Agenda-meldingen wijzigen of uitschakelen

Als je er zeker van wilt zijn dat je geen afspraken vergeet, kun je meldingen ontvangen op je telefoon, computer of via e-mail. Je kunt de instellingen voor meldingen wijzigen voor een afzonderlijke afspraak of voor alle afspraken.

Je meldingsinstellingen wijzigen

Je kunt je standaardmeldingen bewerken voor normale afspraken en afspraken die de hele dag duren. Je kunt er ook voor kiezen een melding te ontvangen via apparaatmeldingen, e-mails of beide.

Je meldingsinstellingen wijzigen
  1. Open de Google Agenda-app Agenda.
  2. Tik in de linkerbovenhoek op Menu Menu.
  3. Tik onderaan op Instellingen Instellingen.
  4. Selecteer een van je agenda's, zoals Afspraken.
  5. Als je een melding wilt wijzigen of verwijderen, tik je erop of tik je op Nog een melding toevoegen.

Opmerking: Je wijzigingen worden gesynchroniseerd met je computermeldingen. Als je op je telefoon bijvoorbeeld kiest voor '60 minuten van tevoren', krijg je 60 minuten vóór je afspraak een pop-upmelding op je computer.

Instellingen voor geluid en trillen
  1. Open de Google Agenda-app Agenda.
  2. Tik in de linkerbovenhoek op Menu Menu.
  3. Tik onderaan op Instellingen Instellingen.
  4. Tik op Algemeen
  5. Scroll naar het gedeelte 'Meldingen' en zorg dat 'Melden op dit apparaat' is ingeschakeld.
  6. Tik op Agendameldingen.
  7. Selecteer je instellingen voor meldingen, meldingsgeluid en trillen.

Als je het geluid voor je meldingen wilt wijzigen, schakel je Standaardgeluid gebruiken uit of tik je op Geluid en selecteer je een nieuw geluid.

Meldingen wijzigen voor een afzonderlijke afspraak

Je kunt je meldingen op je mobiele apparaat of op je computer wijzigen waarna je wijzigingen worden gesynchroniseerd.

1. Open de Google Agenda-app Agenda.
  2. Open de afspraak.
  3. Tik op Bewerken Bewerken.
  4. Tik op Nog een melding toevoegen.
  5. Kies het type of de timing van de melding en tik op Gereed.
  6. Tik op Verwijderen Verwijderen om de vorige melding te verwijderen.
  7. Tik op Opslaan.

Opmerking: Je meldingswijzigingen zijn alleen voor jou van toepassing. Andere mensen die zijn uitgenodigd voor de afspraak, ontvangen meldingen op basis van hun eigen instellingen.

Meldingen uitschakelen

Alle meldingen uitschakelen

Als je alle meldingen van Google Agenda wilt uitschakelen, kun je je standaardinstellingen wijzigen voor je agenda. Aangezien meldingen worden gesynchroniseerd tussen je mobiele apparaat en je computer, kun je je instellingen zowel in de app als op de computer wijzigen.

1. Open de Google Agenda-app Agenda.
  2. Tik in de linkerbovenhoek op Menu Menu.
  3. Tik onderaan op Instellingen Instellingen.
  4. Kies een van je agenda's, bijvoorbeeld Afspraken.
  5. Tik op een melding en kies Geen melding. Herhaal dit voor elke melding.
  6. Als je meerdere accounts of agenda's hebt, herhaal je deze stappen voor elke agenda.
Mobiele meldingen uitschakelen

Als je je mobiele meldingen uitschakelt, ontvang je nog steeds meldingen op je computer en via e-mail.

1. Open de Google Agenda-app Agenda.
  2. Tik in de linkerbovenhoek op Menu Menu.
  3. Tik onderaan op Instellingen Instellingen.
  4. Tik op Algemeen.
  5. Schakel 'Melden op dit apparaat' uit.

Meldingen uitschakelen voor een andere agenda-app

Als je dubbele meldingen ontvangt van een andere agenda-app op je apparaat, volg je deze instructies om meldingen uit te schakelen voor de andere agenda-app.

E-mailmeldingen uitschakelen
  1. Open de Google Agenda-app Agenda.
  2. Tik in de linkerbovenhoek op Menu Menu.
  3. Tik onderaan op Instellingen Instellingen.
  4. Selecteer een van je agenda's, zoals Afspraken
  5. Tik onder Standaardmeldingen op je huidige melding.
  6. Kies een periode voor apparaatmeldingen of tik op Geen melding

Meldingen uitschakelen voor een andere agenda-app

Als je dubbele meldingen ontvangt van een andere agenda-app op je apparaat, volg je deze instructies om meldingen uit te schakelen voor de andere agenda-app.

Problemen oplossen

Twee meldingen voor dezelfde afspraak

Je kunt meerdere meldingen ontvangen voor dezelfde afspraak als je andere agenda-apps op je apparaat hebt geïnstalleerd. Volg de onderstaande stappen om meldingen uit te schakelen voor de andere app.

De instructies voor jouw apparaat kunnen anders zijn, maar over het algemeen werkt het als volgt:

1. Open de app Instellingen op je telefoon of tablet.
  2. Ga naar het gedeelte Apps of App-beheer. Je moet mogelijk omlaag scrollen of naar een andere pagina in de instellingen gaan.
  3. Selecteer de agenda-app waarvoor je geen meldingen wilt ontvangen.
  4. Ga naar het gedeelte Meldingen en pas de instellingen aan.
Je ontvangt geen meldingen
  1. Controleer aan de hand van de instructies op deze pagina of meldingen zijn ingeschakeld voor je agenda.
  2. Controleer of de synchronisatiefunctie correct werkt door de stappen op de pagina over synchronisatieproblemen met de Google Agenda-app te doorlopen.

Opmerking over vluchtafspraken: Je ontvangt standaard geen meldingen voor vluchtafspraken die zijn toegevoegd uit Gmail.