail wilt ontvangen. Selecteer hoelang van tevoren je de melding wilt ontvangen.
    • Als je nog een melding wilt toevoegen, klik je op 'Melding toevoegen'.
    • Als je een melding wilt verwijderen, klik je op Melding verwijderen Verwijderen.

Voor afzonderlijke afspraken

1. Open Google Agenda op je computer.
  2. Klik op de afspraak en dan Afspraak bewerken Bewerken.
  3. Naast Meldingen Meldingen:
    • Als je je meldingen wilt bewerken, kies je hoe je meldingen wilt ontvangen. Selecteer hoelang van tevoren je de melding wilt ontvangen. Je kunt kiezen uit minuten, uren, dagen en weken.
      Tip: Je kunt ervoor kiezen een melding te ontvangen via e-mail, een melding op je desktop of beide.
    • Als je een ander type melding wilt toevoegen, klik je op Melding toevoegen.
    • Als je een type melding wilt uitschakelen, klik je op Verwijderen Verwijderen.
  4. Klik bovenaan de pagina op Opslaan.

Foutmelding over ondersteuning voor meldingen in je browser

Deze foutmelding betekent dat je je webbrowser moet updaten om meldingen over afspraken te kunnen ontvangen.

Afspraakmeldingen wijzigen

1. Open Google Agenda.
  2. Klik op de afspraak.
  3. Klik op Bewerken Bewerken
  4. Kies naast Meldingen Meldingen hoe je meldingen wilt ontvangen.
  5. Klik bovenaan de pagina op Opslaan.

Opmerking: Als je wijzigingen aanbrengt, gelden deze niet voor anderen die voor de afspraak zijn uitgenodigd.

Geen melding ontvangen

1. Controleer eerst via de bovenstaande stappen of meldingen zijn ingeschakeld voor je agenda.
  2. Controleer via de instellingen voor rechten van je browser of je hebt aangegeven dat meldingen kunnen worden weergegeven. Als dit niet zo is, schakel je desktopmeldingen in.

In Chrome

1. Open Chrome.
  2. Klik rechtsboven op Meer Meer en dan Instellingen.
  3. Klik onderaan de pagina op Geavanceerd Pijl-omlaag.
  4. Klik onder 'Privacy en beveiliging' op Site-instellingen.
  5. Klik op Meldingen.
  6. Klik naast 'Toestaan' op Toevoegen.
  7. Geef calendar.google.com op en dan klik op Toevoegen.

In andere browsers

1. Open de webbrowser.
  2. Ga naar de meldingsvoorkeuren van de browser.
  3. Voeg rechten toe voor calendar.google.com.

Controleer de supportsite van de browser voor specifieke instructies.

Opmerking: Als je iemand anders in je organisatie machtigt voor je agenda, ontvang je geen melding als die persoon een afspraak in de agenda wijzigt.