Een agenda verwijderen of afmelden voor een agenda

Als je een agenda niet meer nodig hebt, kun je deze definitief verwijderen of je hiervoor afmelden. Als je denkt dat je de agenda later nog nodig hebt, kun je deze verbergen.

Opties voor het verwijderen van agenda's

Een agenda tijdelijk verbergen

Dit is een handige optie voor agenda's die je alleen af en toe bekijkt.

1. Open Google Agenda op je computer.
  2. Zoek aan de linkerkant de agenda die je wilt verbergen. De agenda kan worden weergegeven onder 'Mijn agenda's' of 'Andere agenda's'.
  3. Klik op de agenda om deze te verbergen of weer te geven.
Een agenda tijdelijk uit je lijst verwijderen

Als je een agenda uit je lijst verwijdert, zie je deze niet meer staan bij 'Mijn agenda's' of 'Andere agenda's'.

Een agenda verwijderen

1. Open Google Agenda op je computer.
  2. Zoek aan de linkerkant de agenda die je wilt verwijderen. De agenda kan worden weergegeven onder 'Mijn agenda's' of 'Andere agenda's'.
  3. Plaats de muisaanwijzer op de naam van de agenda en klik op Meer Meer.
  4. Klik op Verbergen in lijst

Een verwijderde agenda terughalen

1. Open Google Agenda op je computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Instellingen Instellingen en dan Instellingen.
  3. Zoek in de linkerkolom de agenda die je wilt terughalen.
  4. Klik op Voorbeeld Voorbeeld.
Een agenda definitief uit je lijst verwijderen

Als je je afmeldt voor een agenda, kun je deze niet meer zien tenzij een andere eigenaar van de agenda deze opnieuw met je deelt.

1. Open Google Agenda op je computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Instellingen Instellingen en dan Instellingen.
  3. Selecteer in de linkerkolom de agenda die je wilt verwijderen.
  4. Klik op Agenda verwijderen.
  5. Klik op Afmelden.
  6. Klik op Agenda verwijderen.
Een agenda herstellen waarvoor je bent afgemeld

Of het mogelijk is dat je de agenda terugkrijgt waarvoor je bent afgemeld, hangt af van de vraag of de agenda eigendom is van of gedeeld wordt door iemand anders.

De agenda is eigendom van iemand anders

Als de agenda waarvoor je bent afgemeld eigendom is van iemand anders, kun je diegene vragen de agenda opnieuw met jou te delen.

De agenda is jouw eigendom en is niet gedeeld

Je kunt de agenda waarvoor je bent afgemeld, niet herstellen. Probeer in de toekomst de agenda te verwijderen uit je lijst in plaats van je hiervoor af te melden.

De agenda is jouw eigendom en is gedeeld met iemand anders

Als iemand anders nog steeds toegang heeft tot de agenda die jouw eigendom was, kun je diegene vragen om het agenda-adres. Je kunt dit adres gebruiken om de agenda weer toe te voegen aan je account.

Stap 1: Vraag de andere persoon deze stappen te volgen

1. Open Google Agenda op je computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Instellingen Instellingen en dan Instellingen.
  3. Zoek in de linkerkolom de gedeelde agenda die je wilt herstellen.
  4. Klik op de naam van de agenda.
  5. Scroll omlaag naar het gedeelte 'Agenda integreren' en klik op het geheime of openbare iCal-adres.
  6. Kopieer de link en verzend deze naar jou.

Stap 2: Volg deze stappen

1. Open Google Agenda op je computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Instellingen Instellingen en dan Instellingen.
  3. Klik aan de linkerkant op Agenda toevoegen en dan Via URL.
  4. Plak de link voor het agenda-adres die je van de andere persoon hebt ontvangen in het URL-veld.
  5. Klik op Agenda toevoegen. De agenda wordt nu weergegeven aan de linkerkant van Google Agenda.
Een agenda definitief verwijderen (dit kan niet ongedaan worden gemaakt)

Wat gebeurt er als je een agenda verwijdert?

• De agenda en alle bijbehorende afspraken worden definitief verwijderd.
  • Als de agenda wordt gedeeld met andere mensen, hebben zij ook geen toegang meer tot de agenda en de bijbehorende afspraken.

Opmerking: Je kunt je primaire (standaard) agenda niet verwijderen, maar je kunt de bijbehorende afspraken wel wissen.

Een agenda verwijderen

1. Open Google Agenda op je computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Instellingen Instellingen en dan Instellingen.
  3. Zoek in de linkerkolom de agenda die je wilt verwijderen.
  4. Klik op de naam van de agenda.
  5. Klik op Agenda verwijderen en dan Verwijderen en dan Definitief verwijderen.
Alle afspraken in je primaire agenda verwijderen

Je kunt je primaire agenda niet verwijderen, maar wel alle afspraken die daarin staan.

1. Open Google Agenda op je computer.
  2. Klik bovenaan de pagina op Instellingen Instellingen en dan Instellingen.
  3. Klik bovenaan de lijst op de naam van je primaire agenda. De naam van deze agenda bestaat meestal uit je voor- en achternaam.
  4. Klik onderaan de pagina op Verwijderen. Nadat je je primaire agenda hebt gewist, kan het een paar minuten duren voordat je alle functies van Google Agenda weer kunt gebruiken.