Ta bort eller avsluta prenumerationen på en kalender

Om du inte behöver en kalender längre kan du ta bort den permanent eller sluta prenumerera på den. Om du tror att du kan behöva kalendern senare kan du dölja den i stället.

Alternativ för att ta bort kalendrar

Dölja en kalender tillfälligt

Ett bra alternativ för kalendrar som du bara öppnar då och då.

1. Öppna Google Kalender på datorn.
  2. Till vänster letar du upp kalendern som du vill dölja. Den kan finnas under Mina kalendrar eller Andra kalendrar.
  3. Klicka på kalendern för att dölja eller visa den.
Ta tillfälligt bort en kalender från listan.

När du tar bort en kalender från listan visas den inte under Mina kalendrar eller Andra kalendrar.

Ta bort en kalender

1. Öppna Google Kalender på datorn.
  2. Till vänster letar du upp kalendern som du vill ta bort. Den kan finnas under Mina kalendrar eller Andra kalendrar.
  3. Håll muspekaren över kalendernamnet och klicka på Mer Mer.
  4. Klicka på Dölj från listan.

Ta tillbaka en borttagen kalender

1. Öppna Google Kalender på datorn.
  2. Klicka på Inställningar Inställningar följt av Inställningar uppe till höger.
  3. Leta upp kalendern som du vill ta tillbaka i den vänstra kolumnen.
  4. Klicka på Förhandsgranska Förhandsgranska.
Ta permanent bort en kalender från listan

När du säger upp prenumerationen på en kalender går den inte att visa igen om inte en annan ägare av kalendern delar den med dig på nytt.

1. Öppna Google Kalender på datorn.
  2. Klicka på Inställningar Inställningar följt av Inställningar uppe till höger.
  3. Välj kalendern som du vill ta bort i den vänstra kolumnen.
  4. Klicka på Ta bort kalender.
  5. Klicka på Avsluta prenumeration.
  6. Klicka på Ta bort kalender.
Återställa en kalender med uppsagd prenumeration

Om du får tillbaka kalendern som du avslutade prenumerationen på beror på om den ägs av eller delas med någon annan.

Kalendern ägs av någon annan

Om kalendern som du har avslutat prenumerationen på tillhör någon annan kan du be honom/henne att dela sin kalender med dig igen.

Kalendern ägs av dig och har inte delats

Det går inte att återställa kalendern som du avslutade prenumerationen på. I framtiden kan du testa att ta bort kalendern från listan istället.

Kalendern ägs av dig och delas med någon annan

Om någon annan har åtkomst till kalendern du ägde kan du be personen att söka efter kalenderadressen. Använd adressen till att lägga till kalendern på ditt konto igen.

Steg 1: Be den andra personen att följa de här stegen
  1. Öppna Google Kalender på datorn.
  2. Klicka på Inställningar Inställningar följt av Inställningar uppe till höger.
  3. Leta upp den delade kalendern du vill återställa i den vänstra kolumnen.
  4. Klicka på kalenderns namn.
  5. Scrolla ned till avsnittet "Integrera kalender" och klicka på hemlig eller offentlig iCal-adress.
  6. Kopiera länken och skicka den till dig.
Steg 2: Följ de här stegen
  1. Öppna Google Kalender på datorn.
  2. Klicka på Inställningar Inställningar följt av Inställningar uppe till höger.
  3. Klicka på Lägg till kalender följt av Från webbadress till vänster.
  4. Klistra in länken till kalenderadressen som du fick från den andra personen i adressfältet.
  5. Klicka på Lägg till kalender. Du bör se kalendern till vänster om Google Kalender.
Radera en kalender (kan inte ångras)

Vad händer när du tar bort en kalender?

• Kalendern och alla händelser i den tas bort permanent.
  • Om kalendern delas med andra har de inte heller åtkomst till kalendern och händelserna i den.

Obs! Du kan inte radera din primära kalender (standard), men du kan rensa händelserna.

Radera en kalender

1. Öppna Google Kalender på datorn.
  2. Klicka på Inställningar Inställningar följt av Inställningar uppe till höger.
  3. Leta upp kalendern som du vill ta bort i den vänstra kolumnen.
  4. Klicka på kalenderns namn.
  5. Klicka på Ta bort kalender följt av Ta bort följt av Ta bort permanent.
Radera alla händelser i den primära kalendern

Du kan inte ta bort din primära kalender, men du kan ta bort alla händelser i den.

1. Öppna Google Kalender på datorn.
  2. Klicka på Inställningar Inställningar följt av Inställningar högst upp på sidan.
  3. Klicka på den primära kalenderns namn högst upp på listan. Den är oftast märkt med ditt för- och efternamn.
  4. Klicka på Radera längst ned på sidan. Det kan ta ett par minuter att få åtkomst till funktionerna i Google Kalender efter rensning av den primära kalendern.